Љубиша Марковић

Љубиша Марковић: ДОНА ФЕДЕРИКА УМИРИЛА ПОПУЛИСТИЧКО ДИВЉАЊЕ СРБСКОГ ВОЂЕ (ger.: Führer)


Љубиша Марковић

“…пловимо,  по дубоком мору на трулој лађи и са пијаним морнарима. Сачувај нас Боже на тој вожњи олује!“

Писао је Николај С. Лесков у својим црквењацима пре 150 година, и верујем, нити у својим најцрњим слутњама, није могао предвидети да ће се руски народ сада суочавати са истим проблемима као и тада. Кроз ликове Термосесова, Препотенског, Бизјукинове описао је и наше вучиће, чеде, млађане, кандићке и остале сатрапе србског народа. Тада либерали сада неолиберали, и у Русији и код нас против сопственог народа.

Још када су потписивали бриселски споразум су и Вучић и Дачић као и сви остали знали,  да шиптарска страна неће испоштовати обавезу формирања ЗСО. У сврху `кувања` јавног мњења у Србији су оставили могућност да се то ипак  деси. Минуло је пет година, наравно шиптари то нису реализовали (по договору), Срби смо били мирни и прихватили такво стање пошто смо већ одавно прихватили губитак  КиМ. Када су им се потврдила предвиђања, србски вођа и остале његове слуге (турцизам: измет;  ориг. тур.: hizmetçi) су приступили другој фази. У тој другој фази наш актуелни вођа у складу са својом опсесивно-компулзивно-неуротичном природом (по домаће социопата) је почео да драми, тако да сада имамо драматизовање већ одавно завршеног посла. Наравно, у јеку ескалирања међународних напетости и криза је то најлакше и најбезболније провући, чак као сопствени успех измрцвареној србској јавности представити. Све то у сврху голог одржања на власти.

По већ опробаном рецепту, разни креатор-манипулатори јавног мњења већ нам најављују нови пакет услова из Германије и “кувају“ нас за већ донешене одлуке. Дренажа терена је одавно у току. Сам наш вођа нам каже да по питању ЗСО на КиМ није ништа урађено а сам је потписао за нас тешко обавезујући споразум и испунио све услове из њега. Сада се већ говори о новом пакету услова србима за испуњење обавезе шиптара по питању ЗСО! Ишао је наш вођа и у САД да тражи подршку за поделу КиМ, али нема!  Даћемо ми и “тихо признање“ КиМ за ЗСО и похвалу да смо на добром путу ка ЕУ. Дакле, из бриселског споразума сада следи правно обавезујући споразум са Косовом(не КиМ!) – шта је то него признање.

фото: СПУТЊИК

Када се погледа итинерер Вучићеве приватизоване и сателит дипломатије (Берлин, Вашингтон, Брисел), све је јасно. Човек је Председник, шеф владе, министар иностраних дела, председник свих општина у Србији, стручњак за све, ма Чак Норис и Стивен Сигал заједно му нису равни, наш свемогући вођа. Банализација политике повезана са бруталном продајом србских националних интереса, све заради власти и новца, зер гут хер Александер. Наравно, нама се сервира буђава банана у виду обећања да ћемо ући у ЕУ једног лепог дана.

Вучићева гарнитура сноси сву одговорност за криминализовани север србске покрајине. Ниједна гарнитура на власти није учинила ништа да бар тај део наше покрајине који смо контролисали учине бољим местом за живот и пруже наду преосталом нашем живљу за неку бољу будућност, не. Они су само завршили процес криминализације. У том контексту треба посматрати како убиство Ивановића тако и најновије популистичко дивљање нашег вође заједно са својим чаушима на северу КиМ. Да је србски народ бранио наведеног Ђурића ми би га и одбранили, али кога да бранимо!? Као у лоше режираном шпагети вестерну су приредили сцену, изрежирали отмицу и данас, после посете доне Федерике се већ говори о срећном завршетку и наравно успеху. Успеху чега!? Недостају још Ђулијано Ђема, Бад Спенсер и Теренс Хил, али би онда говорили о добро режираном шпагети вестерну.

Тако то изгледа када дођеш на власт науштрб интереса сопственог народа. Наиме, СНС се је ослонила на подршку и логистику структура дубоке Америке уз сагласност Берлина да би дошли  на власт у Србији, и дошли су. Када су дошли, доста техничко-“стручног“ кадра су морали узети из странака претходних гарнитура (Динкић, З. Михајловић,…), што су и урадили. Сада им се дешава исто што и ДС-у раније. У реду, то је њихов проблем, наш проблем је што смо ми(народ) овде колатерал те прозаичне игре. Даље, наш проблем је што смо као народ одавно отписали и предали КиМ, сада је то само болна реализација, форма испред суштине. Само, варају се они који мисле да је са предајом КиМ крај – не! Република Српска, Војводина, Рашка, напуштен и запуштен србски народ у Црној Гори, и свим новонасталим државама на развалинама бивше Југославије. Затим предаја-продаја преосталих стратешких ресурса: Дунав (већ раније обећана концесија Немцима-чека реализацију), електро-енергетски систем, Телеком, рудници, земља, воде,… – чекају реализацију.

фото: Geto Srbija

У земљи где је моћ аргумента замењен аргументом моћи и где су владајући режими у последњих 30 година појели наш живот, живот наше деце и једу(троше) животе наших унучади и праунучади, питање шта да се ради постаје императив нашег опстанка као народа. То питање би требало да окупи све расположиве снаге истинских србских родољуба широм света. Аргумент моћи и силе захтева одговор, јер гаси будућност србског народа. Јефтиним популизмом, кафанским и простачким патриотизмом се покрива широка лепеза нашег друштва, где су владавина права и закони, мисаоне именице у приватизованим институцијама система. Из такве државе преко 80% школоване омладине и омладине која се школује жели да оде. Да оде и да се не врати. Опасно правило, власт то сам ја!-па на ма каквом положају био, је етаблирао још пок. С. Милошевић, развио га Тадић а банализовао Вучић. Простачке и јефтине изјаве, актуелног вође и властодржца, вређају здрав разум чак и неписменог и запуштеног народа. Тај банализам је довео до апсурда чак и наш егзистенцијални живот.

У мизерном  времену  понижења(-авања), тираније, заблуда и покварености нам већ 100 година разни (Вучић, Тадић, С.М., Марковићи, Стамболићи, Поповићи, Ранковић, Карађорђевићи,…) кроје лаж, коју зовемо стварност. Јер све оно и ово што су радили и раде нам, не може се звати истином.

Како окуражити нашу малодушну сабраћу да учинимо нешто? Питао се тада Лесков, кроз лик протопопа Туберозова. Питамо се и ми сада, како?

 

Љубиша Марковић

————

28.3.2018. за СРБски ФБРепотер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. ПРИПРЕМЕ ЗА ЗАВРШНИ И СМРТНИ УДАРАЦ

  Губитак Косова и Метохије је реализација давнашњег плана који се истрајно спроводи годинама, поготово од 1941. године. Јасно је да ће завршни и смртни ударац Косову да зада Вучић. Жалосно је што ће српски народ на референдуму да преузме целокупну одговорност на себе и тиме помогне Вучићу да се, макар привремено, спаси одговорности за велеиздају. Да је комунистичка власт припремала народ за издају било је очигледно кад су Срби у Србији почели шиптаре да зову албанцима. Ова садашња власт заслужна је што наш народ у задње време Србе са Косова назива косоварима. Значи Срби са Косова више нису Косовци него косовари. Уз све добро иде сервирана прича да су Срби продавали своја имања за невероватне девизне износе и да су после погрома и прогона 2004. године овде у Србији заузели сва слободна радна места. У том смислу ће целокупна издаја и продаја КиМ бити лакше прихваћена и лакше спроведена.
  И још нешто: Љубиша Марковић наводи нека од имена криваца за пропаст Косова. Са наведеним списком бих могао да се сложим, али га ипак не прихватам јер је изостављено име највећег српског злотвора Јосипа Броза, од кога је и почела пропаст Косова и Метохије забраном повратка 150.000 до 200.000 протераних Срба. Мислим да нема потребе да се објашњава његова антисрпска и прошиптарска политика која је, осим необјашњиве забране повратка протераних Срба, после рата омогуђавала константно и систематично протеривање Срба (што је геноцид), досељавање из Албаније и свако фаворизовање шиптара, почев од новчане помоћи Косову, која је у добрим делом одлазила на куповину српских кућа и имања. С друге стране, Љубиша Марковић је у списак уврстио и Карађорђевиће који су владали до 1941. године и који су својим законима и политиком према Косову увећали број Срба којих је пре Карађорђевића било мање у односу на шиптаре, а по попису из 1939. године Срби су постали већина и било их је скоро дупло више него шиптара. Осим овога познато је да су вршени преговори са Турском да се сви шиптари преселе у Турску уз надокнаду и шиптарима и Турској. Да Александар Карађорђевић није убијен, вероватно би тај план био реализован. Можда су Карађорђевићи имали неке друге пропусте, али је њихова политика према Косову била и успешна и чиста као суза, па је грех окривљивати их. Зато се питам зашто мора и у једном сасвим солидном тексту о Косову и његовој издаји да се нађе и излизана комунистичка фраза о кривици Карађорђевића за све, уз истовремено аболирање Броза и његових комуниста који су фактички српски непријатељи од њиховог конгреса у Дрездену 1928. године па до данашњих дана, јер су комунисти и дан данас на власти у Србији. Успут буди речено, комуниста Ивица Дачић је потписао бриселски споразум о предаји и продаји Косова, а Вучић се хвалилио како води Титову политику, што је тачно, јер се та изјава потпуно уклапа у све што је радио и тренутно ради по питању Косова, од потписивања тајног Бриселског споразума па до припрема за завршни ударац. Те припреме су у току.

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 2. Хвала Марија, тако лепо и тако лако, ако су срца чиста.Молимо се за цео српски народ да му се отворе очи (срца).

  Свиђа ми се

 3. Isto tako ne treba zaboraviti da je Bog i vjera u srcu kao i ljubav, nijedna vjeroispovjest ne može da ga utjera ili istjera, Srbiju je treba dati u današnje vrijeme kdje je multikulturna i mistična pitoma te jako čestita u nekim ljudima, ali bez borbe nema ništa, i bez vjere u svoje ljude isto tako, pobjediti primitivizam na svim nivojima, poštivati svoju zemlju, promjeniti odnos prema životinjama, prirodi znači zemlji, izbaciti kriminal iz svih pora, dati više rječi ženama, poštovanje sa moje strane za zemlju Srbiju jer još nekdje ima dušu u svoj toj boli i neimaštini.

  Свиђа ми се

 4. Како? Вратимо се Богу и Он ће помоћи на најбољи могући начин.Тако просто а тако компликовано,За честитог и неисквареног је то просто али за оне друге је скоро немогуће јер би морали да се одрекну својих прљавштина у којима пребивају…На крају,свако бира свој пут а тиме и плату за свој труд,поштен и честит нема се чега бојати ако му је савест чиста а Бог га неће заборавити као и његове потомке ако он није заборавио Бога…ови други могу како хоће али…не могу докле хоће!

  Liked by 1 person