АКТУЕЛНО

Почетак краја СНС? Одборник из Блаца напустио странку незадовољан катастрофалним стањем тог повереништва СНС-а


У Блацу ће овај 1. јануар остати упамћен по одборнику СНС у локалној скупштини који је одлучио да баш данас напусти странку. Реч је о Драгић Живковићу из блачког села Џепница. Он каже да се на овај корак одлучио јер сматра да Повереништво СНС у Блацу катастрофално ради, као и локална скупштина у коју ће од сада наступати као самостални одборник. Његово саопштење за јавност преносимо у целости.

Блаце

Извор: Прокупље на длану
1.1.2019.

Поштовани суграђани,

Ја Драгић Живковић, домаћин човек, пољопривредник из села Џепнице који обрађује преко 15 хектара земље, ушао сам у политику још 90-тих година из идеолошких разлога борећи се за одређене вредности и будућност наше деце, не из личних интереса. Од политике никада нисам имао никакву материјалну корист нити било шта слично. Из истих разлога као и 90-тих година био сам кандидат за одборника на листи Александар Вучић-Србија побеђује 2016 године, добио подршку грађана на изборима и ушао у локалну скупштину.

Незадоваољан сам катастрофалним стањем у повереништву СНС Блаце које је наступило након распуштања одбора и октроисањем од стране централе странке, људима који тренутно воде општину, тренутним руководством предвођеним актуелним председником општине Миланом Ћурчићем, његовом заменицом Сузаном Вељовић и централом која мисли да из Београда може да диригује нама. Пре свега, јер у овој причи не препознајем вредности за које се залажем, нити Србија побеђује нити Блаце побеђује.

Деца нам масовно напуштају наше место. Ја имам своје име и презиме и због свега наведеног иступам из Српске напредне странке. У наредном периоду наступаћу као самостални одборник. Општина Блаце не сме бити сервис централе Српске напредне странке, већ сервис грађана општине Блаце, а она то сада није.

Политичка ситуација у Блацу и СНС већ две године су на клацкалици. Турбуленција је било буквално од последњих локалних избора, где је СНС од 25 одборничких места освојио 15. Тада су формирали и власт на локалу, а убрзо су им пришла и три одборника СДС. Онда је дошло до комешања, те је смењен Зоран Јозић са места председника одбора, уведене привремене мере и проблеми и неслагања изашли су на видело. Како је Зоран Јозић у то време био и председник Општине Блаце, одборничка група од 10 одборника иступила је из одборничке групе СНС те је тада практично пала напредњачка власт у овој средини. Спекулише се да је проблем око превласти у локалном СНС избио између Јозића и повереника Дарка Лакетића и да тај ривалитет и даље не јењава. У међувремену је Јозић, силом, или милом, поднео оставку на функцију председника Општине Блаце и на то место постављен је Милан Ћурчић. Јозић је добио локално јавно предузеће, као награду, или…?

И онда је дошла јесен, привидан мир, а већ у првом дану ове године види се да још увек страсти нису мирне. Незванично смо сазнали да је ово почетак краја, а без Живковића у СНС-у је остало још само четири одборника.

***

ПРОТЕСТИ ГРАЂАНА У ПРОКУПЉУ

На сајту Прокупље на длану сазнајемо и то да група од 6 -7 грађана Прокупља већ десетак дана сваке вечери протестује на Тргу топличких јунака.  

31.12.2018. ДЕВЕТИ ДАН ПРОТЕСТА

Шест грађана Прокупља и вечерас у 18 сати изашли су на Трг топличких јунака и шетњом исказали свој став и ове девете вечери заредом. Они су устали, како кажу, против хаоса и лошег стања у Прокупљу и Србији.

protest_dan_osmi

– Желимо свим грађанима Прокупља и Топлице пуно здравља, среће у Новој 2019. години. Да им се све жеље испуне, а пре свега жеља нам еј да коначно живимо боље. Истовремено желим мало више храбрости нашим суграђанима и надам се да ће нас у наредног години у овом протесту бити више – поручио је Славко Сретковић.

30.12.2018. ОСМИ ДАН ПРОТЕСТА

– Нема стајања. Сваке вечери бићемо овде на овом месту у овом време, јер сматрамо да је ситуација у Србији и Прокупљу катастрофална. Припадамо генерацијама које су увек спремне да се боре за своје достојанство и пристојан живот – казао је један од окупљених.

Они још једном подсећају да скуп није политички. Кажу да их ни један новинар, сем нас, није обишао, а да грађани пролазе и не добацују.

– Јесте било пар добацивања првог дана, али нисмо реговали – нагласио је Славко Сретковић који је са братом Драганом иницирао ову протесну шетњу.

Ново окупљање заказали су за сутра у исто време.

29.12.2018. СЕДМИ ДАН ПРОТЕСТА

Вечерас у 18 сати на Тргу топличких јунака поред браће Сретковић протесту су се придружила још два грађана Прокупља. Како кажу, не одустају!

protest_sedmi_dan

– Ово је седми дан како излазимо и шетамо. За мене је ово шетња достојанства и лични чин и није политички обојена. Не одустајем сигурно. Јуче нас је било петоро – казао нам је Славко Сретковић.

И његови пријатељи кажу да су одлучни да сваке вечери шетају све док се нешто у Прокупљу ии Србији не промени.

– Једино у четвртак нисмо били, јер смо се придружили протесту који је организован у Куршумлији. Било је одлично организовано и тај протест је наишао на одличан одзив. Била ми је част бити део те приче – додаје Славко.

Ова дружина јасно каже да им није добро и да желе промене. Оно што их чини посебним је да јавно износе свој став и не крију се!

___________

Повезано:
Интервју са Дарком Лакетићем: НАПРЕДНА СТРАНКА ЈЕ ДОНЕЛА ПРОСПЕРИТЕТ ПРОКУПЉУ (1.1.2019)

2 replies »

  1. ПАМЕТАН ЧОЕК НИЈЕ МУ МЕСТО КОД сатанске ТЗВ СНС ДАЈ БОЖЕ ДА СВИ СРБИ КОЈИ СУ СВЕСНИ СВОГ СРБСКОГ ПОРЕКЛА НАПУСТЕ ТУ сатанску ТЗВ СНС ДА СЕ РАСПАДНЕ КА БУГАРСКА СКУПШТИНА СССС

    Свиђа ми се