АКТУЕЛНО

СКАНДАЛ У БУЈАНОВЦУ: Челници општине одали почаст терористи


Убиство команданта Лешија неће моћи да убије слободу нових генерација – написао Шаип Камбери, председник општине

Фото: Принтскрин Јутјуб

Шaип Камбери, председник општине Бујановац одао је данас пошту терористи Ридвану Ћазимију, познатијем као командант Леши, на брду Гури гат изнад Великог Трновца!

Ово скандалозно величање једног од вођа ОВПМБ, који је 24. маја 2001. погинуо током сукоба са српским снагама безбедности употпуњено је и камберијевом „пригодном“ поруком на Фејсбук профилу:

– Убиство команданта неће моћи да убије слободу и будућност нових генерација. Командант и његово дело живеће заувек.

Поред Камберија, комеморацији је присуствовао и председник Скупштине општине Бујановац Аднан Салиху, представници Националног савета Албанаца, општинске управе, као и Нагип Арифи, лидер опозиционе Демократске партије, уз присуство неколико стотина грађана.

Посета месту погибије Ридвана Ћазимија део је традиционалне манифестације „Дани Команданта Лешија“, која је ове године почела 23. маја литерарним часом у бујановачком Дому културе. Након тога, уследио је марш од фудбалског терена у Великом Трновцу до места Лешијеве погибије, затим посета породици, музеју, а закључена је меморијалном фудбалском утакмицом.

Сукоби на југу Србије између ОВПМБ и државних снага безбедности трајали су од новембра 2000, па до краја маја 2001. године. Ћазими је погинуо приликом повлачења, три дана након потписивања споразума о демобилизацији ОВПМБ.

ИЗВОР: НОВОСТИ

***

И ОВАЈ ОТВОРЕНИ СЕПАРАТИЗАМ ЈЕ СРБИЈА ДОЗВОЛИЛА!!!

У родном Великом Трновцу Ридван Ћазими је 2012. добио и музеј смештен у просторијама ФК Терноци. Тамо су многе његове фотографије, гардероба, предмети којима се служио, као и џип у коме је убијен. Ћазими, или „командант Леши“ како су га звали његови терористи био је командант терористичке УЋК/ОВК за Прешево, Бујановац и Медвеђу и шеф шиптарског преговарачког тима,

О томе смо писали кад се догодило – 2012.године, погледајте текст ОВДЕ. – https://facebookreporter.org/2012/11/26/убијени-албански-терориста-добио-муз/

25.5.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »