АКТУЕЛНО

Армија Доњецке Републике у стању пуне борбене приправности


СВИ ВИТАЛНИ ОБЈЕКТИ НА ТЕРИТОРИЈИ ДНР ВЕЋ СУ ПОД ЗАШТИТОМ ПРОТИВВАЗДУШНЕ ОДБРАНЕ

*Други човек у војном врху у Доњецку Едуард БАСУРИН: По целој територији ДНР распоређене су резерве оружја и муниције. За случај да буде потребно организовати тотални отпор 

______________________________________________________________________________

ВОЈНЕ снаге Доњецке Народне Републике ствљене су у потпуну борбено приправност.

Едуард Басурин, који је друга фигура у војном врху у Доњецку, саопштио је да је то учињено због подозрења да је Украјина већ спремна за за велики напад на ДНР. Још је открио:

„Све јединице су у пуном саставу и са потребном ратном техником и муницијом. Артиљеријске посаде су спремне да изађу на већ припремљене положаје и да ватром спрече напредовање украјинске армије“.

Басурин је посебно нагласио да су сви витални објекти на територији ДНР већ под заштитом система ПВО.

Према његовим речима, по целој територији ДНР распоређене су „резерве оружја и муниције“. За случај да буде потребно организовати „тотални отпор“.

Басурин се захвалио добровољцима који су се понудили да буду укључени у одбрану насеља на југу ДНР – Новоазовска, Комсомолског, Тељманова и Старобешева.

Добровољачки одреди ће бити потчињени команди оружаних снага ДНР (које се из политичких разлога зову Народном милицијом).

Басурин не крије да ће оружана сила ДНР спречити и евентуални покушај миротвораца УН да уђу у Доњецку Републику без њеног претходног одобрења.

У Доњецку доказом да се Украјина спрема за напад сматрају и појачано извиђачко-обавештајно деловање Кијева.

ПВО Доњецке Републике последњих дана је уништила шест украјинских шпијунских дронова.

По информацијама које не могу бити потврђене, украјинска армија је добила наређење да нападне око 24. децембра – из великог лучког града на Азовском мору – Мариупоља и да у наредних неколико дана овлада границом са Русијом коју сада контролише армија ДНР.

Председник Доњецке Народне Републике Денис Пушиљин потврдио је да су њене снаге спремне да одбију украјински напад.

ИЗВОР: ФАКТИ

——–

16.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић