АКТУЕЛНО

АГОРА: Александар Павић – До кога допире Апел за одбрану Косова и Метохије? (видео)


Колико смо далеко од онога што би требали да будемо, што би морали да будемо, од сопственог идентитета, од онога што нас је одувек описивало као народ и појединце? На ком се нивоу тренутно налазимо и колико смо далеко сами од себе? 

Гост ауторске емисије Дејана Булајића на Радију Снага народа и Народној телевизији – АГОРА – био је публициста и аналитичар Александар Павић.

*Живимо у времену у ком, не само да трагамо за сопственим решењима на плану сопственог опстанка као народ, већ и на плану опстанка као појединаца који се губе у различитим замкама пред које нас поставља ово време. Како гледате на то?

-Па, могу да кажем само то – нисмо једини, глобални је тренд напада на личност, напада на националност, напада на историју. Проблем је у томе да смо ми толико убункерисани, толико смо самоизоловани, због ове спољне, тихе окупације, медијског простора поготову. Да ми не видимо ствари, да огромно отуђење постоји свуда у свету, имамо много сродних душа које су можда појединци, свуда у свету, у Европи на пример, што се види по изборним скорашњим резултатима, по Брегзиту, што се види по скоро паничном страху евробирократије од нових изборних неуспеха, од задњих покушаја да се ревидирају резултати Брегзита, повећана је Сорошева активност где је он милијарде практично пребацио на рачун свог Фонда за отворено друштво. У том смислу ћу да кажем да нисмо сами, ово је светски тренд. Једино, оно што је код нас битно, је да смо ми ти који смо први на удару тих великих удара на цивилизацију… Такав нам је положај, то нам умногоме одређује судбију, и у ствари, преко нас се много тога прелама…

ПОГЛЕДАЈТЕ ЦЕЛУ ЕМИСИЈУ:

ИЗВОР:Radio Snaga Naroda – zvanični kanal

———-

20.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ЧИМ ПАВИЋ И БУЛАЈИЋ ЗБОРЕ О РИСТИ РАДОВИЋУ МЕНИ ЈЕ ДОСТА ОН ЈЕ БРЕ ПРВИ БИЈО ПРОТИВ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА ЖИВЕО ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ И ЕРП И КОСОВСКА МЕТОХИЈСКА У ПРОГОНОНСТВУ СССС

    Свиђа ми се