АКТУЕЛНО

Бошко Обрадовић: Зар је могуће да Шпанија више брине о КиМ него Србија (видео)


Председник Двери је осудио учешће делегације Србије на самиту у Софији и поздравио став Шпаније поводом овог питања, истичући да је послао и писмо захвалности амбасади Шпаније.

„У име Српског покрета Двери изражавам протест против учешћа највише државне делегације Србије на самиту у Софији на коме ће – представљени и прихваћени на државном нивоу – учествовати и представници лажне државе Косово. Зар је могуће да Шпанија више брине о поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије од самих наших власти?“ – рекао је Обрадовић и питао који то спољно-политички изговор и разлог може бити пречи од борбе за очување КиМ у саставу Србије.

Он је питао да ли је ЕУ важнија од очувања сопствене државе и на којим изборима је актуелна власт добила мандат да доноси такве одлуке.

„За кога ради наша власт? За српске националне и државне интересе или за интересе ЕУ? Ако се актуелна власт определила да иде у Софију (ЕУ) по сваку националну цену, спремна да на том путу жртвује Косово и Метохију, постављамо питање на којим изборима је добила мандат народа за то?“ – рекао је Обрадовић.

Председник Двери је недавно послао писма захвалности амбасадама Шпаније, Кипра и Румуније поводом става ових држава везаних за учешће лажне државе Косово на самиту у Софији.

Информативна служба Двери
16.5.2018.