АКТУЕЛНО

ОБРАДОВИЋ: СРБИЈИ ПРЕТИ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ ОД НАСЕЉАВАЊА СА 600.000 МИГРАНАТА!


Председник Двери показао је новинарима одговор министра унутрашњих послова Небојше Стефановића на захтев за обавештење посланика Двери, из којег се види да су наше сумње и критике односа Владе према мигрантској кризи биле оправдане. За 5 година у Србији евидентирано је 618.412 тражилаца азила, од којих је чак близу 500.000 из ратом захваћених подручја у којима делује Исламска држава: Сирија и Авганистан. То је био и разлог одласка народних посланика Двери на седницу СО Младеновац где је усвајан локални акциони план за побољшање положаја миграната за период 2017-2021.

Највећи број страних држављана тражилаца азила у Србији по земљи порекла су следећи:

Сирија 316.224;

Авганистан 171.867;

Ирак 79.165;

Иран 12.018;

Пакистан 11.081; 

Сомалија 6.188;

Мароко 2.909; 

Еритреја  2.743;  

Нигерија 1.067;

Тражиоци азила би у случају недобијања жељеног статуса у земљама Северне, Средње и Западне Европе и њиховог избацивања из тих земаља, исти могли да добију у Републици Србији и тиме стекну сва права која им Закон о азилу пружа, а који се готово ни у чему не разликује од Уставом загарантованих права грађана Републике Србије, а до стицања права грађана Србије би били смештени у трајним азилантским центрима, који се планирају широм Републике Србије.

У овом тренутку је у Србији отворено 14 прихватних центара за прихват миграната од Прешева до Суботице, од Шида преко Сомбора до Кикинде, у Обреновцу и Београду, у Пироту, Бањи Ковиљачи и Боговађи…У општини Александровац и београдској општини Младеновац су у току усвајања наметнутих Локалних акционих планова за побољшање положаја миграната, што указује да Влада Србије има намеру, да под притицима из Брисела, трајно насели мигранте у празним српским селима и на територији државе Србије уопште.Војне касарне и одмаралишта за децу као у Дивљанима крај Ниша у општини Бела Паланка претварају се у центре за азил.

Деца мигрантни су интегрисани у наш школски систем, што нема никакве логике, осим ове за коју ми изражавамо бојазан. Та деца треба да имају образовање у оквиру привремених прихватних центара, али не и интеграцију у образовни систем Србије.

”Понављам кључно питање на које никад нисмо добили одговор: Зашто мигранти када уђу на територију ЕУ, као што је Грчка, поново напуштају ЕУ, и уместо преко Бугарске, Румуније и Мађарске стигну у своје дестинације, они пролазе кроз Србију да би после поново имали проблем са уласком на територију ЕУ? Да ли власт Александра Вучића намерава да у нарених пет година од Србије направи највећи азилантски центар у Европи? ” – истако је Обрадовић.

Обрадовић је додао : ”Сада разумете зашто је делегација Двери тражила да присуствује седници скупштине градске општине Младеновац и да пита зашто општина доноси план о унапређењу положаја миграната? Постоји одлука Владе Србије да се касарна у Малој Врбици претвори у азилантски центар и сада је у току доношење локалног акционог плана за унапређење положаја миграната у наредних 5 година, а у оквиру тога општина треба да за то одвоји 2 милиона евра из буџета ове најсиромашније београдске општине. Зар није прво требало решавати нагомилане проблеме Младеновчана, а не миграната? Сигуран сам да су сви грађани Србије забринути због овога и да сигурно не желе да Србија постане највећи азилантски центар у Европи. – закључио је Обрадовић.

Информативна служба Српског покрета Двери

———-

8.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. ОБРАДОВИЋ: СРБИЈИ ПРЕТИ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ ОД НАСЕЉАВАЊА СА 600.000 МИГРАНАТА!
  ++++
  Да, неком сване а већини нас се смркне.
  Али, има она народна: “ ничија није горела до зоре “

  ……………………………Мигранти масовно траже азил у нашем логору веза браћа Вучић увозе мигранте из Турске
  https://www.srbijadanas.net/sokantno-braca-vucic-ugovorili-dovodjenje-milion-migranta-islamista-u-nasu-zemlju/
  http://www.vaseljenska.com/misljenja/vucic-sprema-dobrodoslicu-novom-talasu-islamskih-imigranata/
  http://www.koreni.rs/vas-sam-kum-selam-alejkum/

  Свиђа ми се

 2. Не пријети, више?Једно је пријетња, а друго је кад ти пукну шамарчину.Ми смо већ толико ишамарани, да смо огуглали и само намјештамо образе да нам боље сједне шамар.Народ каже сједе му ко будали шамар.Емигранти су већ ту и дјеца иду у школе, уче језик и живот тече даље.То нам је“ поклон „од Вучића, поред осталих силних поклона којим нас је просто засуо,па сви пјевамо од среће, само се пјесма нигдје не чује.Можда само прави умјетници као он могу да чују ту нашу страшну пјесму.То је ода ЕУ која нема алтернативу.Сад му и пензионери пјевају-јутутунци јуха, хаха ој Вучићу час ти свака.Дошло вријеме,ко види, нек не види, ко чује нек не чује ако жели да остане при свијести.

  Свиђа ми се