АКТУЕЛНО

Немања Петровић: ПОРОДИЦА – СТУБ СРПСКОГ ДРУШТВА 


Као један од основних стубова друштва ПОРОДИЦА је задњих деценија претрпела огромне губитке у самој својој суштини постојања.

Као симбол и водиља једног традиционалног начина живљења из које проистичу све оне смернице квалитета једног народа доживљавамо пораз за поразом који убрзано разоружавају снагу генерација које нам пристижу. Како неписана тако и писана начела која проистичу из породичног духа полако се утапају у глобалну медитацију као начин губљења идентитета сваке јединке.

Српски народ се одувек ослањао и из породице извлачио оно најчистије како би преживео тешке моменте, опстао као такав и сачувао оно исконско у себи.

Наш циљ, прва мисао у свеопштем метежу у коме се налазимо мора бити очување породичних вредности као последњег бедема одбране српског идентитета. Без матице која нам пружа сигурност, духовно нас храни и обликује не можемо опстати као аутентичан народ.

Васпитање које нам пружа дом у детињству дефинише нас као одрасле особе, ограничава или шири наше могућности, пружа избор у животу. Без јаке породице нема јаке државе, без јаке државе нема јаког народа, без јаког народа нема ни будућности наше деце.

Немања Петровић
Потпредседник покрета „Живим за Србију“

 

ИЗВОР: ФБ страница Живим за Србију

————–

9.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић