АКТУЕЛНО

Горан Петронијевић: Право ускоро неће моћи да штити слабије!


Говор адвоката Горана Петронијевића, на трибини: Венецуела земља диктатуре или жртва глобалног интервенционизма, одржаној 8.2.2019. у Београду

„Право је већ двадесет година на међународном нивоу мртво. Њега је убила сила и заменила сила!“

«САД СУ ЗАПОЧЕЛЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ СУКОБ И ОН ТРАЈЕ»: ТРИБИНА У БЕОГРАДУ ПОСВЕЋЕНА ВЕНЕЦУЕЛИ

Опозиција у Венецуели не жели да дође на власт легитимним путем зато што би у том случају морала да поштује Устав своје земље, а тим Уставом је апсолутно немогуће да САД успоставе контролу и да домогну природних ресурса, говорила је Амбасадорка Боливарске Републике Венецуеје Дија Надер де ел-Андари на трибини у Београду.

Према њеним речима, циљ садашњих тензија и успостављања марионетске «власти» је грађански рат и отимање природних богатсва Венецуеле.

«Они желе да направе они што они називају конструктивним хаосом, као што су учинили у Ираку и у Либији, а у Сирији су доживели пораз», навела је амбасадорка.

«Они су поставили своју марионету Хуана Гваида, сви смо видели ко је он. Међутим нису успели, јер нису успели да поделе, нису успели да изазову раздор унутар боливарских националних оружаних снага», рекла је амбасадорка и подсетила да је председник Николас Мадуро више пута позвао опозицију и међународну заједницу на мирно решење и дијалог.

Присутним се такође обратио адвокат Горан Петронијевић који је на примеру Венецуеле говорио о положају међународног права.

Како каже, готово нема ни једне тачке на земаљског кугли где Сједињене Америчке Државе нису изазвали оружани сукоб.

«САД су започеле трећи светски сукоб и он траје. Он траје на најмање 30 тачака на овој планети», рекао је адвокат.

«Ових дана смо сведоци да се прети да једна од најновијих тачака таквог сукоба постане и територија Венцуеле — независне, суверене, слободне и слободарске државе. Управо такве државе њима највише сметају».

ИЗВОР: News Front Србија

 

———-

9.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић