АКТУЕЛНО

ИВАНИЋ: Покушаћу да обезбиједим одобрење за изградњу капеле на Јадовну


Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас да ће у комуникацији са надлежним институцијама Хрватске покушати да обезбиједи одобрење за изградњу капеле на Јадовну на захтјев Удружења „Јадовно 1941“.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић примио делегацију удружења Јадовно 1941.

„Жртве на Јадовну заслужиле су да постоји мала капела на том простору да би им сваке године био одат адекватан помен“, рекао је Иванић новинарима у Бањалуци, након састанка са делегацијом Удружења „Јадовно 1941“, коју је предводио предсједник Душан Басташић.

Басташић је подсјетио да је захтјев за изградњу капеле на спомен-подручју „Јадовно“ Удружење прије годину дана упутило властима Хрватске, посредством хрватског Конзулата у Бањалуци, али да до данас нема никаквог одговора, те да је замолио Иванића да помогне.

Изглед будуће православне Капеле код Шаранове јаме на Велебиту

„Увјерен сам да ће Младен Иванић са институционалног или личног нивоа успјети да нам помогне у овом науму. Сасвим је нормално да имамо малу богомољу на тако страшном мјесту, гдје у крашким јамама почивају посмртни остаци српских мученика“, рекао је Басташић, додајући да је Удружење на тој локацији на Јадовну прије двије године поставило крст.

Он је изразио очекивање да ће надлежне институције Хрватске имати разумијевања и издати дозволу Удружењу да о свом трошку изгради капелу на Јадовну.

У комплексу логора смрти Јадовно, према до сада прикупљеним подацима који нису коначни, на најбруталнији начин убијено је 40.123 људи, углавном Срба.

Грешка
Овај видео запис не постоји

 

Извор: СРНА/ЈАДОВНО

———–

5.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Немој ко да ме погрешно разуме, далеко било да Капела није потребна на таквом једном мјесту. Још одавно је то требало урадити али кад то чујем од дотичног а у склопу предизборне кампање утроба ми се преврне…

    Свиђа ми се

  2. БРАТЕ ВУКОТА ГОВЕДАРИЦЕ ИЗ ГАЦКА ПРЕДСЈЕДНИЧЕ СДС ПОМОЗИ ТО ТВОЈИ ЗАГОРАНИ ТЕ МОЛЕ И У СВЕМУ ПОДРЖАВАЈУ ЂЕ ЈЕ СВАКИ СРБИН УБИЈЕН А УБИЈЕНО ЈЕ НА ЖАЛОСТ ПРЕКО МИЛИЈОН И ТРИСТА ИЉАДА СРБА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ ЈЕДИНО СРБСКА КРАЉЕВА ВОЈСКА НЕМА СПОМЕНИКЕ ВОЈСКА БЕЗ ГРОБА ТО НИДЂЕ У СВЕТУ НЕМА БОГУ СЕ МОЛИМ ДА СЕ ПОДИГНУ ПО РЕПУБЛИЦИ СРБСКОЈ СПОМЕНИЦИ ЧЕТНИЧКИМ ВОЈВОДАМА ОФИЦИРИМА ПОДОФИЦИРИМА КВУО КОЈИ СУ УБИЈЕНИ ОД комуниста усташа балија ханџар дивизије немаца РЕПУБЛИКА СРБСКА ЈЕ СРБИЈА СССС

    Свиђа ми се