АКТУЕЛНО

Новогодишња ноћ у Белгији: „Гори на све стране” – Вандализам и подметнути пожари у мигрантском кварту Брисела


„Ништа те не чујем овде све гори!“

Брисел је дочекао најгору нову годину у својој модерној историји, у општини Моленбеек велике групе миграната изазивале су пожар по улицама и направили нереде.

Ради се о младићима узраста од 20 до 30 година коју су у Белгију дошли као мигранти и азиланти, а поред ватре на улицама може се видети и дивљање аутомобилима. Све се дешава у току новогодишњег ватромета у поноћ.

На једном од видео снимака ових догађаја човек на српском разговара са пријатељем преко телефона. „Слабо те чујем буразеру, али само видим да све гори, све!“.

Поред ватре која већ гори снимљени су и мигранти који насумично порилазе пожару и на њега бацају додатни материјал како би распламсали ватру. Једног тренутка сниматељ поставља саркастично питање пријатељи „могли би да се мало угрејемо“ и додаје да је град препун лудака.

Новогoдишње ноћи у земљама које су прихватиле миграцију све чешће протичу у нередима, ноћас је у Манченстеру мигрант избоо више људи можем узвикувајући Алах је велики. Док је на новогодишњој прослави 2016 године преко 1.200 жена сексуално злостављано у немачком граду Келну. Наиме групе миграната силовале су Немице на улицама града, док полиција није успела да спречи инциденте због велике масе људи који су учествовали у нападима.

Иначе, Моланбек је део Брисела који се сматра за главну базу и регрутни центар радикалних исламиста у Европи. Реч је о сиромашном делу града насељеног углавном муслиманским становништвом, који се налази само два километра од бриселског симбола, кипа дечака који пишки, а пет километара од седишта ЕУ, такозваног европског кварта. Становници Моланбека су прва, друга и трећа генерација имиграната, најчешће са севера Африке, а многи од њих су одлазили у Сирију да би се борили на страни Исламске државе.

Дневна газета/Курир/ФБ

 

1 reply »

 1. KRIMINAL-ISISa u Novogodisnjoj noci, samo u Rurskoj oblasti:
  – 3500 akcija policije
  – 422 telesnih delikta
  – 161 opasnih telesnih povreda
  – 33 seksualnih delikta
  – 439 ostecenja imovine
  – 262 zavrsilo u zatvor
  – 1257 PRIVEDENO
  – 8 tesko povredjenih
  – 256 povredjenih (38 policajaca)

  U SRBIJI ce biti jos gore!

  Свиђа ми се