АКТУЕЛНО

Драган Станојевић: Чланство у Евроазијској унији питање економског прагматизма


Евроазијске интеграције представљају географске највеће и енергетске најмоћније интеграције у овом веку, — рекао је Драган Станојевић, председник Скупштине српске дијаспоре и оснивач покрета «РОД» у свом наступу на бизнис форуму у оквиру Дана Скупштине народа Евроазије у Београду. Он је навео три основне области међудржавне сарадње: економија, безбедност и друштвено-културни односи.

Према његовим речима, тема формирања Евроазијског савеза се сувише политизује јер у суштини та основ те организације јесте економски прагматизам.

Споменуо је и пример кризе у Украјини којој је био сведок.

«Данас је Украјина званично признала да су имали губитке само због несарадње са Руском Федерацијом преко 31 млрд долара».

Говорећи о користи Србије од учешћа у евроазијским интеграцијама, пре свега у економији, Драган Станојевић је навео податке:

«Склапањем споразума са Евроазијским савезом за домаћа предузећа отворило се тржиште са укупно 280 милиона потрошача. Српска роба је постала конкурентнија јер на њу не би плаћали царине. Пуноправно чланство доноси корист од пласмана веће количине робе, раста извоза, подстицаја домаће индустрије, раста радних места и тако даље. Све оно што је нама јако потребно».

ИЗВОР: srb.news-front.info

———-

10.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Станојевић је напуњен информацијама. Новости које он износи београдски врапци су заборавили. Присутни на форуму били су одушевљени излагањем Станојевић, њега треба на централну телевизију и скупштину.

    Свиђа ми се