АКТУЕЛНО

Новаковић: ДЕФИНИЦИЈА ВЕЛЕИЗДАЈЕ…


ДЕФИНИЦИЈА ВЕЛЕИЗДАЈЕ: Кад наш Државни Двојац изјави а да не трепне- Да је „Косово БИЛО Србија“ И да „Србија данас на Косову НЕМА НИШТА“…

Прошли су месеци откако сам се латио пера и пробао нешто да „есејишем“, и Оне малобројне, већ до коске родољубиве, додатно „изпатриотишем“, упркос бројним притисцима и прекорима, мојих немерљивих пријатеља- што оних малобројних опипљивих, ал много више оних друштвеноумрежених (и мишо-кликтавих попут мене), које углавном срећем и често опоречем, на пространствима фејзбуковачким и по салонима твитерашким…

…Разлог је управо тај- што је по мени већ све речено, уречено и опоречено, и нас последње србске мохиканце, родољубиве (и нормалне сексуалне) оријентације, који не желимо у Меркелин четврти рајх ни задњицом ни предњицом, нико више не мора у ништа да убеђује…

…Не зато што не верујемо (а не верујемо) да је то „земља дембелија“ која ће решити све наше нагомилане материјалне и менталне проблеме, већ зато што је очигледно, да та надувана декадентна и неприродна, мултикулти и мултиетничка мешина, и тамница национално збуњених и однарођених народа, представља један уклети (квази)империјални брод, чији прамац се већ пред нашим очима распада у судару са „сибирским леденим брегом“, док истовремено тај уклети брод полако али сигурно тоне у ледени безпокој и историјскo ништавило.

***

И таман кад сам помислио да сам већ на све огуглао, и повукао се готово потпуно у свој „патриотски секлужен“- убијен у свој (ситносопственички) патриотски појам и напрасно обезмужен (нисам у стању ништа садржајно да напишем и надахнуто опишем, бар док ме не жацне моја списатељска муза)– убеђен да овом нашем полувећинском фарматизованом и десрбизованом народу који на раменима уместо глава носи тв-кутије, и који се до имбецилности диви својој хомосексуално-хрватизованој влади, и на (бесомучно телевизованим) сендвич митинзима беспоговорно пада на колена пред својом шизофреничном диктаторском крпењачом…

…Ово цвркутаво и прохладно јулско јутро сам се пробудио поново умужен, жацнут, или боље речено тотално разбуђен, „прободен“ најновијом отровном жаоком, тако бесомучно забоденом у наше национално ткиво, и то од стране Оног, који би се у неким нормалним земљама сматрао, или Оцем, или бар заштитником, Нације- у нашем трагичном случају „наш врховни командант“ (у родољубивом корпусу познатији и као вУЧеКа) може само да се опише као све управо супротно, од ових горњих атрибута…

…А та отровна жаока је управо дошла у форми још једне распамећене изјаве нашег, још више распамећеног, шефа државе. Веровали или не Председник републике је током свог најновијег медијског транса (парафризирано) изјавио да је његова најновија национална стратегија на Косову и Метохији да се избори за бар „Један Метар Косова“, и да би отклонио сваку сумњу на који то начин Он „штити“ наше националне интересе, води државу и „командује“ нашим оружаним снагама, додао је (парафризирано) да „Србија данас на Косову нема ништа“!?

Наравно ово је само још једна од његових многобројних отворено или прикривено анти-уставних и дефетистичких изјава, и то са позиције Врховног команданта и „легално дезигнираног“ Чувара уставног поретка Републике Србије…

…И ако овај најновији Вучићев национално распамећени наступ ставимо у контекст недавног  медијског анти-србског (који може генетски да се протумачи и као „про-хрватски“) наступа „нашег“ хомесексуално-хрватизованог премијер(ке)а Брнабић(ке)а која је децидирано и цитирано изјавила да је „Косово било Србија“ и потом тај свој отворено анти-срсбски став поткрепила (цитираним) речима: „Морамо да будемо спремни да разговарамо о томе да ли је Косово Србија“….

…Онда смо суочени са поражавајућом чињеницом, да нам данас „два наша“ кључна државника: Шеф државе и Шеф владе- систематски и плански разграђују и државу и нацију и раде нам свима о глави, и уместо србских националних, штите и спроводе неке туђе интересе. Наравно, није тешко наслутити чије.

***

Дакле, усред лета кад му време није, ове варљиве „миленијумско-пунолетне године“, нашу мученицу Србију је покрио и прекрио издајнички бели покривач, и колико год да нам је он унео зебњу у срце, бар је омогућио да свака (веле)издајничка зверка покаже свој траг…

…И звери, и то оне капиталне, су сада јасно показале своје трагове, који заударају не само њиховом колосалном (веле)издајом, већ и незапамћеним „нечовјештвом“, неморалом, и њиховом фрапантном квазидржавничком неспособношћу.

У неким нормалним околностима бих сад на сав глас „патриотски залелекао“, и позвао народ наш родољубиви, да свим средствима спречи овај отворено издајнички курс „нашег“ (само на први поглед неприродно спојеног) државног двојца, и њихове пратеће свите, до имбецилности послушних, дворских пајаца- из Немањине 11 и Скупштинског Обора…

…Али то нећу урадити, јер тај родољубиви корпус је у данашњој медијски контролисаној и изманупилисаној, и национално уштројеној, Србији, у више него убедљивој мањини.

Ипак апеловаћу на наше, не тако малобројне, „национално свесне“ народне посланике, генерале војне и полицијске, и све друге извршне државне органе, који су такође приликом ступања на своју дужност, попут (сад већ потпуно демаскираног) Издајничког Државног Двојца- својој држави и народу положили заклетву да ће свим средствима бранити (и одбранити) уставни поредак (који дефинише Косово и Метохију као неотуђиви део србске државе) и територијални интегритет Републике Србије- да изврше своју уставну и патриотску дужност, и спрече велеиздајнички удружени злочиначки подухват, који управо пред нашим очима улази у своју завршну фазу…

… А ако то не учине, и то под хитно, и они сами ће у историји остати упамћени као саучесници и учесници те исте велеиздаје- јер за њих, као „заклете уставочуваре“ и овлашћене државне органе, и нечињење представља злочињење.

Дакле, крајње је време да се повуче граница између Оних, који нам „воде државу у амбис“, и којима ништа није Свето- И између Оних који не преговарају о, и не тргују, својим Светињама…

…Ако Такви данас реално и постоје (осим на платним списковима и грбачи свог народа) у нашим „уставотворним и уставоодбрамбеним ешалонима“!?

 

Парамедијски записничар, Миодраг Новаковић

 

 

6 replies »

 1. Највише прогоњени у Србији су људи који су се залагали за владавину права и спровођење Устава РС, Резолуције 1244, односно сви они, који су се противили растурању државе Србије и од ње стварање две државе и стављање под патронат ЕУ, српску покрајину КиМ-у.

  Чим је ЕУ одлучила да понуди и српској покрајини КиМ придруживање, власти у нашој држави, одмах су биле упозорене што то значи, односно да ЕУ иде на растурање РС и стварање од ње две државе.

  Ступањем на дужност председника државе, Александар Вучић је према члану 114, ставу трећем Устава РС ( који говори о избору председника Републике и каже, да приликом ступања на дужност, председник Републике пред Народном скупштином полаже заклетву која гласи:
  „ Заклињем се да ћу своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривање људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности “) полагао заклетву .
  У случају да председник државе прекрши члан 114, став трећи Устава РС или одступи од његових начела и чини све да их игнорише и НЕ спроведе, терети га члан 118. Устава , који говори о разрешењу председника државе и каже да се председник Републике разрешава због повреде Устава, одлуком Народне скупштине, гласовима најмање две трећине народних посланика.

  Поступак за разрешење може да покрене Народна скупштина, на предлог најмање једне трећине народних посланика.
  Народна скупштина има 250 посланика, од тога 104 посланика су из Посланичке групе СНС, 22 посланика из посланичке групе СПС, 22 посланика из посланичке групе СРС и 15 посланика ДС, итд.
  Члан 124. Ustava, говори о одговорности Владе и каже да је Влада одговорна Народној скупштини за политику Републике Србије, за извршавање закона и других општих аката Народне скупштине и за рад органа државне управе.
  Гласање о неповерењу Влади или члану Владе, говори члан 130. Устава а став први овог члана каже, да гласање о неповерењу Влади или поједином члану Владе може затражити најмање 60 народних посланика.
  Из горе цитираних чланова Устава државе Србије, видимо да сва одговорност за целокупно стање у Србији, пада на терет Народне скупштине, односно на изабране посланике СНС, СПС, СРС и ДС углавном.
  У случају да посланици Народне скупштине подрже против уставно деловање , једини начин да се заштити уставност и законитост државе, јесте распуштање Народне скупштине у овом сазиву.

  Свиђа ми се

 2. Тачно је да овакве Вучићеве изјаве шире дефетизам. Тачно је и да се Косово и Метохија и васцела Србија бране сваком свесном и усмереном политичком друштвеном акцијом – и појединачном и колективном. Али Србија се брани и молитвом. У ситуацији када изгледа да нам више нема помоћи, да је све пропало, свако ко верује у Бога требало би да се сети Њега и да му упути свој уздах за Косово и Метохију, за Србију.

  Свети Серафим Вирицки, велики руски светитељ прве половине 20. века рекао је: „Ако би макар и на кратко, али у исто време, заједно, сви руски људи пали на колена и из дубине душе завапили ка Господу и Мајци Божјој за спасење отаџбине од сатанског ропства, Господ би показао чудо свога избављења и развејао би сатански мрак који је притиснуо Русију и наш народ.“

  На трагу тога, покренута је саборна молитва којој може да се прикључи свако коме је стало до Србије:
  https://svetosavlje.org/poziv-na-saborno-moljenje/

  Свиђа ми се

  • Уз моливено правило могли би се прикључити и ови стихови:

   КНЕЗ ЛАЗАР БЛАГОСИЉА ОБИЛИЋЕ
   /КНЕЖЕВ БЛАГОСЛОВ/:
   „…
   Кад Лазару ситна књига дође,
   Књигу гледа, у Бога се нада.
   Да је коме послушати сада
   Како кнеже Србе благосиља:
   ‘Ко је Србин и србскога рода,
   И од србске крви и кољена,
   Те долази на бој на Косово: .
   Бог му сваког добра подарио,
   А од руке да му родно буде
   И у пољу бјелица пшеница,
   И у брду винова лозица
   Блага имо за сваког кољена!
   У кући му сва здрава дјечица,
   Свако мушко – јунак до јунака,
   Свако женско – дична србска мајка.
   Потомство му име проносило,
   Проносило, њим се поносило,
   Све док је свијета и вијека!
   Поглавари, вође и кнезови,
   Сви јунаци, србски витезови,
   Част и слава нек вас увијек прате
   Који Србско царство сачувате’“

   Ово би се могло отпојати уз гусле, па проширити
   преко друштвених мрежа – YOU TUBE…

   Драган Славнић

   Свиђа ми се

 3. Dozvoljavam sebi, dragi Autore, da kazem: vec sedam-osam godina
  svakom Srbinu- a malo ih je!- govorim da stopalo okrene prema Istoku i hod ka istome, stici ce, a i snaci ce se… Sve drugo je iluzija i stanje ludila…Jest da se ovih drugih njihova majka EU najglibastije rasprsava, ali to nam je tek mala utjeha, nikako spas- dokusurili smo se sami…

  Свиђа ми се