АКТУЕЛНО

Због бране Вучићевог кума на Лиму у Прибоју прорадило клизиште, приватне куће у опасности


фото: Двери Прибој

Општински одбор Двери у Прибоју подсећа јавност да је инвеститор хидроелектране фирма „Mini hydro investments“, на чијем је челу Никола Петровић кум председника Републике Србије Александра Вучића, иначе доскорашњи директор Електромреже Србије, почела крајем августа изградњу хидроелектране „Рековићи“, са високом браном и водном акумулацијом.

Очигледно је да је огроман новац једини интерес инвеститора, а да ће га он зарадити науштрб здравља Прибојаца, којима се отима ова дивна зелена река.

Двери у Прибоју захтевају да се општинска власт огласи и стане на страну својих грађана, како се не би изазвала еколошка катастрофа. Ми не желимо да дозволимо да се уништава Лим, који је део идентитета овог града и свих грађана који су на њему одрасли.

фото: Двери Прибој

Сматрамо да просечан грађанин Прибоја, заокупљен бригом за одржање основне егзистенције за своју породицу и недовољно информисан колико је изградња бране у нашем граду штетна, ових дана може конкретно да сагледа последице ове темпиране бомбе, кроз појаву клизишта због којих су многобројне приватне куће у опасности.

ОО Двери у Прибоју очекују конкретно реаговање и резултат покренутог процеса пред Управним судом, којим ће се, како се надамо, и доказати да је у прибављању документације за изградњу бране дошло до кршења процедура.

 

Информативна служба ОО ДВЕРИ у Прибоју

НАПОМЕНА: Фотографије су од пре три дана

ИЗВОР: САОПШТЕЊА

—————-

12.12.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић