АКТУЕЛНО

Проф. др Миладин М. Шеварлић: Да ли смо достојни наших предака?


„Размишљам да ли смо достојни потомци наших 1.250.000 предака погинулих у току Првог светског рата, односно неприхватању потпредседника Народне скупштине Републике Србије мог предлога да се поводом јубилеја славне победе Српске војске у 1918. године барем једним минутом ћутања ода почаст славним прецима?
И како се односимо према пољопривреди и селу – не у рефератима и лажним обећањима политичара – већ у изостанку минималних 5 одсто укупних прихода колико је прописано Законом о подстицајима пољопривреди и руралном развоју.“ – написао је Проф. др Миладин М. Шеварлић на свом фејсбук профилу.

„Остаје отворено питање како је могуће да Скупштина Републике Србије у години јубилеја обележавања сто година од победе у Првом светском рату нема, барем једну посебну свечану седницу посвећену том јубилеју. Колико је мени познато Народна скупштина као највише законодавно тело у Републици Србији, изузимајући једну скромну изложбу са тридесетак фотографија у холу Народне скупштине, ниједном другом акцијом није се прикључила обележавању јубилеја – 100 година од Првог светског рата.“

Погледајте конференцију за новинаре у Скупштини РСрбије

Грешка
Овај видео запис не постоји

—————

27.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Ја сам потомак солунца. Мој деда је као трећа мушка глава из куће отишао у Велики рат. Најстарији брат је лечио ране задобијене на Старој планини.

  Пробој Солунског фронта Србија је прославила шетњом улицама Београда испод застава дугиних боја. А месец дана касније се питамо „дал нас је Француска понизила?“. Кад те туђин понизи мање боли него кад те твој понизи.

  Кад кажем хомосексуалц тада подразумевам сексуалну орјентацију појединца. Када кажем педер онда мислим на моралну особину појединца која представља најцрње у људској врсти. Е слободно могу да кажем да у Србији су педери на власти.

  Слава палим храбрим Солунцима и хвала им за све поднете жртве.

  Мене је лично срамота што сам сам и јадан па не могу ништа да учиним против педера на власти.

  Свиђа ми се

 2. е, наш драги г. Професоре…можда зато што су потомсци Аустроугара, наших искрених непријатеља….

  Свиђа ми се