ДРУШТВО

ДОК СЕ „ПРЕДСЕДНИК” КОПРЦА…


Драган Тодоровић
24.3.2018.

Пре тачно недељу дана оде нам „председник“ у далек свет. А као да је мало љут. Не прича ни где иде, ни шта ће тамо да ради. Протестује му омладина, све сам бунтовник, нерадник и бадаваџија. Шта ћеш, такви су им и родитељи, нерадници. А сви знамо: крушка испод крушке… И добро омладина и некако, алʾ и ове друге подговорили.

Онда, неки дан, „председник“ се не враћа ми се већ забринули, да није карта у једном правцу, и да није заборавио коферче, мора да се враћа. Кад, изађу „председникови“ најближи сарадници пред камере, намргођени, и објасне нам и где је и шта ради. Копрца се, кажу. Док ти незахвални народе, немаш шта да радиш, па измишљаш приче разноразне.

И истина је, кад год „председник“ оде неке га глупости од нас, народа његовог, сачекају. Не зна више шта да ради, да нам лепи фластере преко уста или да нас све иза браве остави. Само у његовом одсуству. Мада… трајно има дражи.

А има човек право. Ето, јуче чујем хоће неки да подижу споменик Хашиму Тачију. Како Тачију?! Кажу, чува целовитост Србије!!! Нема код њега компромиса. Не да север, категоричан. – Да се стави на јавну расправу! Знамо ми да Тачи има задње намере, алʾ нам земљу чува. А и што да му не подигнемо, коме све подижемо. Није ни једну српску земљу изгубио. А једну чува. – Просто те натерају да се замислиш иако знаш да је то још једна будалаштина изазвана одсуством „председника“.

Ови опет на сва уста о вакцинама…

А „председника“ нема. А и шта ће кући… Ето прошло недељу дана, а омладина незахвална, опет протестује иако је чула да се председник копрца.

Размишљам, јесте да су „председникови“ најближи сарадници казали, али како то да се „председник“ копрца. Копрца се риба кад зине на залогај голем и сласан. – Није ваљда да је наш „председник“ прогутао неку удицу… па се сад копрца.