АКТУЕЛНО

Економиста Драган Радовић – Размере пљачке грађана Србије су застрашујуће! Решење постоји…


Удружени злочиначки подухват: Велика пљачка у ЕПС-у у организацији власти!

Гост најновијег „Политикона“ аутора и водитеља Данила Тврдишића био је познати економиста Драган Радовић. У емисији је Радовић изнео податке о застрашујућој размери пљачке грађана Србије која се одвија на више нивоа.

Аутор и водитељ Данило Тврдишић
HelmCast,  10.12.2018.

Указујући на пљачку деценије преко ЕПС-а, Радовић каже:

„Пљачка струје износи 26 посто годишње односно милијарду евра по просечној цени у ЕУ!  Где нестаје та струја? Државни врх се својски труди да не прича о томе. Зашто? Како? Јасно је као дан. По командној одговорности они су на врху тог криминала! Запамтите, нема озбиљног привредног криминала у Србији ако вас не покрива неко из државне службе“.

Осврћући се на процес испумпавања новца из Србије као својеврсне пачљке века, Радовић наставља:

“Највећи узрок пропасти српске привреде је то криминално изношење новца из Србије. На бази података који су јавно доступни, које је наша народна банка уредно доставила и које је објавио „Global financial“, из Србије је изнешено 51 милијарди евра од петог октобра закључно са 2015-ом годином! То је пет милијарди евра на годишњем нивоу! То је високо организовани државни криминал.  НБС зна ко ради, зна и полиција, то зна и пореска управа, то зна и председник Владе и председник државе, сви то знају и нико то не спречава. А знате ли колико корисних ствари у Србији може да се уради са тим парама? “

Говорећи о преузимању Коперникуса од стране Телекома, Радовић каже:

„Књиговодствена вредност Коперникуса је око 9 милиона евра, а продат је за 200 милиона. Дакле, 21.7 пут је преплаћен у  односу на књиговодствену вредност, а у односу на тржишну још и више! Да би се ова инвестиција исплатила купцима, тј. Телекому (са тренутном добити) потребно је 150 година. Коме то одговара? Само онима који су осмислили овај организовани криминални подухват никоме више.“

У емисији се говорило и о приватизацији ПКБ-а од стране Ал Дахре и угрожавању прехрамбене безбедности грађана због ове приватизације, о поклањању осталих стратешких ресурса странцима чије ће велико финале бити, како Радовић закључује, скора продаја ЕПС-а.

3 replies »