АКТУЕЛНО

Др Јована Стојковић – Поново нам се отвара Косово, као горки лек, као отрежњујући шамар за буђење из самртног ропца у који смо запали


Може ли неко истинитије и тачније данас рећи о стању у нашој Отаџбини од онога што је рекао Свети владика Николај у својој пророчкој Небеској Литургији?

Може ли ико да не види застрашујућу сличност са актуелним догађањима у нашој Отаџбини?

Има ли икога ко у „сатаниној војсци“, „Од звјериња свога и људскога, Све од самих Божјих противника, И својијех једномишљеника, Којих би се марва застидјела, И вепрови дивљи посрамили“ не препознаје данашње владаоце у Србији, западне амбасаде и невладине организације које тероришу православне Србе доношењем обавезујућих антипородичних, антитрадиционалних и антиљудских закона?

Видите ли браћо „да завеза језик у Србина, Да не смије пјеват ни кукати, Нити Божје име спомињати, Нити брата братом ословити“?

Смемо ли браћо исповедати своју веру као што је то урадио Свети Ђорђе и успротивити се либералном тоталитаризму, а да нас медијски кербери не растргну као лавови ране Хришћане?

Смемо ли васпитавати своју децу у православном духу а да не будемо оптужени за злостављање, занемаривање и дискриминацију?

Смемо ли рећи да највише волимо своју земљу и своју српску браћу, а да не будемо оптужени да мрзимо друге?

Личе ли наша браћа са Косова и Метохије на опеваног Србина у Небеској Литургији који „не смије слободно ходити, Осим тамо куд га коноп води, Коноп води или кундак гони“?

Нису ли српском раднику у пеленама завезане руке „Да не смијe радит ван кулука, Нити сјести, нити хљеба јести, Без сатанске горде заповјести“?

Могу ли српске мајке којима држава прети затвором уколико не убризгају вакцине са генетским материјалом абортиране деце својој деци – „ђецу своју својом звати“ и „слободно мислит и дисати“?

Откуда браћо оволика невоља, овај немили чемер? Можда зато што „Нису Срби кано што су били, Лошији су него пред Косовом, На зло су се свако измјенили“, Бог им „даде земљу и слободу“, Бог им „даде славу и побједу, И државу већу Душанове, Ал даром се“ Божијим „погордише“, од Њега се „лицем окренуше“?

Није чудо нити је неправда што нам се оваквима какви смо поново отвара Косово, као горки лек, као отрежњујући шамар за буђење из самртног ропца у који смо запали слушајући оца лажи и његове изасланике на земљи.

Окупимо се браћо у име Оног који нас је вазда васкрсавао и даривао нам слободу онда када смо је били достојни.

Нека буде шта бити не може, нека буде борба непрестана!
Живела Србија!  

Др Јована Стојковић
(говор на Сабору у манастиру Рукумија)

ИЗВОР: ФБ Vladimir Stojkovic

——–

30.5.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Многи хвалоспеви и -„Браво!“ нису баш и нека подршка!
  Права подршка је излазак и останак на улице /обједињено/
  са осталим сведоцима ИСТИНЕ – до коначне победе!

  Само јединствен фронт на улицама градова и села може,
  уз Божију помоћ, да спасе Народ и Државу од издаје и погрома!

  Пример је дала др Јована Стојковић, и подржимо је у даљој
  борби за нашу децу – нашу будућност!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 2. Бог створи жену ,снагу и љубав њену да нас роди и воли, одгаја ,чува и пази.Ми јој на све начине требамо узвратити сву љубав и пажњу коју је усадила у нас и бит ћемо и остати људи.
  Јована;
  Бог ти дао здравље добри роде наш!

  Свиђа ми се