Издаја

Небојша Јовић: Питаш се, срамни Симовићу, шта ће нам Косово?! Па, ево да ти кажем…


Небојша Јовић, 9.10.2017.

Па да ли међу вама, квази академицима, постоји барем пар оних који нису саможиви, који имају звање академика али не и карактер хуље и моралне старлете?

Вирус саможивости, себичности, вођен правилом „после мене потоп“, преко председника САНУ захватио је готово све академике, интелектуалце и ткзв. интелектуалну елиту коју ми заправо већ пуне три деценије и немамо.

У послератном периоду (1945. па до данас) имали смо једну светлу и једну срамну, тамну тачку.

Светла је она „САНУ“, аутор познатог „Меморандума“, актер буђења срБске свести и здравог срБског, не шовинизма, већ национализма, патриотизма и уз њу пратећег УКС.

Срамна и тамна је ова данашња ГЕРОНТОЛОШКА УСТАНОВА, звана САНУ, у којој обитавају сенилни, анационални, саможиви старци који би, да могу, са свих 6 милиона Срба, односно њиховим органима истрговали, само да би свој пропали, богохулни живот, живот без морала и части, продужили. Срећа па нису богати као Рошилди јер у сваком од њих чучи мали „Сорош“ или „Рокфелер“.

Питаш се срамни Симовићу – „Шта ће нам Косово и шта бисмо с’ њим и да нам га врате?“

ТИ БИ ГА, ЗНАМ, ЗАЈЕДНО СА КОСТИЋЕМ НАНОВО ПРОДАО! СИГУРАН САМ!!!

Али нама, неотуђеном народу срБском, не Косово како кажеш, већ КОСОВО И МЕТОХИЈА требају из милион разлога.

Најбитнији је тај што нам Косово и Метохија чувају темељ постања, државности и постојања нашег, што нам је Космет „олтар“ вере наше Православне без кога би нам црква остала као духовна рушевина, пуста без Олтара, самим тим и без Божијег благослова.

Потребан нам је Космет како бисмо сачували свете мошти наших светаца, монаха, како се мошти витеза и предака наших не би раскопавале и псима давале.

Треба нам Космет због светиња које га светим и чине.

Потребан нам је због неограничених и неисцрпних рудних богатстава вредних на трилионе евра.

Потребан нам је због метоха – црквених поседа, због земље, од војвођанских равница плодније.

Потребан нам је Космет због нас који на њему живимо и који нисмо спремни, као ВИ ШИБИЦАРИ, нити да га продамо, нити да га предамо.

Треба нам Космет, да га сачувамо, да „не чергамо Високим Дечанима, Грачаницом, да нам не помунаре поново Љевишку, не запале Патријаршију…!“

Али шта ти Симовићу, шта ти Костићу, шта ви секташки саможиви старци знате о Грачаници, Богородици Љевишкој, Дечанима, о Светом Козми и Дамјану?

1912. лета Господњег, срБска војска се није питала као ти данас „шта ће нам рат за Косово и Метохију?“ Ко ће и како и уопште зашто враћати Космет Србији када је тамо гро Турака, а и више од 300 година је оно под Турцима?“ Не, она је била свесна И ТЕМЕЉА И ДУШЕ И СВЕТОСТИ КОСМЕТСКЕ ЗЕМЉЕ, и као одговорна генерација се за њега борила и изборила.

Хоћеш ли, срамотни Симовићу, сутра исто питање постављати и за Рашку област, Војводину, тзв. Прешевску долину????

Знам, знам да би и ти и цео тај мутирани и у срамоти и бескрупулозној издаји и неморалности, окупани геронтолошки одред, све дао тј. продао. И земљу, и веру, историју, омладину. СВЕ! И ДРЖАВУ ЦЕЛУ… САМО ДА ВАМ БОРДЕЛ ВАШ, „САНУ“, САЧУВАЈУ.

И нећу вам судити због тога. Не. Судиће вам Онај који једини на то има права, којег сте се ви одрекли, али којем сте на корак од сучељавања.

Ја вам само могу рећи – СРАМ ВАС БИЛО, иако свестан да ви ни срама нити образа немате!!!

8 replies »

 1. КиМ је био, јесте и биће Душа Србинова !! Света Србска земља и постојбина !! Во вјеки Вјеков !!

  Свиђа ми се

 2. Тако је то.Само нама Србима нажалост треба увијек и свугдје по један Небоиша Јовић да нам каже да они који се као ђурани шире и напумпавају и којима су највећи органи носови којима додирују небо,који осим лажне титуле немају никаквог другог знака за препознавање и иза те виртуелне стаклене меће крију своју злу и наопаку и изопачену покондирену празну љуштуру.

  Свиђа ми се

 3. Odlican tekst gospodine Nebojsa. Zelim da dodam pisanje i stav Branka Dragasa o akademicima:

  Krivi ste jer niste izašli pred srpski narod za jasnom vizijom razvoja naše nacije u XXI veku i konkretnim i operativnim programom za spas Srbije.

  Krivi ste jer ste podržali jedan totalitarni režim, koji je radio protiv interesa srpske nacije.
  Krivi ste jer ste sopstvene interese stavili ispred interesa države i nacije.
  Krivi ste jer ništa niste uradili da pokušate da sprečite našu tragediju.

  Javljate se samo da izgovorite nekrologe.

  Srbima ne traba takva nacionalna akademija i takvi akademici.
  SANU danas ima 138 članova.
  SANU danas ćuti. Ne oglašavate se da ne biste povredile nove okupatore Srbije.
  Takav SANU je sramota za našu naciju.

  Zašto ste niste ugledali na pokojnog akademika, profesora Mihaila Djurića? On nije ćutao. On je otvoreno iznosio svoje mišljenje. Zbog toga ga je titoistički režim osudio na robiju. Profesor Djurić je bio utamničen zbog svog mišljenja.

  Današnji akademici ništa neće da rizikuju.
  U ćutanju je sigurnost.

  Ko treba da bude akademik?
  Ako je neko veliki stručnjak, ne znači da treba da bude akademik.
  Ako je neko veliki profesor, ne znači da treba da bude akademik.
  Ako neko nije dobar čovek, ali zna u javnosti da brani opštu stvar, ne znači da treba da bude i akademik.

  Akademik mora da ima sva priznanja u struci, na univerzitetu, ali mora da ima moralnu vertikalu koja ga izdvaja od nas ostalih smrtnika i koja ga čini besmrtnim.

  To je, gospodo drugovi, akademik.
  Profesor Đurić je bio pravi akademik.

  Srbija treba da ima samo 12 akademika kao 12 apostola.

  To su autoriteti koji svoji ličnim životom brane društvo od moralnog kvarenja.
  To su duhovni sveci koji nam osvetljavaju put spasenja iz mračnog ponora.
  Akademici moraju da otpočnu duhovnu obnovu zabludelog srpskog naroda.
  Naše je samo da ih slušamo i sledimo.

  Liked by 1 person

 4. Незнам више докле бре име србиново да се скрнави, па ко бре си ти који постављаш питање име забравио своје! Народе србски, па докле ћете ћутати, кажите већ једном шта мисли, а не… у ваше име ће да каже срамни САНУ!

  Свиђа ми се

  • Иако је коментар граматички, а и смислом, промашен и неисправно написан (нећу рећи неписмен), појаснићу у једној реченици и на једном примеру (а има их сто) зашто је САНУ „срамна“ и све оно што сам о њој написао.
   Српска Академија Науке и Уметности подразумева да у њој буду часни, паметни, мудри, надарени људи, академици…али пре свега надарени храброшћу, национално свесни и пред својим народом, државом и историјом одговорни!!!
   Ако су Србија и народ срБски пуне три деценије на удару што Запада, што нашег покатоличеног и потурченог народа…ако нам се колевка и име срБско на Космету убрзано премећу и затиру…а САНУ на све то УЖАСАВАЈУЋЕ ГЛАСНО ЋУТИ, односно ако се чује само глас председника САНУ, г. Костића који каже – МОРАМО НАЋИ ЕЛЕГАНТНИ НАЧИН ДА СЕ ПОВУЧЕМО СА КОСОВА И ОДРЕКНЕМО ГА СЕ…“, а сви академици и даље ћуте…КАКО СЕ ТО ОНДА ЗОВЕ?
   Можда сам омануо само у једном. У томе што САНУ нисам додао још префикс „ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКИ“?!
   Ово је један разлог, а о ћутању на трагедије браће наше РСК, РС, браће-мученика у хашком казамату, на протеривање младости срБске и ухлебљавањем терориста алиас мигранти, као њиховом заменом…о томе да не причам. Барем не сада. А биће времена и за то.

   Свиђа ми се