АКТУЕЛНО

Настављено саслушање бившег команданта терористичке ОВК


Саслушање Рустема Мустафе, бившег команданта терористичке ОВК за подручје Подујева, настављено је данас у Хагу пред Специјалним тужилаштвом, рекао је његов адвоката Аријан Коци.

Грб терористичке организације ОВК (Фото: Flickr/Adam Jones)

Медији у Приштини наводе да је саслушање Мустафе настављено јутрос у 10.00 часова, али је потом прекинуто око 14.00 часова и поново настављено у поподневним часовима.

Очекује се да би саслушање Мустафе могло бити настављено и сутра, у зависности од броја питања која је Специјално тужилаштво припремило у оквиру истраге о одговорности Мустафе за злочине почињене над неалбанцима у региону оперативне зоне терористичке ОВК – Лаб, подручје општине Подујево.

Рустем Мустафа почео је јуче са давањем исказа и први је командант терористичке ОВК који је дао исказ пред Специјалним судом у Хагу.

Према ранијим најавама, сутра би у Хагу требало да се пред Специјалним тужиоцем појави Сами Љуштаку, командант оперативне зоне терористичке ОВК Дреница.

На списку Специјалног тужилаштва осумњичених за злочине почињене над цивилним становништвом налази је 107 имена припадника ОВК, међу којима су предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи и предсједник парламента самопроглашеног Косова Кадри Весељи.

Специјални суд за злочине ОВК формиран је да би се процесуирали наводи из истраге коју је за Савјет Европе сачинио специјални извјестилац Дик Марти.

ИЗВОР: РТРС

——–

15.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. To je sve farsa. Biće suđenje, oslobodiće ih sve i staviti tačku.
  To je sve tako pripremljeno. Možda će neka sitna riba biti
  osuđena na nekoliko godine.kada odleži 1/3 pusti će ga.

  Свиђа ми се

  • Тачно , потпуно сте у праву , све је то обична фарса у којој здушно учествују и власти Србије (уз помоћ ових наших из Р. Српске). Не само што ће нека „ситна риба“ бити осуђена на краткотрајну казну него ће јој и та „одлежана“ 1/3 бити јако добро плаћена.
   Стравично је на шта све режим пристаје како би опстао на власти. То је све толико болесно да не презају ни од стравичног понижавања властитог (ово под великим знаком питања јер су многи сумњивог поријекла) народа.

   Свиђа ми се