Анализа

Проф. Светозар Радишић: Сви који верују у добре намере ЕУ су КОРИСНИ ИДИОТИ!


11. октобра 2018. Хронограф/HelmCast

Гост новог „Политикон-а“ аутора и водитеља Данила Тврдишића био је проф. др Светозар Радишић, стручњак за неоружане облике агресије и некадашњи портпарол војске Југославије.

На питање како је могуће да властодршци и део људи у Србији, после свега што нас је снашло од те исте ЕУ, и даље верују у добре намере запада и ЕУ, Радишић каже:“Ја мислим да је то немогуће. Нормалан човек, појединац, па чак и цела администрација не може њима да верује све док нема некакве гаранције. Тих гаранција нема. Они морају да покажу било какав гест пријатељства и да неће да нас уцењују, а они то раде стално. И сад ви имате ситуацију да се они ту нешто врзмају по Србији“.

Упитан да разјасни термин „корисни идиоти“ из своје најновије књиге „Одсјај србске апокалипсе“ Радишић између осталог каже: “Корисни идиот је неко ко ради за непријатеља, а да га непријатељ не плаћа. Ви сад имате цео низ тих који су плаћени да раде против Србије. Постоји тзв. агенда за мир УН у којој су одлучили ко све треба да ствара нови светски поредак. Ту су, између осталог невладине организације.

Они су се толико унели у то, ја се сећам Наташа Кандић кад је била у Нишу где је она на једном скупу тамо тврдила да смо ми злочинци, она је тада ушла у џип Уједињених нација! Мени је она била симпатична, никада то нећу заборавити када ми је она једном приликом рекла, Радишићу, Ви толико лепо говорите, ја сам одушевљена вама. А ја јој кажем – мени је жао што не могу ни са чим да Вас похвалим, ниједну похвалу не могу да Вам уделим и стварно ми је због тога жао. Е она није корисни идиот, она је жена плаћена, она ради свој посао. То ради и она Јелена Милић. Они су толико ушли у систем, толико да мене нико неће позвати у емисију да говорим о западу, али оне могу да говоре о западу у свако доба, на свим телевизијама. Ово је њихова држава. Они хоће да Србима промене свест“.

Настављајући о корисним идиотима у Србији Радишић каже: “Ко год верује у ЕУ, да се она променила од момента кад нас је напала заједно са САД, ко год верује тој ЕУ, њему није добро. Такав човек је, најблаже речено, болестан. Само болесни људи могу да не виде ту чињеницу која стоји испред њих. Болесници не виде крокодила испод кревета, а после их поједе тај крокодил. Кад ти повериш некоме свој живот, а тај неко ништа добро није урадио за тебе, онда је то ван памети“.

Коментаришући посету првог човека НАТО-а Столтенберга Србији, Радишић каже: “Ако оде наш председник или било ко у Русију, нема шансе да се врати а да га следећи дан не чека неко са запада. То, да ли се зове рапорт, инструкције, да ли је претња, да ли је уцена, то не знам.“

„Има људи који кажу да је окупирано само Косово и Метохија јер су под протекторатом. Људи који то кажу не знају шта је то окупација. Дакле, окупација никако није само физичка, окупација је чак и ментална. Човек може бити окупиран физички, енергетски, душевно и духовно. Е, ми имамо све те врсте окупације. То што неко види само физичку окупацију, то је његов проблем, то је ствар незнања, то је ствар неосећаја. То су људи који живе у некаквој нади да је овај свет много честитији него што јесте“.

1 reply »

  1. Разумјети ментални склоп људи и народа, никако се не може називати или успоређивати са било којим видом или обликом мржње.
    Идеологија која треба да се прогура, од кругова људи, који баш не користе много логику, за последицу може имати само потпуну блокаду друштвених процеса широких народних маса, који треба да крену из базе ка врху, док истовремено са друге стране, политика која се намеће широким народним масама моћнијег и јачег, коме држава тежи, захтева потпуну подређеност- потчињеност друштва –широких народних маса, системима апсолутне власти, која се спроводи са врха према бази, те у рукама држи сву власт моћна мањина и супротна је начелима политике демократског социјализма.
    Видимо, да се ови процеси никако не могу истовремено спроводити, односно не могу истовремено функционисати и да одржавање једног процеса, значи аутоматско искључење супротног процеса и све друго је само обмана.

    Свиђа ми се