АКТУЕЛНО

Проф. др Светозар Радишић: Закаснио сам да будем Тарас Буљба


Морамо се мењати! Душевно! Када се продобримо, неће нам више пасти на памет да изаберемо психопате за своје вође

Неки од коментара на моју претходну објаву изражавају подршку, разумевање и сталоженост, док су други огорчени, гневни, па чак и агресивни и увредљиви. Захвалан сам вам и на подршци и на критици и прихватам и једно и друго. Друштвено-политичко, економско и духовно стање у Србији су у суноврату, тако да су гнев, огорченост и нестрпљивост народа више него оправдани и разумљиви. Ово је покушај свеобухватног одговора мојој публици.

Мој идол је Тарас Буљба, али сам свестан да у овом животу свако има своју улогу и да треба да одигра ону коју најбоље зна и уме. Да сам остао командант, вероватно се не бих двоумио да станем на чело демонстрација, али сам ја прешао у воде науке и испред мене је у тим војнонаучним стратегијским водама мало њих. Сматрам да је теорија о души и моћи мисли, којој сам се у потпуности посветио, важнија од сваке физичке победе.

Већ дуже од једне деценије нудим своје знање свим организацијама, системима и структурама. Нудим бесплатне савете и бесплатна предавања. Знају за мене и у власти и противници власти. Хтели би да имам њихову партијску књижицу, да би их својим именом промовисао, али ми се нико није обратио за помоћ или савет, јер их не занимају квалитетна организациона решења. Не, сви би само да господаре. А ја не требам господара.

Да ли мислите да би личности које су се на позив др Дунђера окупиле, ма колико ја поједине од њих ценио као изузетне људе и стручњаке, биле у стању да воде Србију у овом лудачком амбијенту у коме су све вредности издате, покрадене, распродате, пропале или упропашћене? Сваки нормалан човек би брзо сагорео. Актуелну власт чува њено лудило.

Свргавање власти је озбиљна работа. Не може то учинити скуп интелектуалаца или тзв. медијских личности. То може учинити само изванредна организација, која се за то припрема годинама. Да би неко био озбиљан, није довољно да се намршти, већ његови потези треба да буду добро промишљени, припремљени и, по могућству, у складу са уставом, да никоме не би пружио нападну површину. Можда ти интелектуалци имају добру намеру, али немају ни знања, ни искуства. Искуство имају само у својој струци, а то није довољно. Власти и разрађеној језуитско-вавилонској машинерији одговарају такви, јер им омогућавају да дуже опстају.

Ова власт само симболизује стање србског рода. Она јесте болесна, али смо болесни и ми који смо је изабрали (изласком и неизласком на изборе). Морамо се мењати! Душевно! Када се продобримо, неће нам више пасти на памет да изаберемо психопате за своје вође. Чопор мајмуна води увек најјачи, највештији и најсуровији мајмун. Направите брзу анализу како и због чега су на јавну сцену избиле личности које би да буду замена болеснику. Идите редом. Изненадићете се.

Можда верујете да постоје бољи кадрови, само ми не знамо за њих? Као главни и одговорни уредник најугледнијег општевојног научног часописа упознао сам све вредније људе у Србији, од Смиље Аврамов до Драгоша Калајића и Михаила Марковића. Сви вреднији професори са Факултета политичких наука су долазили у моју канцеларију. Знам са чиме располажемо. Зар мислите да се неко од њих сакрио и неће да покаже шта зна, зато што му се не допада друштво или власт? Нема скривених у Србији. Све што имамо је на сцени.

Остали, ако су исте вредности, нису ни покушали да изађу на брисани простор. Дакле, упркос томе што постоје велики кадровски потенцијали, испољили су се најамбициознији, најбескрупулознији, најумишљенији и најнеморалнији и запосели власт. Зашто? Зато што је систем свесно тако кројен. Због тога се променом ове, несумњиво катастрофално лоше власти, нажалост ништа неће значајно променити.

Зар је могуће да нико не схвата да је основни промашај ове власти што не зна за Творца, а одмах затим што се спанђала са непријатељем и што обећава да ће му се још више потчинити? Стисак око нашег врата је неумољив, али је излаз неминован. Руси и Кинези ће убрзо урадити из сопствених интереса оно што нама треба и одговара. Зато, научимо да мислимо стратешки, изучимо Сун Цу Вуа и Гориношо Мијамота. Ја немам ни времена ни прилику да објасним људима, који неспорно желе добро народу, шта сам сада написао.

Не сме се изгубити ниједан људски живот, нити циљ сме бити само проста смена режима, већ замена начина размишљања и система, који нас је и довео до амбиса! Потребно је да се ми изменимо! О томе зашто и на који начин, пишем у својим књигама. Живот јесте једна врста парадокса.

Када бих мање знао о ситуацији коју смо сви предосећали и предвиђали, можда бих упао у клопку. За сада, нека ме критикују и мрзе (ако мисле да треба), остаћу доследан да помажем колико знам и могу свима на сцени. Нисам раскинуо ниједно пријатељство и сваком добронамерном родољубу стојим на располагању, али улица није моје место рада. Уосталом, и када би ми због оваквог става пропало све што сам чинио од 1988. године, остао бих задовољан – јер су моје мисли записане за сва времена.

Прешао сам из физике у метафизику, зато што сам сигуран да је у метафизици излаз, не само за Србе, већ и за цео људски род. Био бих истински идиот када бих све што сам наумио да урадим сада напустио, зато што нема Светозара у физичкој сфери. Ако сам ја једини спас овом народу и нема никог који би ми био раван, онда боље да нас нема. Али, наравно, није тако.

Ни од чега не бежим и ништа не избегавам, само знам да је глупо да радим туђи посао и онај који мање знам. Учим људе да раде на себи, а не на другоме, јер се само колективним скоком свести мења систем. Самосвесном појединцу не требају вође!

Имам још много да учим, а не знам до када ћу трајати. Зато бих волео да сви који очекују нешто од мене, пусте моју душу да доврши своју мисију. Светозар Радишић је у тој причи истински неважан. Закаснио сам да будем Тарас Буљба.

***

ПОВЕЗАНО:

*Проф. др Светозар Радишић: Не могу да станем уз неког кога не познајем у време свакодневних операција „под лажном заставом“

———–

15.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

5 replies »

 1. Сви смо ми људи а ретко ко је човек. Свет је улазница за небо ПО ДЕЛИМА ( „човек нестаје, дела остају“). Осим мисли, човек мора имати и СРЦЕ !

  То је ЦЕЛИНА= ИСТИНА!

  Свиђа ми се

 2. Поштовани Светозаре!
  Господине проф. др Светозаре Радишићу!
  Господине пуковниче Светозаре Радишићу!

  Као пријатељ, једном приликом си ми, у краткој преписци,
  написао /препричавам, нисам сачувао мејел/:
  “СТАЛНО МИ СТИЖУ НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ, А СТАРЕ СЕ ЈОШ
  НИСУ СЛЕГЛЕ /ИЛИ СМЕСТИЛЕ/!
  НИ САМ НЕ ЗНАМ ШАТА ДА РАДИМ?
  ЧОВЕКУ, У ОВОЈ СИТУАЦИЈИ, ЈЕДИНО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ САМО
  БОГ!“
  Ако је то случај са Тобом, а шта тек треба да буде са обичним, просечним
  човеком који треба да Те “прати“!
  Знање, сам о по себи не реашва ствар ако није комбиновано са умећем.
  Зато наш народ и каже, а народом умотворењу се не може противуречити:
  “Боље је умети него знати!“
  “Ко умије, њему двије!“
  СТИЦАЊЕ ЗНАЊА ЈЕ БЕСКРАЈАН ПРОЦЕС!
  Поштујем Твој став изнет у тексту!
  Хвала Ти за оно што сам сазнао из Твојих књига и предавања.

  Као проф. др Светозар Радишић нисте “ПРОЗВАНИ“, већ “ПОЗВАНИ“, и нисте
  ни у кавој обавези да то објашњавате, Али, нико Вам то не може ускратити,
  да се изјасните, због чега Ви не желите, не можете или нећете да прихватите
  тај позив.

  Као пуковник у пензији, Војник, сами сте се “прозвали“ и свој став образложили
  горњим текстом, вероватно због војничке заклетве.

  Ваше присуство на УЛИЦИ, макар само један једини пут, као доброг човека,
  врсног научника и ништа мање ученог, часног и способног Војника, би само дало
  присутнима доказ да се боре за – ПРАВУ СТВАР, не протестима, него
  мирним сведочењем ИСИТНЕ:
  О ШТЕТНОСТИ ГМО,
  О ШТЕТНОСТИ КЕЈМТРЕЈЛОВА.
  О ШТЕТНОСТИ СЕКТИ,
  О ШТЕТНОСТИ ….
  и ко зна све чега не, а све у Вашим књигама речено, као ОБЛИЦИМА
  СПЕЦИЈАЛНОГ РАТА ПРОТИВ СРБСКОГ НАРОДА / И НАРОДА УОПШТЕ/.

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 3. У новоговору Новог Поретка не постоји реч достојанство, нити је потребно осећати се тако. Довољно је само бити послушан, глуп, и довољно радно способан, јер се само тако може бити срећан.

  Свиђа ми се

 4. СВЕТОЗАРЕ,

  СВАКА ТИ ЧАСТ ЗА ОВУ ИЗЈАВУ И СТАВ КОЈИ СЛЕДИ. СУШТИНА СРБА ЈЕ У ОТУЂЕЊУ ОД ПОШТОВАЊА ОСНОВНИХ МОРАЛНО – ЕТИЧКИХ НАЧЕЛА ТВОРЦА И НЕ ПОШТОВАЊУ ОСНОВНИХ НАЧЕЛА ОПСТАНКА РАСЕ САПИЈЕНСА – НЕ ЛАЖИ, НЕ КРАДИ, НЕ ОТИМАЈ И НЕ ГРАБИ …ИТД..

  ЗАТО НЕКА БУДЕ ВОЉА ТВОРЦА ЗА СРБЕ КАО И ЗА ЦЕЛУ ПЛАНЕТУ КОЈА СРЉА У САМОУНИШТЕЊЕ ФИЗИЧКИХ СТРУКТУРА И СИСТЕМА. – НЕКА ДРУГАЧИЈА МОДИФИКАЦИЈЕ МЕНТАЛНЕ МАТРИЦЕ ЧОВЕЧАНСТВА – МОЖДА ЋЕ ИЗБЕЋИ ЗАМКЕ САМОУНИШТЕЊА !

  ДУША КОЈА ВЕЧНО ТРАЈЕ,
  АГРЕГАТНО МЕЊАСТАЊЕ,
  У АСТРАЛНИЈ ДИМЕНЗИЈИ ,
  НУЖНО СЛЕДИ ПОРАВНАЊЕ !

  ПОЗДРАВ ОД БОЖИДАРА

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ
  http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Свиђа ми се