АКТУЕЛНО

Биљана Ђоровић: Масакр у Лас Вегасу – Режирани догађај


Зашто је званична верзија о масакру у Лас Вегасу, у коме се, постоје претпоставке, појављују плаћени глумци и више нападача, неодржива, те ко је и из којих разлога учествовао у њеном креирању

„Масакр у Лас Вегасу“, одиграо се 1.октобра 2017, када је, према писању мејнстрим „Њујорк Тајма“: „наоружани нападач пуцао продуженом баражном паљбом са 32. спрата хотела казина Менделеј Беј на посетиоце тродневног Route 91 Harvest Festival – фестивала кантри музике на отвореном, убивши 59 људи, ранивши 527, и натеравши у паничан бег на хиљаде престарешених посетилаца концерта у овом, како сви мејнстрим медији непрекидно понављају: „најсмртоноснијем масовном убиству у америчкој историји“. Око 22.000 људи присуствовало је концерту кантри музике, када их је нешто после 22 часа, након што је на сцену изашао певач Џејсон Алдин, чијим се наступом завршавао тродневни фестивал, засула продужена рафална паљба, док је полиција покушавала да установи одакле она долази. Пре него што су специјалци Сват тима (SWAT units)  провалили у собу хотела „Мандалај беј”, нападач,  идентификован као Стивен Педок (64), извршио је самоубиство. Одговорност за напад преузео је ИСИС, наводећи да је нападач пре неколико месеци прешао у ислам, но, упркос томе, амерички званичници тврде да се радило о „усамљеном вуку“, да „ништа не указује на везе нападача са било којом екстремистичком групом и да је највероватније имао психичке проблеме“.

Анализа официјелног наратива

Најважнију алатку за разумевање догађаја који нам се у институцијама система сервирају као реалност, представља – анализа званичног наратива, чија се немогућност и невероватност по правилу испоставља као рачун глобалистима и њиховим пудлицама – мејнстрим медијима, у чије „извештавање“ нико ко је сачувао здрав разум одавно не верује. Мејнстрим наратив у први план ставља број и тип оружја које је наводни нападач поседовао, истичући да је „Невада једна од америчких држава са најблажим прописима о поседовању оружја. Грађани не морају да имају дозволе за ватрено оружје, не морају да га региструју, и могу да га поседују у неограниченом броју“. Њузвик саопштава да је нападач у Лас Вегасу  изгледа користио аутоматско оружје великог калибра, које је било забрањено на федералном нивоу 1994, али је забрана истекла 2004. и није обновљена. Бројем и типом оружја које је нападaч поседовао, интензивно се баве и мејнстрим медији који се и даље представљају као српски, иако су највећим делом (преко 60 процената) под контролом бившег директора ЦИА Дејвида Петрауса и његове ККР групе („KKR investment“). „Нападач“ је, према званичној верзији, поседовао преко 40 оружја таквог типа, које је, веровали или не, и поред тоталног видео надзора, успео да у великом броју унесе у своју хотелску собу у хотелу „Мандалај беј” у Лас Вегасу, одакле је извео „најсмртоносније масовно убиство у историји САД“ (Sky News: „Las Vegas shooting: Gunman Stephen Paddock ‘had 42 guns and explosives’; )

фото, колаж, агенције – Пуцњава у Лас Вегасу

Не можемо ништа са сигурношћу знати о догађају у Лас Вегасу, међутим научници, професори универзитета и новинари који су добро упознати са фолс флег операцијама, операцијама утицања путем медија, тајним операцијама, и  високо позиционираним мрежама финансијског капитала, немају никакву сумњу да се ради о класичној фолс флег операцији са финансијским и политичким аспектима. Погледаћемо њихову аргументацију.

Истраживачи новог светског поретка на челу са професором Џејмсом Фецером, (чије се емисије на Интернету, попут  „Las Vegas shooting hoax by Prof. Emeritus James Fetzer PhD & Aaron Wilson PhD“, хистерично уклањају под образложењем да: „крше Јутјубове смернице заједнице“, што показује да живимо у предвечерје мрклог тоталитарног мрака), покренули су контраофанзиву, пажљиво анализирајући сваку ставку званичне верзије на основу свог изванредног познавања специјалних и „црних“ операција као базичног метода за реализацију планова „тамних коридора моћи“, усмерених на успостављање закона којима се укидају сва политичка и социјална права и човечанство ставља у електронски концентрациони логор по моделу Агенде 21 и Агенде 2030.

Избор места за најновији глобалистички напад, за независне истраживаче ни најмање није случајан: Невада је држава чији су становници велики поштоваоци Другог амндамана (праву грађана САД да поседују оружје) и велики подржаваоци америчког председника Доналда Трампа.

Qui bono, qui prodest?

Ко има корист од ове операције?

Први и основни циљ глобалистичког напада на посетиоце концерта кантри музике је забрана поседовања и конфискација оружја! Оваквим специјалним психолошким операцијама рачуна се на изазивање непосредне емоције (страх, паника) са циљем одузимања слободе говора, права на неслагање и побуну, права на одбијање послушности и права на поседовање оружја и самоодбрану, загарантованих Другим амандманом Устава САД. Конфискација оружја које се налази у поседу америчких грађана и укидање права загарантованих Уставом САД, према мишљењу већине независних истраживача, основни је циљ операције „Лас Вегас“.

Др Стив Печеник, доктор наука из психијатрије, специјалац, заменик помоћника државног секретара Хенрија Кисинџера, ангажован у Белој кући као заменик помоћника секретара Џералда Форда, Џимија Картера, Роналда Регана и Џорџа Буша, веома добро упућен у спољну политику, управљање међународним кризама и психолошки  рат, у интервјуу за Nightly news, неколико дана (4.10. 2017), након што се одиграо, на основу свог двадесетогодишњег искуства у вођењу специјалног и психолошког рата, изјавио је да је у Лас Вегасу настављен 11.септембар. „Током 24 часа од догађаја 11.септембра имао сам сазнања о извршиоцима напада и улози Буша, Чејнија, Ђулијанија, Колина Пауела, ЦИА-е и оперативаца МОСАД-а који су разнели зграду. Фолс флег операције су централни метод којим се реализација програма глобалиста омогућава. Сенди Хук, била је фолс флег, Сан Бернардино, пуцњава у Орланду – фолс флег… Лас Вегас је наставак фолс флег операција. Лас Вегас представља континуитет у оквиру истог метода“, заснованог на хегелијанској дијалектици: „акција-реакција-решење“. Произведете проблем (најсмртоносније масовно убиство у историји САД), изазовете страх и панику у људима (реакција), и – наметнете решење (укинете људима право да посеују оружје). И ми изнова слушамо исти наратив који је толико предвидив да можете унапред да га сами напишете.

Овај догађај је Стив Печеник, у поменутом интервјуу за Nightly news, видео као део стратешке борбе против Трампа, и разлог због кога су сви мејнстрим медији папагајски понављали мантру о „најсмртоноснијем масовном убиству у америчкој историји“. Стив Печеник је овом приликом извео опсежну компаративну анализу режираних догађаја у које је уврстио и митологизовану верзију наводног убиства у основној школи“ Сенди Хук“ и наводни терористички напад током Бостонског Маратона. Стив Печеник је изузетно поштаван припадник обавештајних служби, Јеврејин који је до сада ретко када погрешио у анализи и коме су на располагању обавештајне операције првог реда, али, овога пута је убрзо сам признао да је направио грешку. У свом видео обраћању јавности преко свог Интернет канала, “Steve Talks“ под насловом „Mea Culpa“, 9. октобра, Печеник је признао да је погрешио у процени овог догађаја и директно оптужио Доналда Трампа и Израел за ову фолс флег операцију: “Питање  о томе да ли се радило о потпуно режираном догађају са унајмљеним глумцима на сцени (stage event) или су људи заиста умирали и били рањени, није централно питање. Оно што је најважније је знати да се радило о фолс флег догађају који је креирао Доналд Трамп у сарадњи са ФБИ, ЦИА, нашим обавештајцима и полицијом. Разлог због кога сам погрешио је тај што сам мислио да је Трамп довољно паметан да не покрене фолс флег. На жалост, он није. Покренуо је ову операцију заједно са Шелдоном Ејделсоном и другим Јеврејима укљученим у касино бизнис и уништење наше републике“.

Веома је значајна истрага коју поводом догађаја у Лас Вегасу на Интернету детаљно спроводи бивши обавештајац ЦИА-е, Роберт Дејвид Стил, сада главни официр Обавештајне планетарне мреже, коју је сам основао, подучавалац холистичке аналитике и творац економског система реалних трошкова и коришћења слободних извора енергије. Јутјуб је обрисао и један од његових интервјуа у коме је говорио о масакру у Лас Вегасу. На свом интернет сајту Public intelegence blog, Стил је тим поводом написао:  „Јутјуб је  без икаквог оправдања осим ционистичког напада на моја разматрања њиховог (ционистичког) ангажмана у масакру у Лас-Вегасу, обрисао мој интервју са Саром Вестал. То је урађено. То је изведено новом методом – дигиталним атентатом који је Гугл Гестапо усавршио“.

Стил сматра да се ради о комбинованој – „хибридној операцији под лажном заставом“ у којој су учествовали  плаћени глумци за изазивање кризе, као и већи број нападача који су користили „холоу-поинт метке“ (hollowpoint bullet), како би изазвали максимални ефекат.

Један од најважнијих критеријума за утврђивање да ли се радило о фолс флег операцији, или не, такође је испуњен: одвијање дрила – вежбе за случајеве опасности или ванредног стања. Чињенице говоре да се вежба агенције Federal Emergency Management Agency (FEMA) одвијала  у читавом граду време пуцњаве, а многи „кризни актери“ су ангажовани и интегрисани у публику који је гледала музички фестивал Route 91.

По Стиловом мишљењу, Педок је био „жртвено јагње“ – петси. „Сада имамо довољно доказа да претпоставимо да се ради о операцији која укључује како „дрил“, вежбу у којој учествују плаћени глумци, несвесни плана о планираној пуцњави, као и присуство више стрелаца који су користили митраљез М-60 и муницију са шупљим врхом, како би изазвали максималан ефекат. Људи су умрли и људи су искасапљени. Ова два елемента нису нужно повезана – учесници који су унапред знали да се ради о „дрилу“ – вежби,  могли су да одлуче да прикрију да је током ње извршен масакр. Постоји објашњење и за Падока који је као жртвено јагње мислио да је у питању намештељка са наоружањем у организацији ИСИС-а, да би на крају био убијен у циљу заташкавања. Оно што, међутим, још увек није видљиво је легитимна истрага у јавном интересу. Постојећа нарација је лажна. Стил не сматра да је Печеник у праву у погледу умешаности Доналда Трампа у фолс флег операцију изведену у Лас Вегасу: „На неки начин дужан сам да кажем да мислим да Трамп није умешан. Молићемо се да председник Доналд Трамп види овај догађај као своју прилику да сахрани „Дубоку државу“ и спречи наставак извођења операција под лажном заставом.

Операција се одвијала много комплексније од њеног медијског представљања. Симултани напади одиграли су се у хотелима Белажио (Bellagio) и Фламинго (Flamingo Las Vegas) који су затворени, сломљена стакла су прекрила тло, људима није било дозвољено да напуштају хотеле.

Извештаји очевидаца показују да је наратив о једном нападачу неодржив. И док су извештаји у медијима који излазе у Србији из дана у дан мењали професију званичног извршиоца масакра – Педока (ватрогасац, рачуновођа у пензији итд), испоставило се да се ради о мултимилионеру, инвеститору у тржиште некретнинама чији је пензиони фонд износио 400.000 долара, поседовао је неколико имања, два приватна авиона и приватног пилота, имао је партнерку са Филипина, што се никако није уклапало у наратив о белцу – расисти, омиљеној медијски хиперпласираној синтагми са циљем увођења САД у грађански рат, био је страствени коцкар, и то су подаци који се ни у ком смислу не могу лако довести у везу са мотивом за извршење масакра у Лас Вегасу, што ни најмање не оптерећује глобалистичке посленике који признају да је мотив- непознат. Критеријуми који би укључили новац, идеологију или нагодбу – недостају. Педок се не уклапа у профил кандидата за  масовног убицу. Педок се коцкао у касину користећи картицу своје партнерке у ноћи у којој се одиграла пуцњава, што је такође податак који компромитује званични наратив.

Арсенал оружја – невидљив за видео надзор у хотелу Менделеј Беј

Како је Педок могао да унесе толики арсенал оружја у хотелску собу?

Хотел Менделеј Беј располаже камерама за 24-часовни видео надзор изван и у хотелским собама. Роберт Стил, осим тога истиче да „Хотел има инсталиране специјалне детекторе за наоружање и никада не би дозволио уношење оружја уколико то не би било у сарадњи  са стварним федералним тимом за спровођење закона или са лажним тимом за спровођење закона (нпр. тимом Мосада са беспрекорним акредитивима). У свим осталим случајевима – то је незамисливо. Хотели овог типа, осим тога, имају прозоре застакљене специјалним стаклом, опремљене сензорима који реагују на било какво оштећење на стаклу, тако да је немогуће да је Педок могао да „сломи прозор на 32. спрату хотела и почне да решета људе“ и то из арсенала који се састојао из десетина аутоматских и полуатуоматских пушака невидљивих за камере за видео надзор. Педок је, осим тога, морао да буде невидљив а његово „решетање“ нечујно и за полцију, којој је требало 72 минута да лоцира собу из које је изведен масакр!!!“

Минуциозна истрага коју су спровели Проф.др Џејмс Фецер и др. Арон Вилсон, обухватила је форензичку дисекцију сваког аспекта званичне верзије догађаја, показујући убедљиво да је званични наратив неодржив и смешан. Њихова истрага обухвата и анализу фотографије коју су објавили „Индипендент“ и неколицина других магазина, која је требало да представља доказ да је масовни убица извршио самоубиство. Скот Бенет, бивши официр јединице за психолошке операције армије САД, сматра да је ова фотографија у најмању руку чудна и то из неколико разлога. Фотографија наводно приказује Педока како након самоубиства лежи на леђима а преко леве ноге се налази једна од пушака – што је по мишљењу Бенета немогућа позиција уколико је себи разнео мозак. Глава приказана на овој на фотографији је преливена крвљу а на локви се налазе чауре од испаљених метака, што је такође немогуће, јер би у том случају чауре морале да се налазе испод, а не изнад локве крви.

фото: Вечер – Педокова соба

Шира слика дешавања у САД

Да би се разумео смисао и значај ове операције, неопходно је сагледати ширу слику онога што се догађа у САД.  Џујијен Асанж, оснивач Викиликса је 22.септембра из свог избеглиштва у амбасади Еквадора у Лондону изјавио: “Заборавите Русију. Права опасност за САД долази од Израела и израелског лобија“.

Током конференције за штампу коју је одржао за своје присталице у Берлину, Асанж је рекао: „Руске акције на свопственом прагу у Источној Европи заправо не прете Сједињеним Државама, нити било каквом стварном интересу. Москва не прети Сједињеним Државама ни путем своје интервенције у име сиријске владе на Блиском истоку. ​​То што се Русија непрестано описује као претња у тим подручјима, у великој мери је резултат операција које организују медији, Демократски и Републички национални комитети и Бела кућа. Чини се да је кандидат за председника САД, Доналд Трамп препознао ту чињеницу пре него што је почео да слуша Мајкла Флина, који има прилично другачији поглед. Надајући се да ће превладати стари Трамп, истичем међутим, да је једна друга земља ометала изборе у Сједињеним Државама, угрозила  Американце који живе или раде у иностранству и корумпирала америчку законодавну и извршну власт. Искористила је корупцију да иницира законе повољне за себе, промовише непотребне ратове и ратове који се не могу добити; која је украла америчку технологију и војне тајне. Њен стални приступ мејнстрим медијима за ширење сопствене пропаганде обезбеђује покриће за њене акције и све то и много више  постиже преко  моћног и добро финансираног домаћег лобија који „зачудо“ не подлеже одговорности на основу Закона о регистрацији агената (FARA) из 1938. године, иако очигледно ради у име стране владе“.

„Та земља је, наравно, Израел“, рекао је Асанж, настављајући: „…штета коју Израел чини у ономе што би већина Американаца сматрала истинским националним интересима дефинитивно није пријављена, још једном откривајући да оно што није написано представља саму суштину онога што се дешава. Запазио бих да оно што се недавно десило пред нашим носевима, у вези са Израелом, очигледно није сматрано подобним за штампу и никад се неће појавити на било којој уредничкој страници“. Ове седмице Сенат (САД) је једногласно усвојио „закон о антисемитској будности“, а такође је обновио и ојачао санкције против Ирана, за шта је гласало 99 према нула, што би могло срушити једногодишњи споразум о ширењу нуклеарног оружја са том земљом.

Предлог закона о антисемитизму чини Јевреје и јеврејске интересе правно заштићеном класом, имуном од критике. „Слобода говора“ у пракси значи да можете запалити америчку заставу, продавати порнографију, напасти хришћанство најгорим изразима или критиковати владу у Вашингтону, све што желите, али критиковање Израела је недопустиво – уколико желите избећи падање у канџе правног система. Овај Закон је велики корак напред у претварању било каквог израженог противљења израелским акцијама у злочин из мржње.

Пошто је закон јасно намењен ограничењу права о слободи говора на основу Првог амандмана, уколико та права могу да утичу на веома широко дефинисану јеврејску осетљивост, требало би се овом закону супротставити  на тој основи, али он је веома популаран у Конгресу, који је de facto у власништву Израелског лобија. То што овакво законодавство није осуђено и о њему се није дискутовало у генерално либералним медијима, говори вам све што је потребно да знате о невероватној моћи једног неизабраног и неоткривеног лобија у САД“ – закључио је Асанж.

Професор Џим Фецер сматра да је Израел у рату са САД: „Израел има највећу историју на свету када је у питању извођење „операција под лажном заставом“, почевши од бомбардовања „Кинг Дејвид хотела“ 1946, када је јеврејска терористичка банда Иргун извела напад обучена у арапску одећу како би истерала британце из Палестине. Извели су многобројне фолс флег операције широм света. Ја сам посетио Буенос Аирес два пута 2008. и 2009. и проучио тамошња израелска бомбардовања 1992. и 1994. Израелци су 1992. заправо бомбардовали израелску амбасаду у Буенос Аиресу за шта су оптужили Иранце, зато што је Аргентина сарађивала са Ираном на развоју нуклеарне енергије за мирнодопске сврхе. Они су дигли у ваздух сопствену амбасаду, али та експлозија није изазвала велике жртве нити подигла довољно прашине, па су две године потом предузели други напад – на „Јеврејски општински центар“ који је одвео у смрт деведесет четворо људи. Ту је и напад на  брод америчке морнарице USS Liberty, који су извели израелски млазни борбени авиони и моторни торпедни чамци израелске морнарице, 8. јуна 1967. године током шестодневног рата а за напад је оптужен Египат. У овој операцији саучествовао је Линдон Џонстон који је желео да се овај брод нађе на дну мора. Када је амерички борбени авион дошао до брода како би му пружио помоћ, Џонсон је наредио да се врати. Американци би морали да схвате: Израел није наш пријатељ. Израел нас експлоатише као ресурс и због аранжамана које имамо у вези са нашим обавештајним подацима, сви сирови подаци које поседују NSA и CIA одлазе директно у Тел Авив. Они унапред знају све наше планове и осујећују све са којима се не слажу. 9/11, који је изведен у сарадњи ЦИА-е, неоконзервативаца, Министарства одбране САД и Мосада искоришћен као начин да се Палестинци казне. Зашто? Због тога што су Палестинци имали законито право на земљу коју је Израел отео. И између уништења Јужне куле, након чега је уследило рушење Северне, појавила се фотографија која је показивала радост Палестинаца, праћена коментаром да Народни фронт за ослобођење Палестине сноси одговорност, што је било далеко више од апсурда. Радило се о технолошки високо софистивираној операцији, а обавештајни експерти се слажу да су само две агенције у стању да то изведу – ЦИА и Мосад, и оне су у случају 9/11 радиле заједно. Испоставило се да је фотографија начињена много раније током религијског или политичког догађаја. Палестинци, као и већина Американаца занемели су у чуду, када су угледали ову фотографију. У односу на Лас Вегас, како је то изјавио Кевин Барет у интервјуу за Прес ТВ, (ирански информативни сервис који је попут Спутњика и РТ далеко објективнији, поштенији и балансиранији од Вашингтон Поста, Њујорк Тајмса, и било ког мејн стрим медија у САД, које су највећим делом под контролом циониста), „Израел је пласирао информације да је Падок неколико месеци пре пуцњаве прешао у Ислам, што показује колико су они далеко они спремни да иду да би прогурали своју агенду. Жао ми је што то морам да кажем, али изгледа да се Израел свети САД зато што нисмо успели у избацивању Башара ал Асада из игре, чиме би омогућили да се испуне планови о Великом Израелу, и због тога ћемо и надаље морати да плаћамо цену“. Проф. Фецер је нагласио да постоји велика разлика између Јевреја Торе и Јевреја Талмуда. Талмудски Јевреји су екстремни у доживљавању супериорности Јевреја над осталим расама. За њих су људи животиње, стадо и стока и ту можете пронаћи запањујуће изјаве да Јевреји могу да лажу све који нису Јевреји – Гоје у циљу извлачења користи; живот не Јевреја није ништа у поређењу са животом Јевреја и многи проминентни Јевреји деле ове погледе. Фолс флег операције, базични су метод за спровођење и реализацију њихових циљева.

фото: independent

Финансијске трансакције великих размера, такође се показују као веома уносне, уколико знате унапред како да их добро испланирате у контексту фолс флег операција. Тако је један од највећих подржавалаца Израела који се баве  бизнисом са некретнинама у Њујорку, Лари Силверстин, 24. јула 2001. издејствовао 99-годишњи закуп комплекса СТЦ. У то време, ова 110-спратница је представљала велики финасијски терет – није одговарала прописима јер је била препуна азбеста, лифтови су били застарели и захтевала је велика улагања да би испунила техннолошке захтеве. Само трошкови за уклањање токсичних материја процењени су на око милијарду долара. Као део пакета закупа, Силверстин је само неколико недеља пре 9/11 инвестирао 15 милиона долара у СТЦ.

Али, веома мудро и далековидо, инвестиција је укључивала допуну полисе осигурања за покриће на терористичке акте. У Јануару 2004. Силверстин је добио премију од осигурања у износу од 4,8 милијарди долара, као резултат напада 9/11.

Инвестициони фонд Џорџа Сороса купио је „PUTS“ на 1,35 милиона МГМ акција, 60 дана пре напада на МГМ-ов Мандалеј Беј у Лас Вегасу. Осим тог, МГМ Инсајдери, продали су 297 милиона долара у акцијама пре масакра у Лас Вегасу.

Вишеструки извори указују да ће касино магнат Шелдон Ејделсон и Мајкл Чертов веома добро зарадити на овом догађају захваљујући новим законима који ће бити донети након овог масакра, а који ће налагати увођење детектора за метал и торњева са оружјем.
У том смислу, занимљиво је да се Председник САД, Трамп, сусрео са краљем касина Шелдоном Ејделсоном  и његовом супругом Мириам у Белој кући у понедељак, где је разговарао о масовној пуцњави у Лас Вегасу. Лас Вегас Ривју журнал имао је потребу да објави у уторак, да је састанак у Белој кући био заказан пре него што је вест о нападу на фестивал кантри музике у Вегасу стигла до Вашингтона у понедељак ујутру. Будући да је информацији било потребно толико времена у ери електронског обавештавања путем Интернета, претпостављамо да је стигла авионском или курирском поштом.
Састанак је наводно био намењен дискусији о политици, али су Трамп и Ејделсон, „такође расправљали о томе како помоћи особама погођеним пуцњавом као и како повећати мере заштите од оваквих догађаја у будућности“. (Претпостављамо – да ће нови закони налагати детекторе за метал и торњеве са оружјем).
И, на крају, подсетимо и да је Ејделсон, власник компаније Las Vegas Sands casino и ресорта, био је међу највећим донаторима Трампа током председничке кампање 2016. године.

Одговор на питање постављено на почетку нашег текста Qui bono, qui prodest? је бар у овом сегменту познат. Нема ништа уносније у Новом светском поретку него добро искористити фолс флег операцију већих размера.

Биљана Ђоровић

Биљана Ђоровић

ИЗВОР: ПЕЧАТ 

————————-

14.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић