АКТУЕЛНО

Проф. Миладин М.Шеварлић: КАДА ЋЕМО РАЗМАТРАТИ „ТИЈАНИН ЗАКОН“?


Народни посланик Миладин Шеварлић питао је Владу када ће коначно на дневном реду бити тзв. Тијанин закон, тј. закон који је предложила Фондација Тијана Јурић а петицију за његово усвајање потписало око 160.000 грађана Србије.

Он је питао и колики је удео иностраних трговинских ланаца у укупном промету на мало у Србији, по појединим трговинским компанијама и по годинама у последњих 5 година?

Професор Шеварлић је такође тражио одговор на питање да ли постоји држава у Европи у којој се ПДВ обрачунава и на акцизу за дизел гориво и које су то државе?

„Колика је процењена потрошња дизел горива у пољопривреди Србије и колике су по основу те потрошње дизел горива уплате у Буџет РС на име акциза и ПДВ? Који привредни субјекти по делатностима користи регрес односно повраћај акциза на дизел гориво у Србији и колико износе те субвенције? Зашто породичним пољопривредним газдинствима, која су ван система ПДВ, нису омогућене субвенције за дизел гориво? Да ли тачно да су пољопривредници у време режима Слободана Милошевића добијали 50 литара дизела по хектару без плаћања?“ – питао је Шеварлић.

Народни посланик посланичке групе Двери питао је и који инострани инвеститори, за колико година и за колико радника, су у последњих 5 година ослобођени плаћања доприноса и колико су, по том основу мањи приходи ПИО Фонда.

ИЗВОР: ДВЕРИ

———-

28.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић