АКТУЕЛНО

НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Осећамо бес и срамоту због напада Албанаца на Србе


Саопштење „НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“, које потписује један од оснивача ове народне иницијативе, Немања Петровић, поводом напада шиптарских терориста на групу расељених Срба који су дошли у цркву „Свете Тројице“ у селу Претиче код Клине како би обележили сеоску славу.

Данас је на Косову и Метохији троје Срба повређено, од којих један теже, у кукавичком и бесрамном нападу шиптарских терориста. Албанци су камењем засули групу голоруких Срба, чији је једини грех то што су дошли у цркву како би заједно и саборно обележили сеоску славу. Још један у низу инцидената који јасно показују стање у ком се налази српски народ у нашој јужној покрајини.

Желео бих овом приликом у своје име, испред иницијативе „НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“,  али и у име целокупног српског народа да искажем бес, срамоту и немоћ коју осећамо пошто вам браћо и сестре не помажемо у мери како би морали и јер Вам не обезбеђујемо превасходно физичку безбедност коју би сваки човек морао да има.

Срамота ме је јер Србија данас прича о новом министру финансија, једном у низу хокштаплера и олоша, који је дошао да настави пљачкање своје земље, а не о вама, на Космету разапета, браћо и сестре. Срамота ме је јер је о овом нападу у ударном Другом дневнику Радио Телевизије Србије било свега неколико реченица. Срамота ме је јер је онај кловн Марко Ђурић још једном изнео тезу о неком цивилизованом отпору док вас доле сатиру, разбијају вам главе, пљачкају вас и убијају. Срамота ме је јер се овде прича о неком фестивалу „Мердита“, који се одржава већ низ година и који служи само за добијање јефтиних поена, оних који га већ годинама „спречавају“ а никако да га спрече. Срамота ме је браћо и сестре јер смо ми овде безбедни, дочекаћемо и вече и јутро док ви никада нисте сигурни за свој живот. Срамота ме је свих организација, покрета, странака, удружења, појединаца који не желе да се саберу и стану у вашу одбрану већ се годинама кусурају на ваш рачун.

Можда ова иницијатива неће моћи да вас заштити, донесе вам безбедније сутра али ћемо се борити, то вам обећавам. И позивамо целу Србију да устане на ноге, погледа се у очи, сабере се и крене путем ослобођења. Ми ћемо ускоро опет на улицу јер нам је само то преостало. А ви се држите, показали сте да то умете и знате и сачекајте неку бољу Србију да стане иза вас.

Јер, НЕМА ПОВЛАЧЕЊА, НЕМА ПРЕДАЈЕ!

ИЗВОР: СРБИН.инфо

***

ПОВЕЗАНО: 

*АЛБАНЦИ КАМЕНОВАЛИ СРБЕ: Тракторима и багерима блокирали цркву код Клине, тешко повређен младић (ФОТО)

———-

28.5.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. СРБСКИ СИНЕ НЕК ТИ БОГ ДА СВАКО ДОБРО И ЗДРАВЉЕ И ТВОЈОЈ ФАМИЛИЈИ КОЈА ТЕ ЈЕ СРБСКИ ВАСПИПТАЛА ПОДРШКА БРАТА ПО ВЕРИ И СРБСТВУ ЉУТИ ЗАГОРАНИН ЂУРИШЛИЈА СССС

    Свиђа ми се

  2. sramota je i mene zbog svega gore nabrojanog ali da cemo dugo sedeti u miru, s tim se ne mogu sloziti. jasno je da ce naplata uskoro krstariti i ovim delom srbije. za mene borba vec traje jer treba spasiti decu od osiljenog „zdravstvenog i obrazovnog sistema“.

    Свиђа ми се