АКТУЕЛНО

РЕАГОВАЊЕ: Миладин М.Шеварлић – СТИДИ СЕ СРБИЈО!


После јучерашњег полагања венаца на Француском војничком гробљу у Београду и на Споменику браниоцима Београда на Новом гробљу, и обиласка и паљења свећа на гробовима свим српским војвода,ма и мајору Гавриловићу Милунки Савић, Надежди Петровић и конзулу у Битољу Браниславу Нушићу, размишљам о синоћном надахнутом говору председника Савеза удружења потомака ратника 1912-1920. године пук. Љубомира Марковића у Дому Војске Србије поводом 100-годишњице ослобођења Београда и огромној срамоти Политике, Новости и свих других дневних штампаних листова.

Изузимајући електронско издање Вести које су на насловној страни приказале Споменик браниоцима Београда који се налази на Новом гробљу, ниједан други штампани дневни лист на насловној страни није објавио ниједну реч о надчовечанској победи Српске војске која је од пробоја Солунског фронта 15. септембра до дефилеа у ослобођеном Београду 1. новембра препешачила скоро 600 км и ослободила сву Србију испод Саве и Дунава!

Зар Србија ни после 100 година не сме да објави да је, уз помоћ савезника, победила три окупаторске војске: Бугарску, Аустроугарску и Немачку!

Пук. Марковић је евоцирао тренутке од пораза избеглиштва до победе, са поруком: Срби могу да изгубе битку али су увек били и биће победници у сваком ослободилачком рату! Посебан аплауз је добио за цитирање речи војводе Путника пред одступање преко Албаније1915-е: САМО ДА НИКО НЕ ПОТПИШЕ ПРЕДАЈУ!
И наставио са поруком за данашњу ситуацију са окупираном јужном покрајином: НИКО НЕМА ПРАВО ДА ПОТПИШЕ ПРЕДАЈУ КОСОВА О МЕТОХИЈЕ!

П.С.
А војвода Радомир Путник, ни после 100 година и у време градоначелника имењака Радомира Николића, нема у свом родном Крагујевцу чак ни СПОМЕН СОБУ?!
Стиди се Србијо!

Најзад, нико од посланика из Посланичке групе Двери, у којој сам и ја као непартијски посланик, није добио позивницу за такође синоћ у 20 ч организовану Свесну академију у Сава Центру?!!!

————

3.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Не знам, да ли овога што ћу сада написти, треба неко да се стиди? Али. нисам нигде прочитао, ни једну вест, ни један текст о преко 5о ооо србских добровољаца, који су из целог света дошли да бране Србију. Мој Баба је као Војвођанин, мобилисан у Аустроугарску војску, али је искористио прву прилику, предао се Русима а потом се пријавио у србске добровољце. Са својом , Другом дивизијом, обишао је скоро целу куглу земаљку да би се искцао у Солуну, учествовао у пробоју солунског фронта и ослобађању Србије. Имао је среће, што се после рата из родног Надаља у Бачкој, преселио у Нови Бечеј у Банату и тако избегао да га Мађари закољу и баце под лед у Тису или од њега скувају сапун. Имам два унука. Причао сам им о патриотизму свог Бабе. написао сам им и малу брошуру о његом путу ка слободи. Шта сад да им кажем, кад о томе нико не говори?Сава.

    Свиђа ми се

  2. Izdajnici su na vlasti,svi do jednoga.Zdruzeni politicki kr da ostanu joj koje breme na vlasti kako bi se nakrali.kiminalcie koji ce prodati sve da sto duze vladaju i placakju,UZBUNA Srbski narode,zar ne vidis ko nas vodi pravo u propast.

    Свиђа ми се