АКТУЕЛНО

O „самониклом” нелегалном објекту на самом Панчићевом врху – Надлежни се праве невешти, рушење отказано


8.8.2018.
Приредила редакција СРБског ФБРепортера

Како је објавио РТС, рушење нелегалног објекта од 1.000 квадрата на Панчићевом врху заказано је било за уторак, 7. август 2018 али су из Министарствау грађевинарства саопштили да је рушење одложено јер „није обезбеђена неопходна асистенција полиције”.

Штавише, према сазнању новинара Радија Слободна Европа, нелегално сазидани објекат на највишој тачки на Копаонику и даље ради. (!) Заказано рушење се није догодило у уторак 7. августа, мада је припремано, чак су и струја и вода искључени прошле недеље.

Објекат се сада напаја из агрегата, а уместо тешких машина, у време заказано за рушење испред објекта се окупило десетак непознатих мушкараца, који новинарима ове агенције нису дозволили да даље снимају.

О чему је реч објашњено је у емисији Инсајдер, телевизијеN1, у епизоди са насловом „ВРХ БЕЗАКОЊА” која је објављена у мају ове године (у прилогу текста):

„Бесправно изграђен објекат на врху Србије – Панчићевом врху – показује да систем функционише у интересу појединаца.

На Панчићевом врху у Националном парку Копаоник, на стратешки важној позицији, уз саму административну линију раздвајања са Косовом и у близини војних објеката, изграђен је нелегани објекат од преко 1.000 квадрата и то уз помоћ низа надлежних институција које су се уместо у службу закона ставиле у службу интереса инвеститора.

Изградња нелегалног објекта на највишем врху Србије, пример је системске злоупотребе, суспендовања и изигравања закона, а све што се дешава указује да иза ове “инвестиције” стоји неко довољно моћан да му надлежне институције то дозвољавају. ”

1 reply »