АКТУЕЛНО

НАЈАВА: Представљање књиге о страдању Срба у НДХ


НОВИ САД – У свечаној сали Издавачке куће Прометеј у Новом Саду, у среду, 20. фебруара 2019. године, у 19 часова, биће представљене две књиге Биљане Живковић, публицисте и писца из Београда. Прва књига је аутентично сведочанство о страдању Срба у НДХ – „Јасеновац, Козара, Јадовно“. Друга књига је збирка путописа и есеја „Приморско православље“ из српских светиња у православној светосавској Црној Гори и Боки Которској.

ПРОМЕТЕЈ

О књигама ће говорити Зоран Колунџија, уредник ИК Прометеј, и Билјана Живковић, публициста и писац.

У музичком делу програма наступиће народни гуслар Петар Мишовић.

Организатори представљања књиге су Удружење ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца „Обилић 1912-1918″ Нови Сад и Издавачка кућа Прометеј.

Књиге су до сада промовисане по Србији, Републици Српској, Црној Гори, Боки Которској, Русији, Француској, Албанији (Скадар)….

Биљана Живковић је публициста и писац. Аутор је репортажа, чланака, записа, путописа по европским и азијским земљама, и интервјуа са домаћим и иностраним знаменитим личностима из света геополитике, дипломатије, војне доктрине, историје, филозофије, духовности.

Године 2016. објављена је историографска књига Јасеновац, Козара, Јадовно…

Године 2017. публиковано је дело Приморско православље, књига есеја и путописа по Црној Гори и Боки Которској у издању манастира Михољска превлака, ИК „Арс либри“ и Задужбине Владета Јеротић…

Живковићева је члан Удружења књижевника Србије и члан Удружења ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца – Београд . Живи и ствара у Београду.

Улаз је слободан.

ИЗВОР: РТВ

———–

18.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић