АКТУЕЛНО

Саопштење СНО Срби на окуп о „Свеобухватном споразуму о нормализацији односа“


СНО Срби на окуп,  9.8.2018.

Поштујући Повељу УН, бројне важеће резолуције, декларације и међународне конвенције, затим Завршни акт КЕБС-а из Хелсинкија 1975. године, Устав Републике Србије и Резолуцију 1244 СБ УН, СНО СРБИ НА ОКУП има обавезу и осећај историјске одговорности да легално и међународно-правно признатим средствима искаже свој став и супротстави се процесу одвајања Косова и Метохије од Републике Србије, који ће настати потписивањем „Свеобухватног споразума о нормализацији односа“ Републике Србије са тзв. „Републиком Косово“ .

Из ових разлога СНО СРБИ НА ОКУП захтева следеће:

 1. Да председник Републике Србије, председница Народне Скупштине Републике Србије, председница Владе Републике Србије и све надлежне институције државе Србије безусловно прекину даље преговоре са сепаратистичким властима тзв. “Републике Косово“ који се воде под покровитељством Европске Уније , као и да се пониште сви досадашњи договори који су постигнути „Првим Бриселским споразумом“, као и све одлуке, споразуми и договори, пре и након 2013. године, којима је угрожен територијални интегритет Републике Србије на простору Косова и  Метохије: посебно након најновијих најава актуелне власти у Београду да ће се причати о подели територије Косова и Метохије; размени територије и корекцији граница, што ми са гнушањем одбацујемо!
 2. Захтевамо од надлежних органа Републике Србије да хитно прогласе „ОКУПАЦИЈУ“ Косова и Метохије као дела своје суверене територије по међународном праву у оквиру „Хашке конвенције“, а након тога да обавесте међународну заједницу, пре свих Савет Безбедности и Секретаријат УН о овој одлуци, како би се прецизно дефинисало стварно стање на терену и обезбедила одговарајућа заштита српског и осталог становништва на простору Косова и Метохије.
 3. Захтевамо од свих надлежних органа Републике Србије да хитно предузму све мере да се процес преговора са косовским Албанцима настави искључиво на основу Резолуције 1244 и Устава Републике Србије, којима је регулисано и гарантовано право албанској мањини на „суштинску аутономију“ или „самоуправу“ у оквиру уставно правног поретка Републике Србије, а којим се држави Србији гарантује суверенитет над  покрајином  Косово и Метохија као делом њене  територије.
 4. Да се прекину било какве активности у вези расписивања референдума или било ког другог облика јавног изјашњавања, којим би се грађани директно или индиректно изјашњавали о промени Устава Републике Србије,  чиме би се довело у питање да је покрајина Косово и Метохија у уставно-правном поретку Републике Србије.

СНО СРБИ НА ОКУП овим путем дају на знање свим представницима државних органа Републике Србије као и свим релевантним међународним институцијама и чиниоцима, на првом месту Савету безбедности УН, да ће се у случају игнорисања изнетих захтева који се противе потписивању у било ком облику „Свеобухватног споразума о нормализацији односа“ са тзв. Републиком “Косова“ или потписивања неког другог сличног документа који по форми и садржају одступа од Устава Републике Србије и Резолуције 1244 који недвосмислено уважавају територијални интегритет и суверенитет Републике Србије на простору Косова и Метохије или признања било којег вида сецесије територије Републике Србије, да неће признати такав акт и унапред ће га прогласити  противуставним и криминалним.

Београд
9.8.2018.год.

1 reply »

 1. Е нека сте му рекли, баш сте га насекирали, послушаће вас ево само што није. Овај се род не изгони само молитвом и постом, овај изрод заслужује додатни третман и то онако како су добијали његови генетски и духовни следбеници током агресије 98 и 99 год.

  Браћо и сестре из ЕРП у егзилу, ОКУПИТЕ се по улицама црнграда сви: владике, свештено монаси, свештеници, монаси, монахиње и сав верни народ ЕРП у егзилу и придружиће се мртвим сном успавани београдџани, фејсбук ратници, можда задругари и фармери, можда се освести племе које мртвијем сном спава.

  Доста више саопштења ако Бога знате.

  Свиђа ми се