АКТУЕЛНО

ПУТЕВИ СРБИЈЕ ОДБИЛИ ДА ДОСТАВЕ СНИМКЕ МЕДИЈИМА: Да ли је Бабић возио?


07.02.2019. Србин.инфо

„Путеви Србије” одбили су да редакцији Н1 доставе снимке удеса са надзорних камера код Дољевца, када је возач директора Коридора Србије Зорана Бабића усмртио једну жену.

У одговору на захтев, који је ТВ Н1 по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја послао том предузећу, истог дана када је до трагедије дошло, у „Путевима“ кажу да се снимак већ појавио.

„Орган власти не мора тражиоцу омогућити остваривање права на приступ иформацијама од јавног значаја ако се ради о информацији која је већ објављена и доступна у земљи или на интернету“, наводе у „Путевима Србије“.

Подсетимо, на интернету се јесте појавио снимак са једне надзорне камере на ком се види инцидент, али не и остали фактори који су довели до удеса, те би комплетна слика могла бити позната тек објављивањем снимака са осталих надзорних камера.

Н1 је поново тражио од „Путева Србије“ достављање снимака са свих надзорних камера које су наведеног датума радиле на наплатној станици код Дољевца.

 

1 reply »

  1. Да ли је Бабић возио или је спавао позади, није битно. Он је био „сувозач“ и одговоран за понашање возача.
    Бабића штити бандитски СНС! Докле скривање људи из партије и иза власти. Недодирљиви, што би рекли амерички каубоји, антачиблс!
    Да ли је Бабић заштићени сведок, или га пустити на нову, већу дужност, где ће поново „возити и спавати“.

    Свиђа ми се