АКТУЕЛНО

Достигнуће Бриселског дијалога: Држављане Србије сепаратисти протерали са КиМ! (ВИДЕО)


Сходно договoру из Брисела, двојица држављана Србије протерана су са Косова и Метохије „јер нису доказали легалан улазак“.

Ово је саопштила такозвана „косовска полиција“ која наводи да је контрола извршена јуче у Лепосавићу, а да двојица држављана Србије „по закону за странце“ нису доказали легалан улазак на Косово и Метохију.

Једном лицу забрањен је улазак на Косово на три месеца, а другом на годину дана, додаје се у извештају.

Наиме, вођење дијалога у Бриселу између шиптарских сепаратиста и српских власти, коју је представљала Демократска странка а чији је тадашњи председник, уједно и председник Србије, Борис Тадић поверио Борку Стефановићувећ на првом састанку теме су били катастри, авиосаобраћај, телекомуникације, председавање ЦЕФТА и изглед царинских печата. 

Од те 2011. године па до 2013. прелази на северу покрајине су функционисали уобичајено, као у било ком другом крају Србије када пролазите крај редовне полицијске патроле. Децембра 2013. Ивица Дачић упркос великом протесту Срба успева да изгради пунктове који до тада функционишу као царина јер то предвиђа и сами Бриселски споразум.

У неколико наврата ухапшено је неколико Срба на тим прелазима, најчешће по лажним оптужницама за ратне злочине, које су имале циљ да застраше оне који желе да се врате на своја имања која су Албанци узурпирали. Пре потписивања Бриселског споразума тако нешто је било незамисливо јер је управо постојала слобода кретања. Временом, почело се са све чвршћом контролом док на крају није уведена такса на српске производе а ово је први пут да су држављани Србије протерани са дела своје територије јер „нису легално ушли“.

Иначе, Срби су већ кажњавани због некоришћења прелаза који су инсталирани по Бриселском споразуму јер се сваки други правац сматра „нелегалним“, о чему смо такође већ писали:

Вероватно ће у будућности бити предузимано све више потеза који су шиптарским сепаратистима омогућени у Бриселу а да српска јавност о томе никада није обавештена. Све то предстваљају „победе“ за српску страну у преговорима према речима директора канцеларије за КиМ, Марка Ђурића – који је марта прошле године и сам ухапшен јер „није легално ушао на КиМ“ али и свих других представника режима Александра Вучића.

ИЗВОР: КМ Новине

——-

5.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. НИЧИЈА НИЈЕ ГОРЕЛА ДО ЗОРЕ ПА НЕЋЕ НИ шћиптарска КЛЕТВА СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ НА ТОГ ДРАГАНА НИКОЛИЋА И НА СВЕ СРБЕ ПО РОДЂЕЊУ КОЈИ РАДЕ У ТЗВ кпс НЕК ТЕБИ СЕСТРО ЂУКИЋ БОГ ПОМОГНЕ И СВИМ ТИМ ЉУДИМА И ЖЕНАМА КОЈЕ СУ шћиптари И ПРОКЛЕТИ СРБИ У униформи ТЗВ кпс МАЛТЕРТИРАЛИ НЕДУЖНИ СРБЕ И СРБКИЊЕ ПРОКЛЕТ ДА ЈЕ ОНАЈ БОРКО СТЕФАНОВИЋ КОЈИ ЈЕ ПОТПИСАО ТЗВ бриселске споразуме И СВЕ У ТОЈ БЕОГРАДСКОЈ СКУПШТИНИ КОЈИ СУ ИЗДАЈНИЦИ ВАСКОЛИКОГ СРБСТВА ЈА РЕЧЕ ИСТИНУ И СПАСЕ СВОЈУ ДУШУ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ СССС

    Свиђа ми се