АКТУЕЛНО

АПЕЛ истраживачког новинара Домагоја Маргетића: ХДЗ Хрватске и ХДЗ БиХ ме уцјењују и пријете


 

Фото: Vijesti.ba

ХДЗ Хрватске и ХДЗ БиХ већ неко вријеме на мене и чланове моје обитељи константно врше параобавјештајне притиске и ја о томе више нећу и не желим да шутим, изјавио је за Vijesti.ba истраживачки новинар Домагој Маргетић.

– Они ми буквално из своје мреже шаљу људе за које уопће ни не знам ко су – јесу ли државна служба, јесу ли партијска параслужба. Ти људи долазе и обилазе моју фамилију у цивилу и износе јој гнусне лажи о томе да сам ја неки криминалац – казао је Маргетић.

Међу бројним уцјенама којима је подвргнут, истиче, преовладавају оне егзистенцијалне природе, али и оне радним мјестима, кредитима – само зато да би га се одрекли чланови обитељи.

– Живот ми се претворио у каос. Раде ми монструозне ствари. Одлучио сам да више не могу шутјети. Уништили су ми живот, а уништавају ме и свакодневно. Зашто? Зато што радим свој посао најбоље што знам и јер нисам узео паре да шутим па ме треба уништити – пожалио нам се Маргетић.

Као примјер навео је да су сестри његове супруге ХДЗ-ови Хрватске и БиХ обећали да ће је наградити радним мјестом у Министарству обране БиХ, на чијем је челу Марина Пендеш, уколико буде изазивала каос са њим и његовом супругом.

– И онда та иста шогорица са родитељима копира те лажи о мени и свако јутро их сервира мојој супрузи, у стилу – „ево видиш, то је он, види шта кажу о њему“ – рекао је Маргетић.

Међу лажима које му ХДЗ-ови монтирају, истиче, су и оне да је био осуђиван за господарски криминал, да је нечији тајни агент, да је лопов, власник некаквих рибњака…

– Постоје чак и пресуде у Хрватској да су то клевете, а и све сам то доказао на суду да је лаж – устврдио је Маргетић.

Наглашава како су прије четири године покушали да га убију, док је у мају ове године у Хрватској међународна мисија за слободу медија у свом извјештају о слободи медија његово име апострофирала као једно од најозбиљнијих случајева кршења новинарских слобода.

– Мислим да моје име преовладава у службеној бази података Хрватског новинарског друштва о нападима на новинаре – додао је Маргетић.

На крају је поручио како ће затражити азил у једној од држава изван Европске уније, те се запутио у Амбасаду Норвешке у Сарајеву.

Д.К.

ИЗВОР: Vijesti.ba

***

Објављено је 17.08.2018.

***

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdomagoj.margetic%2Fposts%2F10216608702947533&width=500

***

18.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић