АКТУЕЛНО

Митровић: Због одлуке ИЦМП угрожен процес тражења несталих


Измјештањем ДНК лабораторије Међународне комисије за нестала лица из БиХ у Холандију, угрожена су људска права у БиХ, а процес тражења несталих је успорен и усложњен, те пријети опасност да буде потпуно обустављен, рекао је Срни предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић.

Он је, поводом обиљежавања 10. децембра – Међународног дана људских права, рекао да су овим потезом ИЦМП-а у БиХ у потпуности нарушена људска права породица погинулих и несталих.

Према његовим ријечима, умјесто да Савјет министара и ИЦМП као суоснивачи Института за нестала лица БиХ, 22 године од завршетка рата саопште да је овај процес при крају, улази се у неизвјесност за коју нема одговора, нити рјешења.

Митровић сматра да је овакав потез ИЦМП-а за најоштрију осуду и да се то није смјело догодити, те да неко од представника Савјета министара и ИЦМП-а мора јавно да се извини породицама несталих и да за то сноси одговорност.

Међународна комисија за нестала лица пренијела је из БиХ у Холандију многе од својих кључних функција, укључујући и ДНК лабораторију.

Извор: СРНА/РТРС

————-

12.12. 2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић