АКТУЕЛНО

За Ану Брнабић ријалити програми су нормална ствар. Коментар министра Шарчевића: „баш ме брига”


19.9.2018. НСПМ 

Премијерка Србије Ана Брнабић каже ријалити програми нису специфичност Србије, да постоје у свим земљама и да су јако популарни. Она је навела пример породице Кардашијан у Америци која је постала популарна управо захваљујући ријалитију.

– Ријалити програме у Србију није ни довео ни увео Жељко Митровић него Драган Ђилас и то их је увео преко телевизије која је била симбол културе и алтернативне сцене, а то је Б 92. И није ни то било довољно, него је кућу Великог брата изградио у Пионирском граду, где управо треба да се бавимо децом и образовањем. У овом тренутку то је ствар регулаторних тела, а не Владе Србије и мислим да свако треба да ради свој посао. Слажем се апсолутно са министром просвете да ми треба да популаризујемо кутурне и образовне програме, али нажалост или на срећу, чини ми се ипак на срећу, ми не можемо да се бавимо програмима приватне телевизије – рекла је Брнабић.

На питање новинара шта мисли о идеји министра културе да би ријалити програме требало додатнo опорезовати, Брнабић је рекла да то није питање за њу, јер није ни довољно стручна, нити има довољно података и анализа да би такву одлуку донела.

Министар просвете Младен Шарчевић каже да му је важније да регулаторна тела и телевизије са националном фреквенцијом погледају шта су све потписали када су добијали лиценце. Каже да већ две године инсистира на образовном програму, али да је чак и национална телевизија томе посветила минорно време. За све остало га, како је рекао, баш брига.

(Данас)

4 replies »

 1. СРБИ БРАЋО И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ ПОБЕДИЋЕМО ТЕ аветиње УЧИ ЂЕЦУ ДА ГУСЛАЈУ ПРИЧАЈ ИМ ОНО ШТО СУ НАМА ДОДУШЕ КРИЈУЋИ ЗБОРИЛИ НАШИ ОЧЕВИ МАЈКЕ КАКО СУ СРБИ КРОЗ ВЕКОВЕ БИЛИ НАЈВЕЋИ И НАЈАЧИ НА ХЕЛМУ ОДАВНО ЈА НЕ ЧИТАМ БЕОГРАДСКЕ НОВИНЕ ПРОЋИ ЋЕ ВРЕМЕ ЊИХОВО ЕВО КРОЗ ПАР СТИХОВА ШТА МИСЛИМ ШТО МИ јамари И лажни тито ОТЕ ЗЕМЉУ ШУМЕ ИМАЊЕ И СКИДА СА ТАВАНА ЖИТО ТО ЈЕ НАВОДНО ДОБРОВОЉЊО БИЛО А УСТБАРИ СЕ ОД СРБА ОНДА ОТИМАЛО ЂЕДО ЖИТО НА ТАВАНУ ЖИТО КРИЈО И СЛИКУ КРАЉА ПЕТРА И ЧИЧА ДРАЖЕ ЗАТО ДОШЛИ зликовци ДА ОТМУ ОФ ЂЕЦЕ КРАВЕ МУЗАРЕ ЖИТО КАЖУ ОНИ КОЈИ СУ ТО ПЛЕНИЛИ ДА ИМ ЈЕ У ИМЕ КАКО ОНО КАЖУ У ИМЕ НАРОДА ТО НАРЕДИЈО НЕКАКВИ тито МОЈИ СУ САМО ЗА КРАЉА И ДРАЖУ ЗНАЛИ НИКАДА НИЈЕСУ петокраку ШЋЕЛИ НИТИ ПРИЗНАВАЛИ КРОЗ СТИХОВЕ САМ ШЋЕО ДА ПОКАЖЕМ КАКО СУ СРБИ ЧУВАЛИ ОБРАЗ ЧОЈСТВО ПОШТЕЊЕ ИМА НАС ХВАЛА БОГУ ЈОШ ЉУТИХ СРБА КОЈИ ЧУВАЈУ ОБРАЗ ЧОЈСТВО ПОШТЕЊЕ КА И ПРЕЦИ ОВО ЈЕ ПОСВЕЋЕНО СВИМ СРБИМА КОЈИ СУ КА ЈА ПИТОМЦИ СРБСКИХ УСКОКС ХАЈДУКА ЧЕТНИКА НЕДИЋЕВАЦА ПОЗДРАВ ЗА НАШУ РЕДАКЦИЈУ И НАЈБОЉЕГ СРБИНА И УРЕДНИКА НА СВЕТУ БРАТА МИОДРАГА НОВАКОВИЋА ВАЗДА ТИ ПЕРО СРБИЦОМ ПИСАЛО И СРБДТВО НАМ УЗДИЗАЛО И ТАКО ДО ДРУГОГ ИСУСА ХРИСТОСА ДОЛАСКА И СВЕ СРБСКОГ ПРАВОСЛАВНОГ И СВЕТОСАВСКОГ СПАСЕЊА И БОЖЈЕГ РОДЂЕЊА ОЈХА СССС

  Свиђа ми се

 2. Софтвер милијардер Бениофф купи амерички часопис „Време“

  Часопис „Време“ је институција у америчком новинарству – али је ухваћен у варошу кризе америчких штампаних медија. Сада постоји нови почетак. Новац за то поново долази из технолошке индустрије.
  Сан Франциско (дпа) – Још једно традиционално име из америчког медијског света сада је технички милијардер: Софтверски предузетник Марц Бениофф и његова супруга Линне купују часопис „Тиме“. Куповна цена је 190 милиона долара (око 163 милиона евра).
  Бениофф је оснивач и шеф компаније Салесфорце, која је специјализована за софтвер компаније из интернет облака и конкурише се између осталог с немачком компанијом САП. Међутим, Бениоффс купују „Тиме“ као приватне особе. Пар неће интервенисати у уређивачком свакодневном животу, изјавио је претходног власника, медијске куће Мередитх, у ноћи у понедељак.
  Слично томе, оснивач Амазон-а Јефф Безос купио је „Васхингтон Пост“ пре око пет година. Он је платио 250 милиона долара – и није познато колико је новца од тада инвестирао у рад и модернизацију листе. Кључни став Вашингтонског поста о америчком председнику Доналду Трумпу укључио је Безос – аи Амазон – у поновљене нападе из Беле куће.
  У другом случају када је новац новца потрошио у традиционалне америчке медије, Лаурене Повелл Јобс, удовица оснивача Апплеа Стеве Јобс, купила је Тхе Атлантиц магазине прошле године, Емерсон Цоллецтиве. У Кини, заузврат, трговачка платформа Алибаба у 2016. години укључила је часопис Соутх Цхина Морнинг Пост.
  „Време“ је снажно погодио пад прихода од штампе за оглашавање, слично као „Васхингтон Пост“. Мередитх је у јануару купила Тиме Медиа Гроуп за нешто више од 1,8 милијарди долара. Међутим, сада се жели одвојити од неколико познатих наслова како би се у наредне две године смањили трошкови до 500 милиона долара. На продају су и „Фортуне“, „Монеи“ и „Спортс Иллустратед“.
  Према извештајима америчких медија, очекивања Мередитх-ове цене су се веома разликовала од оних потенцијалних купаца. Између осталог, Група је такође довела магазин „Људи“ у кућу уз куповину Тиме Инц. и жели више да се концентрише на наслове за жене. Мередитово преузимање групе Тиме је довело до расправа, делом зато што је финансиран новцем не-конзервативног браћа милијардера Цхарлес и Давид Коцх. Будући „Тиме“ власник Бениофф је на другој страни политичког спектра.
  Покренут 1923. године, часопис „Тиме“ је већ десетљећима био једна од најпознатијих и најутицајнијих америчких публикација. Избор као „особа године“, на примјер, увијек је привукао велику пажњу међународне заједнице. У протеклих неколико година, „Тиме“ покушава да добије више присуства на мрежи у суочавању с опадањем циркулације и прихода од оглашавања, укључујући и видео записе.
  Бениоффс плаћају пуну куповну цену у доларима, а не у дионицама или другим вриједносним папирима. Мередитх жели да смањи дуг са приходима. Богатство Марц Бениофф (53) процењује финансијска служба Блоомберг на око 6,5 милијарди долара – и састоји се углавном од акција Салесфорце. Пар је већ поклонио 100 милиона долара двапут за две дечије болнице у Сан Франциску и суседном Оукланду, сада именовани Бениофф Дјечија болница.

  Свиђа ми се