АКТУЕЛНО

Захарова: Русија подржава Србију поводом изложбе о Јасеновцу


Русија у потпуности подржава настојања Србије да сачува сећање на трагичне лекције из Другог светског рата, изјавила је портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова

фото: ВОСТОК

Русија у потпуности подржава настојања Србије да сачува сећање на трагичне лекције из Другог светског рата, изјавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући протестну ноту коју је Хрватска послала Београду због изложбе о злочинима у Јасеновцу у седишту УН.

„Свет се ових дана сећа жртава холокауста. Логор Јасеновац постао је озлоглашен као место где су до смрти мучени многи недужни људи свих узраста и националности, али првенствено Срби, Јевреји и Роми“, рекла је Захарова на конференцији за новинаре.

„Жалимо за свим жртвама нацизма и увек ћемо се сећати колико је тежак био пут до победе“, рекла је она, преноси ТАС С.

Захарова је нагласила значај супротстављања покушајима да се створе лажне верзије историје и ревидирања Другог светског рата.

То је, према њеним речима, нарочито важно у контексту скрнављања и уклањања споменика совјетским војницима у неким европским земљама који су дали живот за ослобађање Европе и света од фашизма.

ИЗВОР: НОВОСТИ

————-

1.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »