АКТУЕЛНО

У Тужилаштво БиХ враћен дневник ратног злочинца из Коњица Миралема Мацића – сведочанство о геноциду над Србима


Амарилдо Гутић, сарајевски новинар, у пратњи адвоката Душана Томића, вратио је, у уторак, у Тужилаштво БиХ, дневник Миралема Мацића Маце, осуђеног ратног злочинца из Коњица, који је описао своју и улогу осталих муслимана, посебно недавно ухапшених 13, у злочинима над Србима у том граду на почетку рата у БиХ.

Дневник је, како каже Томић, „сада у сигурним рукама поступајућег тужиоца за злочине у Коњицу, Станка Благића, који је, за разлику од осталих колега који су се бавили овим предметом, имао снаге, воље и знања да процесуира осумњичене Бошњаке, за низ свирепих злочина над Србима, који су, у овом дијелу БиХ, и речју и делом, доживели геноцид“.

Додаје да није ни чудо што је некима одговарало што нема оригинала дневника, јер је у њему све аутентично.

– Као правни заступник породица већ сам спремио и ускоро ћу тужиоцу да предам и документа која свједоче ко је какву улогу имао у том мрачном времену у Коњицу, ко је напредовао, како и зашто. Варају се они који мисле да функције могу да их заштите, а да је тако свједочи и хапшење војног бх. аташеа у Холандији, по налогу Кантоналоног тужилаштва хрцеговачко-неретванског кантона због ратних злочина над Србима. Доста је више да одговарају само „ситне рибе“, а да се за оне крупне праве којекакве срамне погодбе – истакао је Томић.

Извор: Срна/РТРС

———–

12.12.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић