АКТУЕЛНО

Светозар Радишић: Окупатор (ЕУ) не дозвољава развој Србије


Окупатор увек контролише развој држава које је окупирао. Он тај развој може да поспешује или да га кочи и спречава, зависно од ширих геополитичких околности и сопствених интереса.

У случају Немачке или Јапана, који су након Другог светског рата окупирани од стране сила победница (и још увек имају стране трупе на својој територији), интерес је био да се њихов развој поспеши, јер су у време Хладног рата представљали бедем према Источном блоку у Европи и на Далеком истоку. Због тога су у те земље усмеравана огромна финансијска и материјална средства, која су им значајно помогла да се у најкраћем року опораве од ратних разарања и изграде моћну инфраструктуру и економију.

У случају Србије, која је од 2000. године такође под страном окупацијом, на основу њеног актуелног економског, друштвеног и политичког стања је очигледно да је окупатору у интересу да се њен развој спречи на свим пољима и свим расположивим средствима.

Од свих бивших република СФРЈ, као и Косова и Метохије, који су успешно окупирани, једино Србија никако не може да се помири са поразом и постављањем антинародног марионетског режима. Упркос томе што домаће марионете заједно са окупаторима безочно лажу србски народ да следи мир и боља будућност, глуме и покушавају да прикрију стање окупације, оно се не може сакрити нити од покорених, нити од посматрача…

ДА СЕ ПОДСЕТИМО:

*видео снимак са трибине на тему „Неминовни будући ратови“ (Српски културни центар, Београд), модератор Миодраг Којић, 5. новембар 2015. године.

ИЗВОР: ФБ

———-

24.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Није ми јасно како окупирана земља може да буде окупатор. Она може једино да ради оно што јој њен окупатор дозволи (или, боље речено, нареди). Уобичајено, окупатор се познаје по војним трупама на територији окупиране земље. ЕЗ нема (нити пак сме да има сопствене трупе из простог разлога јер је окупирана) војне снаге на територији Србије. Међутим, НАТО има војне ефективе у Србији. А ко командује тим снагама, ваљда се зна.

    Свиђа ми се