АКТУЕЛНО

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, господину МИЛОРАДУ ДОДИКУ


© Коллаж: «Голос России»

Господине Председниче Републике Српске,

Обраћам Вам се, овако јавно, као грађанин Републике Српске и то као стваралац, исте.
Да стваралац – ратни ветеран и то од првог ратног дана, јер сам у рат ушао, са своја два рођена (упокојена), брата, не што смо га ми желели већ што смо, као и безбројни други поштени и часни људи и грађани МОРАЛИ, у тај крвави а проклети рат (никада се и никоме више не поновио), да уђемо. Али нећу више о рату.

Рећи ћу нешто о сигурности и безбедности, коју Ви, као председник Републике Српске и то по УСТАВУ, морате да обезбедите! И то за сваког грађанина, без обзира на његово име, веру, нацију и народност, као и на пол, старост, звање или професију.

Јер те, сигурности и безбедности, тренутно, у Републици нема. Она је убијена.

Да, убијена је, и то подмуклим, испланираним и зверским убиством, једног поштеног и часног, а паметног и праведног, младог Бањалучанина и студента ДАВИДА Драгичевића. Кога су мртвог опањкали, испљували и унизили, поједини људи из врха полиције, на оној њиховој срамној и бедној полицијској конференцији за штампу 26. марта, 2018. године. Рекавши, ма гнусно правећи, зверски убијеног Давида, ни мање ни више, него ли провалником и лоповом. А то није тачно.
Та гнусна и подмукла лаж, и уз моју припомоћ и анализу разбијена је у парам-парчад, и од ње више ништа није остало, сем трајне срамоте, коју ти нечасни људи, из њима знаних разлога, нанесоше и навукоше на полицију Републике Српске. У којој, у то сам убеђен, засигурно има итекако поштених људи и полицајаца. Са тим и таквим лажима, као и другима које су тога дана, на тој срамној конференцији, биле изговорене – народ су увредили и наљутили, те је ради тога, заједно са Давидовим родитељима, изашао на улицу, не само Бањалуке, Републике Српске, већ и Федерације.
Осим тога, народ се окупио и на порталу “ПРАВДА ЗА ДАВИДА“ и то широм Европе и света. Те сада сви, гласно и сложно, а јавно, тражимо и то ни мање ни више, него ИСТИНУ и ПРАВДУ за ДАВИДА!
И што брже хватање и хапшење убица, као и њихових саучесника, али и оних људи, који их прикривају, а који се налазе у полицији, суду и тужилаштву.

Срамно је да, уместо да се убице и њихови саучесници као и прикривачи злочина хапсе и суде, они дрско поручују и ових дана прете: новим убиствима, оних људи који су устали у одбрану истине и правде! Не само за Давида, већ и за безброј мистериозно убијених грађана Републике Српске, као и за њихове родитеља, супруге, децу, браћу и сестре, али и родбину, комшије и пријатеље. А који су, ево, ових дана, о тим монструозним убиствима и злочинима, јавно проговорили и то на ДАВИДОМ ТРГУ!
На ДАВИДОВОМ ТРГУ, јер то до сада нису могли, а нити су смели, а нити им је, то ико, од власти до сада дозволио.

Баш те и такве честите и поштене грађане и људе, Ви сте господине Председниче по УСТАВУ Републике Српске, дужни да заштитите, као и Републику Српску!

Исто тако, опет по УСТАВУ господине Председниче, дужни сте и обавезни да тим и таквим оштећеним грађанима, обезбедите и омогућите, да они своју истину јавно кажу и изнесу! Те затраже правду, која им је од појединих убица и злочинаца или корумпираних људи, из полиције, судова и тужилаштва дрско и брутално отета!

Баш таква банда убица и злочинаца, као и остале банде и то свих врста и боја, хтеле би господине Председниче, да Републику Српску, као и цели народ у њој, тотално униште! Јер би уништењем, сакриле своје злочине, убиства, као и пљачку и тиранију, а коју су над народом свих ових задњих година чинили.

Због тога се, обраћам Вама господине Председниче, као грађанин Републике Српске, који је на привременом раду у иностранству. И само са једном намером, молбом да то уништавање народа и Републике Српске, док није касно, подхитно зауставите.

Очекујем да свим грађанима и народу, обезбедите тоталну сигурност и безбедност, те их тако заштитите, од било којег убице или било које банде. Јер то Вам УСТАВ, господине председниче Републике Српске омогућава, што Ви итекако добро знате. Од данас ће то и многи грађани да сазнају.

Господине председниче,

Имате све могућности које Вам Устав Републике Српске даје, те можете под хитно да смените и отклоните криминалне људе и саучеснике из поменутих институција. Као и разно–разне банде, убице и пљачкаше, али и починиоце свакаквих злочина, па и убистава или њихових прикривача, а који су се у те институције увукли.

Ви ћете на себе, господине председниче Републике Српске, преузети највећу одговорност, за нарастање грађанског и народног, незадовољства, као и бунта. А који ће се, у народу породити и то из оправданог страха за народну и грађанску безбедност, као и сигурност, не само за људе, већ и за свако дете.
Незаустављањем банде и убица и њихових саучесника, и изостанком њиховог брзог хапшења, а потом и суђења, њима се ево омогућава да они и даље, и то дрско, прете чак са новим убиствима. Убиствима, сваког оног грађанина, који тражи истину и правду, за подмукло и зверски, ма злочиначко убијеног, нашег Давида!

Господине Председниче,

Из наведенога и казнога види се, да нема места ни оправдања вашем ћутању или нечињењу. Ако по овом питању сигурности и безбедности за сваког грађанина Републике Српске ћутите, Ви и председница владе, и остали министри, онда сте ви господине Председниче ИЗДАЛИ народ, УСТАВ, као и ИСТИНУ и ПРАВДУ, не само за ДАВИДА, већ и за све и једног грађанина Републике Српске.
Те сте тим чином, чином нечињења и шутње, стали на страну убица, злочинаца и уништивача народа и Републике Српске. А што вам ниједан честит и поштени грађанин Републике Српске неће никада опростити, па ни моја маленкост!

 

Ветеран отаџбинског рата у БиХ, србски песник за децу и одрасле, као и сарадник и дописник руских, србских и многих европских портала, професор, Милосав Кнежевић Миле.

Њемачка – Нирнберг, 17. април, 2018. године

Српски пјесник за дјецу и одрасле, Милосав Миле Кнежевић, ФОТО: Пресс

***

ПРАВДА ЗА ДАВИДА, Бањалука

17.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

8 replies »

 1. Ово није добро.
  Чини ми се да је све замаскирано несрећним младићем.
  Господине Милисаве ниси дао одговор ко стоји силним доларима да се масовни бунт окрене у жељеном (западном) правцу на радост и срећу крвних непријатеља у Федерацији БиХ.
  Ниси ли ти подалеко да би ти било свеједно ако бунт укине Српску?

  Свиђа ми се

  • Миро
   19. априла 2018. у 21:39

   Zasto bi narodni bunt izazvan zahtjevima da se utvrde uzroci smrti i pronadju pocinioci i saucesnici Davida Dragicevica mogli ukinuti Republiku Srpsku? Pogotovo ne treba nikoga iz MUP-a Republikre Srpske amnestirati zbog nestrucnog vodjenja istrage u ovom slucaju. Celnici policije Republike Srpske su u poslednjih 43 dana dali vise kontradiktornih izjava. Iskusni patolog Karan je dao veoma sumnjiv pataloski nalaz o uzrocima smrtii zeleci da potvrdi izjave policijskih namjestenika. Ministar unutrasnjih poslova Dragan Lukac na konferenciji za stampu i prije zavrsetka istrage je rekao – ustvrdio da je pokojni David Dragicevic izvrsio samoubistvo i da zato treba zavrsiti istragu. Javnost zali i treba da zna i zahtijeva da se istina utvrdi u skladu za sakonskim propisima! To moze samo da ojaca Republiku Srpsku! S druge strane, ministar Dragan Lukac je priznao da policija nije radila svoj posao strucno time sto je smijenio komandira i zamjenika komandira stanice policile Laus.

   Свиђа ми се

 2. Spase Uzelac Ваше психичко стање је забрињавајуће, што искључује могућност здравог расуђивања. ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА. Владика Артемије

  Свиђа ми се

 3. Злоупотребљавате трагичну смрт Давида Драгичевића да би дискредитовали све институције Републике Српске а очито да Вам највише смета МУП Републике Српске. Истрага је спроведена, постоји обдукциони налаз у којем стоји да је смрт наступила утапањем. Шта би Ви господине ауторе текста, да промијените резултате истраге?? Имате ли Ви доказе да је Давид убијен или то само тврде Хусе и Хасе у горе поменутој фб групи?? Оваквим оптужбама без доказа, Ви лично узнемиравате јавност и стварате осјећај небезбједности !! Познати су Ваши коментари на фејсбуку у којима омаловажавате институције Републике Српске и „рушите“ Владу, невезано за овај случај. И због чега прозивате предсједника Додика , не спроводи он истрагу, нити ради посао Тужилаштва? Министар МУП-а Драган Лукач : https://www.youtube.com/watch?v=uGfXvZstjRQ

  Свиђа ми се

  • „Istina Pravda“- ajde, neka se „nadje“ konacno i ovo i m e i p r e z i m e: „covjek“ imenom i prezimenom Istina Pravda. Onaj-autor- Milosav Mile Knezevic ima i m e: Milosav Mile Knezevic, uobicajeno, svakodnevno ime, ako se hoce- n a r o d s k o; i Istina Pravda n a r o d s k e rijeci, no narodu, kao i m e i p r e z i m e (nekog) neuobicajene. Da li su p r a v d a i i s t i n a ono sto zbori Milosav Mile Knezevic ili, pak, sto zbori Istina Pravda, ne znam; mada mi je stalo do istine i pravde, i s t i n i i p r a v d i Istine Pravde nisam naklonjen bas radi one imenicnoprezimenicne n e u o b i c a j e n o s t i: vise sam naklonjen
   onome ko ima u o b i c a j e n o ime i prezime, ovdje Milosavu Mili Knezevicu… Ko zna!- kada se naviknem
   (i) na Istinu Pravdu, mozda JOJ budem, vjerujusce, naklonjen. No, ko bi ga znao: mozda Istina Pravda ima neko drugo ime i prezime, no radi hrabrosti i istine i pravde imenuje se i prezimenuje kao Istina Pravda- samo tako polucuje moc sudjenja, a po tragicnom „slucaju“; nadati se da se neradi o nekrofilu…

   Свиђа ми се

  • @Миро
   19. априла 2018. у 21:39

   @Истина Правда
   18. априла 2018. у 11:24

   A sta je to „sve zamaskirano nesrecnim mladicem“? Zasto se ti, „Miro“ ne upitas zasto se Milorad Dodik „maskira“ i vec nekoliko puta prikljucuje onima koji protestvuju u Banjaluci – zasto je posecivao porodicu nesrecnog Davida. Zasto je bio prisutan na njegovoj sahrani (Dodik, uzgred budi receno nije ni cuo za Davida Draragicevica dok se taj gnusni zlocin nije dogodio)?, Zasto se Dodik na nekoliko minuta pojavio pred „tuzilastvom“ u Banjaluci gde su bili Davidov otac i prijatelji koji traze da se tuzilastvo trgne iz letargije i konacno pocne da radi posao za koji su dobro placeni i preplaceni? Dodik nema potrebe da „demonstrira“ po ulicama glavnog grada RS. vec ima institucije kroz koje mora i treba da reaguje – ali, on je eto, odvojio svoje „dragocjeno vreme“ da pokaze svoju „solidarnost“ sa narodom koji on, upravo, najvise ponizava!

   Свиђа ми се