АКТУЕЛНО

„Гост недеље“: Дамњан Кнежевић, Народна иницијатива „Нема предаје Косова и Метохије“ (видео)


У емисији „Гост недеље“, коју води др Драган Петровић, гост је био Дамњан Кнежевић. Дамњан Кнежевић је млад човек (30 година), рођен у околини Београда, који се у свом до садашњем животу бавио кошарком играјући у својим раним двадесетим по Србији и Европи, те упoредо окончао Факултет за физичко васпитање на северу Косова и Метохије (у Лепосавићу).

Он је међутим широј јавности познат као неуморни активиста и борац за слободу српског народа на Косову и Метохији. Студирајући на северу Косова и Метохије, у оквиру косовскомитровачког државног Универзитета, Кнежевић је био учесник, а често и један од организатора-покретача практично свих важнијих демонстрација, облика отпора и манифестација како на самом КиМ, тако и широм Србије у протеклих десетак година. Био је између осталог заменик председника Двери, потом један од функционера Никад граница, а сада је председник Народне иницијативе нема предаја Косова и Метохије.

У близу 90 минута емисије, домаћин емисије др Драган Петровић и Кнежевић су „претресли“ хронолошки протеклу деценију, важне манифестације везане за Косово и Метохију, период деловања покрета „Никад граница“, доношење и последице Бриселског споразума, бројна дешавања и догађаје везано за ову тематику, све до данашњих дана.

Питање Косова и Метохије је важно и актуелно и данас, и борба за њега се наставља, па ова емисија даје доста информација али и покретачких мотива у том правцу. То интересовање свакако имају они који су о борби и покретима за Косово и Метохију сами учествовали директно или посредно, или само пратили те догађаје, тако и за оне млађе, али и шири аудиториј у целини, који о овим догађајима и кретањима не могу сазнати много из званичних и (строго) контролисаних медија.

ИЗВОР: Dragan Petrović

2.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Тај поменути професор Ђорац је одавно ,,интегрисан,, и на основу тога је стекао материјални добитак. Не позивајте се на издајнике као симбол србства. То исто ради и Вучић.

    Свиђа ми се