АКТУЕЛНО

Срби између истока и запада – ТВ сучељавање др Драгана Петровића и др Дарка Трифуновића (видео)


Видео: БН телевизија
Приредила редакција СРбског ФБРепортера

Данас је у Србији присутна практично тотална блокада медија која је управо последњих пар година достигла до сада невиђене размере и где практично нема сучељавања различитих концепција између стварних представника власти и патриотске опозиције. Онемогућава се чак таквом патритоском, опозицоном мишљењу да буде присутан и у неком од медија са локалном телевизијском фреквенцијом. У том правцу сучељавања у некој од емисија на телевизијама Републике Српске изазивају велику пажњу и у Србији.

На ТВ БН у емисији Изазови гостовали су др Драган Петровић, научни саветник и др Дарко Трифуновић, научни сарадник, на атрактивну тему: утицај САД, односно Русије, на српске просторе и посебно Србију.

Др Драган Петровић, који по својим ставовима припада патриотском делу опозиције у Србији у односу на режим Александра Вучића, као и други интелектуалци тог опредељења, изузетно ретко, нарочито последње године може доћи до неких од електронских медија у Србији, док је др Дарко Трифуновић, који је проамерички и пронато оријентисан, нема тих проблема. Погледајмо њихово сучељавање, на горуће теме у овој емисији на БН, са темамаа које су разматрали у овој 90-минутној емисији: какав је однос САД и НАТО према Србима; политика према српским просторима Русије и Кине; њихови ставови о режиму Александра Вучића, стању у Републици Српској и Црној Гори која је без референдума ушла у НАТО, и шта они виде као даљу могућу и пожељну концепцију из постојећег стања на српским просторима.

Петровић се залаже за ослобађање медија у Србији, смену лошег и недемократског режима Александра Вучића, алтернативу неолибералној економији и антисоцијалном законодавству, да се никако не улази у НАТО, и застој у тзв. „европском путу“, те одбрану КиМ (одустајање од Бриселског споразума и свакако од намере да се Косову омогући столица у ОУН и избаци из Устава Србије), за решавање катастрофалног демографског проблема у Србији и, за почетак, културно и економско, а потом и политичко повезивање српских простора.

Трифуновић који је, за разлику од Петровићевих жестоких критика, чак похвалио режим Мила Ђукановића у Црној Гори, сматра да би улазак српских земаља (Србије и Републике Српске) након Црне Горе у НАТО и тешње везивање за САД, те потуно удаљавање од Русије, био рецепт за перспективу српских земаља.

2 replies »

  1. Dr Darko Trifunović je američki špijun, Sorošev plaćenik, izdajnik srpskog naroda i Republike srpske.Svi mediji su pod kontrolom izdajničkog režima Aleksandra Vučića pa tim pre nije nikakvo čudo što je Darko Trifunović manipulator i izdajnik čest gost na medijima On otvoreno lobira za NATO, Za lažnu mafijašku državu „Kosova republjika“. Kad sa vlasti , na smetlište istorije, ode Vučićev izdajnički, antiruski i antisrpski režim Darku Trifdunoviću će biti suđeno za veleizdaju i špijunažu sa ostalim izdajnicima srpskog naroda.

    Свиђа ми се