АКТУЕЛНО

ЧЕСТИТАМО: НАГРАДА „ЗБИЉЕ“ за НОВИНАРСТВО нашој колегиници др БИЉАНИ ЂОРОВИЋ


У петак, 12.октобра 2018.године у Удружењу књижевника Србије (Француска 7) у 19 часова биће свечано уручење награда часописа ЗБИЉА. Ово је прилика да преко нашег портала ЧЕСТИТАМО нашој дугогодишњој сарадници и инфоратници, члану редакције СРБског ФБРепортера, неуморном борцу за истину и великом родољубу др Биљани Ђоровић. 

др Биљана Ђоровић

Жири традиционалних Збиљиних награда у саставу: Момир Лазић, књижевник и главни и одговорни уредник Збиље, др Жарко Димић, књижевник и директор Архива САНУ и др Небојша Кузмановић, које се већ петнаест година додељују у области књижевности, друштвених наука, информисања и традиционалног духовног стваралаштва Срба у земљи и иностранству, донео је једногласну одлуку да награде за 2018. годину припадну следећим лауреатима.

У области књижевности за животно дело награда је припала Радомиру Андрићу, који већ деценијама траје у српској књижевности и представља немерљив део српске књижевне речи.
Награду за новинарство добила је Биљана Ђоровић, једна од најбољих српских новинарки, аналитичар и истраживач новог глобалног поретка. Новинарка је Другог програм Радио Београда и сарадник најугледнијих српских часописа – Печата, Геополитике и Збиље.
Награду Небојша М. Крстић, која се додељује за национално и духовно стваралаштво Срба у земљи и свету, добила је медијска кућа Снага народа.

Честитамо колегама из медијске куће СНАГА НАРОДА, као и књижевнику Радомиру Андрићу, али још једном да подсетимо да је наша др Биљана Ђоровић добила награду за НОВИНАРСТВО. Нисмо ни сумњала да ће ЗБИЉА да награди дугогодишњи новинарски и људски допринос ИСТИНИ који несебично србству даје Биљана Ђоровић!

9.10.2018. за СРБски ФБРепортер поносни шеф редакције СРБског ФБРепротера Биљана Диковић

5 replies »

  1. Биљана Ђоровић, као и њена колегиница Биљана Диковић из нашег града Ужица, одавно су заслужиле награде за свој рад. Једне су од ретких које иду истим путем, путем истине. Константно истражују и свима изађу у сусрет у смислу сарадње. По мени, најпрофесионалније новинарке у Србији. Честитам колегинице!!!

    Свиђа ми се

  2. Честитам од срца, заслужену награду Др Биљани Ђоровић! Честитам и недавно одбрањен докторат из области медија!

    Свиђа ми се

  3. ЛЕПЕ ВЕСТИ СУ ВАЗДА ДОБРЕ ДА СЕ ЧУЈУ ЧЕСТИТАМ ОД СВЕГ СРЦА ЧЕСТИТОЈ СЕСТРИ БИЉАЊИ ЋОРОВИЋ И СВИМ ЉУДИМА КОЈИ СУ ПРАВИЛНО ОДЛУЧИЛИ ЧУВАЈМО И ПАЗИМО ЈЕДНИ ДРУГИ БРАЋО И СЕСТРЕ СРБИ И СРБКИЊЕ СССС

    Свиђа ми се