АКТУЕЛНО

Радисав Ристић: СРБИ И ЗЛОКОБНИ ЛОБИСТИ


6.5.2018.
*Аутор је пуковник у пензији,
бивши начелник Службе за информисање у ОС СФРЈ

О Србима као људима, ратницима, патриотама, слободољубивом, моралном и поштеном народу, исписани су томови књига, велики број новинских, публицистичких и других радова који верно осликавају особине и морал једног од најстаријих народа на Балкану и Европи. Евидентно је, чињенички непобитно, да су се о Србину – човеку и ратнику, најпохвалније изражавали и његови најљући противници и непријатељи са којима се, током вишевековних буна, устанака и ратова, борио на својим етничким просторима. Пре и после Косова Срби су уживали углед којим нису могле да се похвале многе нације, далеко напредније и у економском и култрурном погледу. Примери одлучности и одважности Срба у одбрани слободе, прадедовских огњшта, православља и људског достојанства, присутни су у песмама, казивањима, приповеткама, књижевним делима, школским уџбеницима и бројним историјским радовима и архивској грађи.

Далеко би нас одвело набрајање свих примера забележених о наведеним особинама Срба. Довољно је, стога, рећи да их нису порицали, већ отворено истицали, многи умни и виђени људи земаља које су путем ратова кидисале на српске етничке просторе. Писали су о томе Турци, Бугари, Немци, Аустријанци, Мађари, Италијани и други, чије су хорде током ранијих векова (као нпр. НАТО у новије време) насртале на српске земље. И данас, у 21. веку, велики број истакнутих и угледних личности из целог света – политичари, књижевници, економисти, правници, дипломате, публицисти и други, уз похвале српском човеку и војнику, са гнушањем осуђују земље НАТО, САД пре свега, за масакре над цивилним становништом, наношење материјалне штете и за уништавање тла више векова унапред за сваку вегетацију.

И поред наведених чињеница, осведочени лобисти косметских Албанаца, у лику Била и Хилари Клинтон, крвожедних Медлин Олбрајт, Веслија Кларка, Хавијера Солане, Вилијема Вокера и других србофоба из Вашингтона и Брисела, поново су узјахали у ратнохушкачка седла. Поново просипају гнусне лажи о наводним и ничим доказаним „српским злочинима”. Јасно је свима данас, међутим, да то понајмање чине из љубави према албанској мафији на Космету, већ да главни и једини разлог лежи у мноштву зелених новчаница којима их обасипају стварни злоћинци. Опште је познато, наиме, да иза озлоглашених, доказаних злочина, не стоје Срби и Србија, већ пре и изнад свега челници фантомске државе Косово.

Србофобима у делу Западне Европе и континента иза обала Атлантика, нимало не смета што се у њихове лажи све мање верује. Смета им, међутим, Србија која из дана у дан обелодањује њихове злочине и злочиначку спрегу са мафијом, предвођеном Рамушем Харадијаном, Хашимом Тачијем и другим злочинцима који тренутно столују на челу свете српске косметске земље. Њима је једино стало до доларских новчаница које им у милионским сумама пристижу из Приштине. Реч је, општепознато је, о сумама стеченим од трговине дрогом коју контролише албанска мафија широм Европе. Раскринкавањем тих мутних, незаконитих и нечасних радњи, Србија представља трн у оку злочинцима наведеним у овом тексту. Зато они на све могуће начине, али и са све мање успеха, покушавају да на Србе и Србију свале све злочине које су управо они починили на тлу Србије.

Осуђујући лажи и клевете које на рачун Србије изричу албански лобисти са Запада, никако не треба запоставити и малобројне продане душе из сопствених редова. На жалост и срамоту српског народа, појединци који делују у оквиру бројних невладиних организација, поводећи се за дневном политиком својих наредбодаваца и политичког естаблишмента, зарад евро и доларске цркавице, блате сопствену земљу и народ. Мада се поименично знају називи тих невладиних организација, као и имена и презимена људи који иза њих стоје, несхватљиво је да се против њих, осим ретких медијских осуда, у земљи Србији готово ништа не предузима. Ако ништа друго, ваљало би да наш председник Александар Вучић, следи пример руског премијера Путина који је декретом забранио рад сличним невладиним организацијама које су деловале на тлу Руске Федерације.

2 replies »

  1. Лако бисмо са лобистима са Западних страна.
    Треба уништити овдашње који их подржавају и који им се клањају, љубе скуте!

    Liked by 1 person

  2. Поштовани Господине Пуковниче јер Ви стварно верујете да на челу Србије земље не стоји Великоиздајник?

    Liked by 1 person