АКТУЕЛНО

НП „Отаџбина“: Дачић лаже, ставови Русије и Србије о Косову нису идентични


„Изјава министра спољних послова Србије Ивице Дачића да су ставови Русије и Србије по питању Косова и Метохије идентични је гола лаж“, наводе у Народном покрету Срба са КиМ „Отаџбина“.

Зашто Вучић иде у Москву?

„Руска Федерација се у више наврата, почев од председника Путина па до министра спољних послова Сергеја Лаврова, залагала да се статус Косова реши у оквиру Резолуције 1244. У преводу то значи да је Русија против поделе Косова-разграничења са Албанцима-корекција граница и осталих небулоза које пропагира Александар Вучић“, наводе у „Отаџбини“.

„Поставља се питање зашто Александар Вучић ускоро иде у Москву? Он ће имати потребу да руском председнику објасни зашто је Србија затворена за руски капитал. У Србију сви могу да улажу, и Немци, Французи, Корејци, Енглези само не Руси. Последњи случај, иако је на тендеру за приватизацију рудардко-топионичарског басена Бор руска компанија понудила најбоље услове није победила на тендеру. Судски епилог кроз најављену тужбу руске компаније само показује да Русија није добродошла у Србију“, додају у овом покрету.

„Посета председника Србије Москви трајаће пуна три дана. Вучић каже да то треба да потврди пријатељство два народа као да оно не траје више од хиљаду година. Можда та вишедневна посета има за циљ да обезбеди сигурну дестинацију за незаконито стечени капитал породице Вучић.

Захваљујемо се руском преседнику на категоричном ставу Руске Федерације да Србија и њена јужна покрајина не могу да се деле, разграничавају, цепају, него да решење за статус Косова мора да буде у оквиру Резолуције 1244 и важећег Устава Републике Србије“, закључује Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ из Косовске Митровице.

ИЗВОР: ВЕСТИ

——

25.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић