АКТУЕЛНО

Косачев: Они који су признали силом одвојено Косово од Србије схватили су да су отворили Пандорину кутију


Они који су имали улогу у распаду Југославије и који су признали једнострано проглашену независност Косова, можда су схватили да су отворили Пандорину кутију коју ће сада бити изузетно тешко затворити, оценио је председник Комитета за међународне односе Савета Руске Федерације Константин Косачев.

Говорећи о „случају Каталоније“, у којој је у недељу одржан референдум о независности, Косачев је изнео неколико ставова у вези са референдумом, као и неколико претпоставки о томе како би ситуација даље могла да се развија.

„Они који су имали улогу у распаду Југославије и који су признали Косово, силом одвојено повредом суверенитета Србије, можда су схватили да су отворили Пандорину кутију коју ће сада бити изузетно тешко затворити. Политичка експедитивност уништава принцип и то је главни закључак“, рекао је Косачев и додао да постоји и хуманитарни аспект.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvostok.vesti%2Fposts%2F1622107781144072&width=500

Истовремено је прогнозирао да ће Каталонија после референдума и даље бити део Шпаније, али уз ширу аутономију.

Косачев сматра да се гласање на референдуму не може игнорисати, а као разлог за оптимизам види то што су Мадрид и Барселона показали спремност на дијалог.

„Због тога верујем да ће сценарио највероватније бити дуги преговори након којих ће Барселона остати део Шпаније, али под новим условима уз ширу аутономију“, рекао је Косачев.

Ипак, упозорио је да је тај сценарио остварив уколико ниједна страна не изазове сукоб што „није искључено“.

ИЗВОР: ВОСТОК

***

ПОВЕЗАНО:

*РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Проф. др Мирјана Анђелковић Лукић – Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

*„Бондстил“ на окупираном Косову и Метохији је највећа америчка војна база изграђена после вијетнамског рата

Злочиначко бомбардовање , ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

—————–

3.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ГОСПОДИНЕ КОСАЧОВ ЗБОГ ЧЕГА РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА ПОДРЖАВА БЕОГРАДСКЕ дахије КОЈИ СУ ИЗДАЛИ СРБЕ СА КИМ ? УМЕСТО ДА ПОДРЖАВА ЉУДЕ КОЈИ НА СЕВЕРУ КОСОВА МЕТОХИЈЕ БРАНЕ СРБИЈУ И ТАКО СПРЕЧАВАЈУ ДА шиптари ОСВОЈЕ УЗ ПОМОЋ наго окупатора и издајника из ТЗВ СРБСКЕ ЛИСТЕ ВЛАСТ НА ЦЕЛОМ КОСОВУ МЕТОХИЈИ СССС

    Свиђа ми се