АКТУЕЛНО

Подршка Теши Тешановићу и продукцији Балкан ИНФО


28.8.2017.  СРБски ФБРепортер
Извори: ФБ, Таблоид, Балкан Инфо

Изражавамо подршку наше редакције колеги Теши Тешановићу и продукцији Балкан ИНФО који су се нашли на удару режима због најновијег интервјуа са Ђорђем Вишекруном. (у прилогу објављујемо транскрипт првог интервјуа са Вишекруном од 25. маја ове године, који је постигао огромну гледаност).

***

Реаговао је и Домагој Маргетић у тексту на порталу seebiz.eu:

***

Таблоид: транскрипт интервјуа новинара Магазина Таблоид, Ђорђа Вишекруне, на Yоutube каналу Balkaninfo.me

Вучић је искомплексирани хомосексуалац који воли само себе!

Гост емисије „Интервју“ портала балканинфо.ме био је Ђорђе Вишекруна, новинар магазина „Таблоид“ и бивши члан Српске напредне странке. Ђорђе Вишекруна је био близак сарадник и пријатељ Александра Вучића, а данас му је један од најжешћих критичара који износи бројне инсајдерске приче из Вучићевог најближег окружења. Интервју је емитован 26. маја ове године и за десет дана имао је око 300.000 гледања. Изазвао је шок у јавности која је чула инсајдерску причу о Вучићу, коју у ствари, многи знају, али нису имали директне потврде. Објављујемо транскрипт тог интервјуа, да помогнемо онима који се не сналазе на интернету, или се не служе компјутером. И као доказ који ће отрезнити неверене Томе.

……

„Вучић је перверзњак, то су сви знали“

Водитељ: Добар дан, поштовани гледаоци. Ово је емисија интервју продукције Балкан Инфо. Ја сам Теша Тешановић. Наш данашњи гост је господин Ђорђе Вишекруна координатор за опште послове у Водама Војводине. Велики беседник Велике ложе Војводине, Масонске ложе, бивши члан покрајинског штаба СНС-а и човек који је био близак кабинету Александра Вучића. Господине Вишекруна, хвала Вам што сте гост у нашој емисији.

Вишекруна: Боље вас нашао.

Водитељ: Ви сте написали феноменалну књигу која се зове „Вучић и ја“. Ја сам ту књигу прочитао ради потребе прављења овог интервјуа. Књига је изузетна.

Вишекруна: Хвала.

Водитељ: Пре него што кренем да Вас питам о књизи, које је било задовољство да прочитам, морам да Вам поставим једно питање које све гледаоце занима, а то је да ли је Вучић хомосексуалац?

Вишекруна: Јесте.

Водитељ: Јесте?

Вишекруна: Јесте!

Водитељ: Да ли је Вучић покушао на неки начин Вас сексуално да…

Вишекруна: Па, ја сам гледао емисију у којој је мој уредник Милован Бркић код Вас гостовао и описивао те неке делова… и ја бих рекао да то што је Бркић рекао истина, с тим што није истина онај део да ме је Вучић тукао.

Наиме, ја сам био дуго времена и сад сам у свету борилачких вештина, конкретно каратеа и кикс бокса и Вучић све и да је хтео да ме туче, он то не бих могао. Видели смо сви ми оне његове кокошје груди. Значи, то је човек који није подигао у животу теже од оловке и кашике, тако да тај део излагања господина Бркића није тачан. Оно што је тачно, то је да је Хапy продукција имала камере било би јако занимљиво да су, значи, приказивали то што је било између мене и Вучића што у кабинету, што у његовом аутомобилу…Мислим да Змај од Шипова, значи, ми би били много веће звезде од Змаја од Шипова и то би било много гледаније. И Марић би сигурно Вучићу за те егзибиције које је он изводио преда мном, дао бар 100 хиљада евра да се народ смеје и да гледа, а овако Вучић званично зарађује, ја мислим 100 хиљада динара.

Тако да сам, мислим, отприлике одговорио, а ту кроз књигу ти си могао да видиш да ја то описујем конкретно сва дешавања између мене и Вучића. Иначе, сама књига је настала на основу записника који је испред мене, а који сам ја водио при сваком сусрету са Вучићем.

Тај записник сам водио између осталог што ми је он давао те страначке задатке које сам имао, а и као новинар Таблоида сам био послат код Милована Бркића да извештавам и да заједно правимо Таблоид. Наравно, Таблоид је увек био опозициона новина. У то време је Вучић био опозиција и на тој релацији смо и сарађивали и касније Вучић је делио Таблоид по Војводини пар дана пред изборе, претпостављам да ћеш ме то касније питати…

А, овај, такође, књига је настала и на основу телефонских разговора пошто мој телефон као и сви паметни телефони аутоматски снима. Ти си Тешо пре почетка ове емисије могао да чујеш масу једну телефонских разговора између мене и Вучића. Неки су од ове године, неки од прошле, неки од пре пет година. И такође, књига се базира на фотографијама које ћемо показати гледаоцима твојим. Значи, свака фотографија прати неку причу из централе СНС-а.

Књига је, да кажем конципирана тако да су то моја сведочанства. Значи, оно што сам ја видео, чуо, што сам снимио, што сам фотографисао и тај записник који сам водио. Иначе, иницијатор књиге је био сам Вучић. У време када сам био код њега у кабинету председник Одбора за медије, он је рекао да направимо ту књигу и имали смо уређивачки колегијум и све ћемо то после детаљно да документујемо. И после ме је Шешељ звао пре неколико година и рекао: „…Ти си код Вучића био у кабинету, ‘ајде напиши књигу“. Тако да су у принципу Шешељ и Вучић иницијатори. Међутим, шта се десило са Шешељем? Ја сам књигу написао, он је рекао: мораш још 100 страна. Оставио ми је 15 дана. Ја сам донео поново. Имали смо ту неколико састанака. Међутим, у међувремену, Вучић је купио Шешеља. И Шешељ ми је рекао: Ја немам новца. И књига је тако остала да није уопште још одштампана.

Водитељ: Надам се да ће се после ове емисије неко јавити, неки издавач, донатор, тако да се та књига изда.

Вишекруна: Па, ја бих заиста био захвалан.

Водитељ: Иначе, имате јако субјективан наслов Вучић и ја , као Тито и ја.

Вишекруна: Па, види, ја нисам нека важна особа, једноставно сам имао таленат да будем на неким местима и са неким људима и да много тога чујем и видим. Значи, ја сам за себе кажем да нисам уопште битан. Једноставно сам се нашао на таквом месту, прво три године сам био јако близак и најближи сарадник Бојана Пајтића, био сам координатор Фонда за капитална улагања Војводине итд. А, после сам био две године јако, јако близак сарадник Вучића. Оно што је занимљиво је то да је тај број сусрета између мене и Вучића временом само растао. Ја сам, значи прво дошао, то је било једном недељно, а онда је Вучић је рекао дођи следеће недеље поново, поново и два дана недељно, три дана недељно и на крају смо дошли до тога да ја као неко ко је писао за Таблоид о криминалу и корупцији, и на крају био у врху покрајинске администрације.

Више нисам имао шта да пишем о тим финансијским малверзацијама ДС-е, да бих ја на крају схватио да он мене зове из неких других разлога јер ја њему износим ко шта краде тамо, шта се дешава, видим да ме и не слуша човек. Да би онда временом он тражио од мене конкретно да се скинем у његовом кабинету, да наводно имам црну поткошуљу, а белу кошуљу, што неће бити добро пред камерама, пошто смо се ми заједно сликали, стајао сам тамо иза њега када је држао конференцију и он је мене сво време хвалио. Значи, хвалио је и интелектуалне капацитете, ја сам њему поклонио ову књигу која се бави принципима владавине комуниста коју сам ја написао и интелектуалне и физичке. Ево, сада бих искористио ову прилику и теби би такође поклонио једну књигу.

Водитељ: Хвала, хвала пуно. Обавезно ћу да прочитам књигу као што сам са задовољством прочитао ову књигу Вучић и ја коју си имао прилике да ми пошаљеш у ПДФ формату.Значи,Вучић је тиме на неки начин покушао да врши у неку врсту мобинга над тобом јер је то нека врста покушаја сексуалнога, да напредује код тебе тако нешто.

Вишекруна: Да, да. Међутим, ја сам увек њега држао на дистанци, ја сам се увек њему обраћао на све те комплименте које је он мени давао, конкретно кад смо предавали листу, сећам се у Рику, листу за парламентарне изборе 2012. Исто је рекао: Ти си прелеп, прелепо си се обукао, прелепо изгледаш, хајде..

Онда смо, сећам се, шетали смо од РИК-а до Скупштине. Прво смо кренули од Скупштине према РИК-у, па смо се враћали, е кад смо сами он и ја враћали, онда су иза нас ишли онај мали Јовичић и онда је он мени ту рекао ајде да уђеш самном у аутомобил. Тад су и кренули коментари у СНС-у да смо нас двоје заједно. Зато што смо, нон стоп су нас виђали и у граду и у кабинету, јер ја сам рецимо једини могао да уђем у кабинет без најаве и ко год да је био унутра рецимо Бил Монтгомери или било ко, јер ја сам рецимо једини могао да уђем код њега у кабинет без најаве и ко год да је био унутра рецимо Бил Монтгомери или било ко значи ја сам могао ући…Сећам се Јоргованка Табаковић ме је једном питала, каже: Јел’ могу ја у твој термин? Па, мислим, „само напред“. Чак се она морала најављивати, а ја не. И то је све Милан Маленовић, уредник Таблоида и видео неколико пута који је ту долазио у централу на мој позив, и он је то сам преносио Бркићу и такође смо долазили рецимо заједно на митинге, онда кажем од РИКА смо на овамо ишли сами, онда су кренуле приче у СНС-у да смо нас двоје заједно… Е, онда када су те приче дошле до Вучића, који је крив због тога сам, због његовог понашања према мени у јавности, хваљења, заједног одлажења, долажења на митинге, стављања мене у први ред. Ево, ту ћемо сада погледати те слике и ваши гледаоци уверити.

Водитељ: Оне бројеве телефона које помињеш имао сам прилике да чујем пред емисију. Заиста се чује глас Александра Вучића , Шешеља, Златибора Лончара, читав низ личности који су тебе контактирали и који су са тобом сарађивали у том периоду.

Вишекруна: И не само у том. Ти си чуо и снимке и ове године и Вучића и осталих и од прошле и те да су они покушавали на разноразне начине, на неки начин да ми изађу у сусрет и купе неко то моје ћутање. И ја мислим да ћу све те снимке и отприлике и објавити. Шешеља сам већ објавио што ме је преварио око штампе ове књиге на Телепромптеру. Планирам и ово да објавим. Јако много имам снимака са њима. Не плашим се никога, нисам се плашио ни Милошевића кад су ме хапсили пре 5-ог октобра полиција, па се нећу плашити ни сада да кажем истину. Ево ја бих сад искористио прилику да само укратко покажем вашим гледаоцима слике које су иначе садржане у овој књизи и значи свака слика прати неку одређену причу.Наравно,ја сад нећу улазити баш детаљно у те неке односе и завођења које сам имао са Вучићем, то ћемо оставити људима који ће читати књигу. Да баш све и не откријемо.

Али, ево да покажем, на пример, неке слике. Ево, ово је рецимо Вучић и ја, ово је у Лондону, где сам вршио промоције моје књиге и том приликом сам причао на семинару с обзиром да сам у невладиној организацији директор Европске грађанске реакције, где сам описивао дискриминацију у Србији, цензуру, крађу избора, и те ствари. Такође, ето имам слику овде са Иваном Бакићем, причаћемо. Он је био такође у СНС-у и кандидат за председника спортског савеза. То је човек кога је Вучић продао. Он је био кандидат у СНС-у за председника спортског савеза и Вучић је примио новац од ове друге струје, Шоштара и ових и у задњи час је преко Перуничића јавио општинским одборима да ускрате подршку. То је исто једна интересантна прича која се чита у књизи.

Ево, овде имам са Милошем Егићем који је сад координатор у СНС у Војводини. Потом овде са Томиславом Николићем то је баш кад смо предавали те потписе, исто једна занимљива прича. Где га је Вучић понижавао да од 8 х, да чека испред Скупштине.

Водитељ: Какав је однос сво време Вучића и Томе Николића?

Вишекруна: Па, видите он је њега нон стоп понижавао, конкретно, рецимо, сећам се, ја сам оставио аутомобил био у Македонској улици у оној гаражи Политике и сећам се да сам за 10 сати платио неких 1.000 динара то ми је остало баш у сећању, јер ми је Вучић рекао да ћемо предати у 12 h изборну листу за парламентарне изборе, у подне. И сви смо се окупили, било је једно 300 тих омладинаца што су трчали за њим по целом Београду, тих младих, лепих, како је он већ волео и ту је стајао Тома, стајао је Веља Илић, сећам се мени је Вучић рекао дођи и ти. Ја сам дошао. Ја сам онда звао адвоката Владимира Цвијана мог личног пријатеља, онда је и он накнадно дошао, као и његов такође пријатељ Божовић. Иначе, њих двојица су хомосексуалци.

Водитељ: И Божовић и Цвијан?

Вишекруна: И Божовић и Цвијан. И то Вучић зна и причао сам са њим на те теме. Овај, Божовић је био са пола Београда!

Водитељ: Како мислите са пола Београда?

Вишекруна: Па он је њима обећавао, значи тим момцима каријере, тражио је од њих да оставе мобилне испред да га не би снимали. Ми у Таблоиду имамо сведочанства тих момака, неки Михаиловић, сећам се, Стојан Будимировић, значи гомила омладинаца је била са Божовићем овде у Београду. И то се у геј клубовима Београда јако добро зна, али је проблем зашто су се они јављали Таблоиду. Јер није ништа испоштовао што је обећао. А много тога је обећавао да би били са њим интимни, да би имали секс, што…И, онда…

Водитељ: Извини само секунд. Како је Вучић гледао на сво то Божовићево понашање, те силне момке, тај раскалашни живот.

Вишекруна: Да, он је скренуо њему, Божовићу да пази да то не изађе у јавности и тако. Значи, Вучић је такође толерисао и Цвијана. Цвијан је мени рекао, рецимо, каже: „…Хајде скупи ми у Новом Саду све хомосексуалце који су чланови. И направићемо као Савет за мањинска права СНС-а“. И ми смо у кабинету Милоша Вучевића направили састанак, сећам се ту је било једно њих двадесетак хомосексуалаца и Цвијан је долазио. Међутим, био је мало и пијан и то залутао је у Петроварадину и каснио је. У међувремену је Дамир Зобеница који је Вучићеве рођаке муж, тамо у Новом Саду полудео: „… Шта ће хомосексуалци и у кабинету председника градског одбора?!!!“ (тада још није био градоначелник).

Водитељ: Зашто је то Цвијан радио?

Вишекруна: То је Цвијан радио. Он је хтео буквално да дође ту и да бира за себе и да му ја подводим. Ја наравно нисам хтео тиме да се бавим, после је Цвијан стартовао и тог Егића, мислећи да је он хомосексуалац, иако дечко није, и тако. Мислим, то је све детаљно објашњено у књизи. Сада да се вратим на оно што сам рекао о Николићу. Значи, 12 сати је, подне је. Ми смо дошли испред Скупштине, чекамо Вучића, прошле су рецимо три сата, рецимо, већ је 15 часова. Вучића нема. Мене Николић већ тада старији човек каже: „… Ја га зовем нон стоп, не јавља се“. Каже: „Молим те, ајде ти пробај“. Пошто сам у то време био нон стоп у комуникацији са Вучићем преко СМС-а, преко телефона или уживо. Ја сам му послао СМС поруку: „Алек“ (ми га зовемо Алек) кад стижеш?“. Нећу, каже до 8 сигурно, значи ми треба 4-5 сати. Ја сам се вратио код Николића и рекао: „Иди да нешто попијеш, Вучић неће доћи за 4-5 сати“. Буквално ми га је било жао. Међутим, ти омладинци, ти Београђани су већ знали да је Вучић председник странке, иако је Николић у то време био формално.

Међутим, у Београду, за разлику од остатка Србије, су сви мислили да је Николић главни у СНС-у. Нико није хтео да се слика са њим, и тамо предвече, ја, жао ми некако да се усликамо бар (показује слику). И Вучић је тада дошао тек око 20h, већ у мрак. Николић је отишао са Вељом Илићем и осталима у кафану, па су се вратили, омладинце сам ја ту некако издржавао да не оду и тако. Е, даље идем само да покажем. Е , ово је са Небојшом Стефановићем слика. То је баш на тим изборима за спортски савез што сам причао.

Водитељ: Какав је имао однос Небојша Стефановић према Вучићу? Како је то изгледало?

Вишекруна: Па, видите он је нон стоп био крпа, значи Стефановић је био једна крпа која је хвалила Вучића. Конкретно, ми кад смо писали та саопштења, ево на пример, да се Дачић састаје са Луком Божовићем, сећам се сад и онда смо састављали после конференције где је Вучић рекао: Неки политичар се састајао, слушали сте то, са Луком Божовићем. Ми смо састављали тзв. писмено, то је било као нека кривична пријава коју је против Дачића Вучић поднео тадашњем специјалном тужиоцу и Вучић је тражио од нас присутних каже: „…Помозите ми да саставим то! И били смо ја, и био је, баш имам слику, Небојша Стефановић, био је Марко Ђурић и био је мали овај, Јовичић, што је сад председник општине Палилула. Вучић нас је ово и сликао у кабинету . Иначе,овај, и Господин Стефановић и Јовичић, они су сво време хвалили Вучића и такве су глупости говорили. Вучић је онако Стефановићу: „Ма, ћути, ћути“. Онда сам и ја, чак почео, који сам био само обичан члан да вичем: „Ћути бре!“. А онда га је Вучић послао по пицу да нам донесе доле. Значи, он је био студент Мегатренда. Знамо да нема ни факултета, ни ничега. Ми знамо да је у то време 2012. признавао да је средњошколац, тад се није представио као доктор ни било што. Значи, то је један неписмен човек скроз, и овај мали исто, Јовичић што је из Сребренице, без школе, без знања, без икаквог искуства…

Водитељ: Аутолимар. По професији.

Вишекруна: Аутолимар. Чуо сам да је за кратко време кад је дошао на функцију купио стан у центру Београда.

Водитељ: Сада је богами богат човек чуо сам.

Вишекруна: Да, он је после неколико дана после избора мени послао поруку на Фејсбуку коју смо му ми објавили у Таблоиду, где је рекао цитирам, каже: „…Реци ми молим те коју функцију да одаберем да могу да не радим ништа, а да примам лепу плату и тако“. И тражио савет од мене. И онда ми је рекао, каже: „…Имам осећај да ме Вучић заборавио, молим те ургирај код њега“. Да ја ургирам да га негде постави да би ми кроз пар дана послао поруку за мене добра прича. Причао сам са Стефановићем и онда је постао прво у скупштини града шеф одборничке групе, па онда у Скупштини Србије. И сећам се, гледао сам га, пар месеци након тог нашег разговора како образлаже Закон о раду и нешто. Човек који нема ни дан радног стажа, ни дан школе итд. Значи, и онда је кад смо написали то писмено, Господин Ђурић је однео то на писарницу Специјалног тужилаштва. Знам да је мени Вучић рекао: „Хоћеш ли ти са Ђурићем?“ Ја сам рекао да журим назад у Војводину и нисам отишао. И онда је баш мене Ђурић питао: „…Ко си ти, ко је тебе послао, из Брисела или негде, када се ти једини супротстављаш Вучићу?“. Јер ја сам једини рекао у друштву: Ало, бре, стани.

Водитељ: Морам да те зауставим. Каква је Вучићева логика што он поштује када му се супростављају људи?

Вишекруна: Види, зашто се он окруживао и сада се окружује са људима, са купљеним дипломама. Хоће он да буде у центру пажње и онда он у таквом друштву стварно делује најозбиљнији и Вучић је уживао, значи са таквима, а са друге стране није волео људе са легалним дипломама, људе које имају своје ја, тако да је увек тражио те који су без подршке базе, без искуства, да би му једноставно били одани и да би наравно што и данас раде, њега хвалили, они су се исто облачили као Вучић. То је занимљиво, сећам се, Вучић рецимо дође, неку марамицу ту носи, и они сви сутра марамице.

Вучић носи једнобојан џемпер, они сви једнобојан. Вучић носи неку кравату, они сви исту кравату! И то су се више њему тако увлачили, знате већ где. То су били све климоглавци, ћутолози, такојевићи и они само тако је. И они нису могли да верују да кад сам ја дошао из Лондона и из Будимпеште и кажем: „Стани, бре, није тако!“. Они нису могли да верују, да дођу себи, ко сам то ја, ко је мене послао, када смем једном…

Водитељ: Да ли међу њима има хомосексуалаца? Да ли се круже те приче, незнам, у неким тим куоларима за Јовичића, за Селаковића?

Вишекруна: Па, види, Јовичић је, ти знаш да је његова жена из странке, он је ожењен, они су га припремали. Њему су дали ту девојку, све је то јасно. Што се тиче Селаковића, он је био са професором Антићем. Професор Антић је био са малим Сашом Миливојевим. Мали Саша Миливојев је био Вучићев новинар у Правди и сећам се кад ми је причао разговор између њега и Вучића од пре две године. Он је инсистирао да га Вучић убаци да пише за Курир или неке озбиљније новине и рекао да му кажем: „…Вучићу, ја сам ти либеризовао Правду, писао за тебе…“ А, Вучић каже: „…Шта си ти мене задужио да бих ја теби припомогао?“ Онда он каже: „Толике године сам писао“. И Миливојев је онда њему одговорио, послао поруку: „…Ти мене стално лажеш, завлачиш“, да би га Вучић назвао и рекао му: „…Ало бре, Миливојеву, мами и тати говори да су лажови, а не мени!!!“ И Миливојев му је рекао: „…Ја сам се купао у кади са професором Антићем, заједно“, и тако. А знамо да је Селаковић његов и кадар и студент. И сада је Миливијев у Дубаиу, тамо ради те знамо већ какве послове.

Водитељ: Знамо какве најчешће послове раде људи у Дубаију.

Вишекруна: Зарадио је неких 160 хиљада долара за неких годину дана. Тако да му је Вучић на неки начин учинио услугу јер не верујем да би као новинар..

Водитељ: Послао га у свет.

Вишекруна: Ово су ти рецимо(показује слику)омладинци…Прекида га водитељ.

Водитељ: То је занимљиво да је то екипа Вучићевог сина.

Вишекруна: Ја сам се и ту са њим сликао, то је баш то када смо чекали Вучића да нам донесе потписе и да предамо листу у Рику и ти дечаци који су ту имали 16-17 година. Они су се дружили са Вучићевим сином. Ја о Вучићевом сину такође знам много тога. Из пристојности не бих тренутно о томе.

Водитељ: Не, нећемо о Вучићевом сину.

Вишекруна: Не, нећемо, али ту је проблем што су ти млади, лепи, набилдовани момци, сви данас у београдским општинама запослени у извршним одборима, општинама за туризам, саобраћај, то су људи од 18. година…

Ево, ја сада питам Вучића: зашто људе од 18 година ставља на најодговорнија места у Београду? Знам његове другаре, другаре његовог сина. Ту је неки момак Реља Огњеновић, он је на Вождовцу за туризам и за саобраћај у градској Влади. Онда онај Петронијевић Драгомир био у канцеларији за младе и сад је у извршном одбору Београда. Петронијевић је познат кад смо били у Републици Српској у кампањи, где смо држали тамо те трибине и онда дођу они сељаци у тим селима Босне и кажу: „Ја производим јабуке“.

Петронијевић каже: „Пет тона за тржиште Београда!“ Значи, Вучић је окупљао такве уличаре који су ишли и лагали! Буквално, њихова једини квалитет је да лажу, да краду…У Босни су се људи крстили: какви су ово сељаци? Тамо СНС никад није заживео. Углавном вратимо се на ове момке, они су сви данас функционери града Београда са 18. година.

Водитељ: Да ли међу њима има хомосексуалаца?

Вишекруна: Па апсолутно.

Водитељ: Апсолутно, то се генерално све врти око тога.

Вишекруна: То се врти око тога. Ево, овде (показује слику) можемо видети рецимо мене са господином Ђурићем на конференцији…

Водитељ: Какав је однос Ђурић имао према Вучићу?

Вишекруна: Па, Ђурић је био пристојан, у смислу да је имао једно образовање, за разлику од ових осталих. Имао је једну пристојност, али је био до краја онако сервилан, јер је на сваку Вучићеву реченицу када смо писали то саопштење или се припремали за Вучићеве ТВ наступе, Ђурић је то подржавао, онако хвалио Вучића, као паметан, супер си оно што си рекао. Њему је то одговарало.

Водитељ: Да ли је Ђурић ту био нека Николићева струја?

Вишекруна: Ја то не знам.

Водитељ: Пошто је неке оптужбе изнео Господина Мише Матића на рачун Ђурића, кад је задњи пут Ђурић гостовао, да Ђурић не ваља, да је лош.

Вишекруна: Ја немам те информације што се тиче тога. Ево овде једна слика са Гораном Кнежевићем. То је иначе био мој јако близак пријатељ, у СНС-у сам се највише дружио.

Водитељ: Јер сте Ви били најбољи пријатељи по Масонској ложи?

Вишекруна: То је занимљиво. Ја, када сам први пут ушао у СНС, чекао ме је на улазу адвокат Владимир Цвијан и увео ме тамо у једну пушаону где су цигаре пушили и каже: Молим те, каже, ја сам масон из ове Уједињене ложе Заборавак. Они држе овде у Београду хуманитарну организацију. Каже: „…Ја сам масон“ (масонске шифре ми је рекао), „…ја сам задужен у СНС-у да доносим новац од криминалаца из затвора“, (конкретно је поменуо и Цанета Суботића, те Славишу Пурића), „…Ја сам у СНС Вучићу и Николићу дао, донео новац“.

Чак сам га и ја једном возио касније са аеродрома у мом аутомобилу кад се вратио из Швајцарске. Пошто је он често ишао у Швајцарску по те износе и мени се ту Цвијан представио и онда сам ја тек ушао код Вучића на Вучићев позив. Ту ме је чекао баш Горан Кнежевић и после је Вучић звао и Николића у неколико наврата пошто је био у канцеларији преко пута. Ја сам донео Вучићу том приликом документацију о пљачкама у Војводини. Онда смо ми ту документацију у Таблоид, па смо онда Таблоид делили бесплатно по целој Војводини два дана пред изборе, а ту је ДС дала саопштење које је било на ТВ Војводина „да ће ухапсити аутора тих текстова“.

Тако да је ДС победила 2012. Ја бих био ухапшен. Значи, буквално Америка је донела одлуку да Вучић победи на тим изборима. Ја сам лично 3-4 пута седео са Монтгомеријем и Вучићем. Нас троје у Вучићевом кабинету. Америка је донела ту одлуку око Косова и Метохије. А ми смо из Таблоида, значи увек опозициона новина, на неки начин помогли у реализацији те одлуке, односно том рушењу ДС.

Видите, мени је Вучић увек сам говорио, није битно ко гласа, битно је ко броји. Значи, никад није спорно да народ никад неће сменити Вучића. Значи, ја кад сам то 2014. написао на Фејсбуку, један коментар Фејсбуковог пријатеља: Ми ћемо на изборима Вучића ово, оно. Ја сам му рекао: Па неће пасти без метка. Једноставно никада на изборима Вучић неће изгубити власт. Јер и он сам каже није битно ко гласа , битно је ко броји. А, с друге стране занимљиво је то да у самој изборној ноћи, онај први круг председничких избора када је Тадић победио, сећам се био сам у изборном штабу и сад у једном моменту уносе се подаци из целе Србије и овај, Вучић улази у ту просторију и каже: „…Прекините бројање и гледамо на телевизији“. Палимо ТВ, мени је то одмах био сигнал, мени који се 16 година бавим политиком и увек сам у изборном штабу, рекао: „Биће намештаљка“.

И гледамо ТВ и тамо они већ унапред припремљени прилози: Тадић је победио у првом кругу Николића, ово, оно… Сећам се, почињу да плачу жене, Јасмина Митровић-Марић и те које су биле тамо присутне, а они криминалци из Земуна који су били у кампањи, ударају у Централу, као нервозни. Ја кажем: „…Људи, видите да је намештаљка, вратимо се да бројимо“ (јер тог тренутка када смо престали да бројимо, Николић је водио).

Ми престајемо да бројимо. Палимо ТВ, одједном добијамо информацију са РТС-а 15 минута после затварања бирачких места. Тадић као у неком благом вођству и овај Вучић гледа снимак преко видео надзора из свог кабинета, излази напоље и зове мене: „Дођи, дођи“. Ја сам дошао. „…Пусти нека ово сад иде овако како иде. У другом кругу ће све да буде добро“. Он је мени буквално у једној реченици рекао други круг је намештен: „Остави ово, све је под контролом“.

Водитељ: Вучић је од Запада добио да ће победити у другом кругу.

Вишекруна: Тако је. И ја се сад враћам међу посланике, чланове, функционере и ту ме одмах окружују моји пријатељи, Цвијан и Кнежевић: шта ти је Вучић рекао? Ма , ништа, нешто лично. Нисам хтео да офирам сад, да кажем, намештен је други круг. Све је ок. Све је била намештаљка. Ја сам, сећам се, отишао у Амстердам, други круг нисам ни био ту и Вучић је био запрепашћен пар дана пред победу Николића и каже мени: „Шта ти је?“. Идем право у Амстердам сутра. Шта ти је, нећеш да останеш, избори , неизвесност…Кад смо већ дошли до тога. Па ти си ми рекао у изборној ноћи да је све готово. Па, јесте, као да славимо заједно и тако.

Водитељ: Имао си прилике све више да будеш на састанку са Монгомеријем и Вучићем. Монгомери је ту био један од главних Вучићевих људи у кампањи?

Вишекруна: Ево, баш случајно следећа фотографија из Дома омладине и ја ту седим у првом реду, овде поред мене Господин Божовић који је био председник Нове Србије. Ја сам иначе увек био у првом реду на свим митинзима по протоколу. Ту је Руди Ђулијани, бивши градоначелник Њујорка, држао трибину након оног обиласка Дунава.

Водитељ: Да ли је Вучић платио Ђулијана за то?

Вишекруна: Да, ја сам и био тад на том броду кад смо обилазили и после, он је њега платио, као што ће плаћати и Монтгомерија сво време за савете и остало. И на крају, ја сам после мојим неким пријатељима из ДС рекао: Све је решено. Америка је подржала Вучића, мора победити…Они нису веровали, до задњег часа су мислили да је битно како ће народ гласати. То је било потпуно небитно, знамо да је и ЕУ дала оно саопштење четири сата пре затварања бирачких места и тако. Потом овде имам са Војиславом Шешељем слику из његовог кабинета. Ми смо се 5-6 пута састајали баш поводом писања ове књиге и оно што је занимљиво, што сам већ рекао на почетку, њега је Вучић баш у том моменту купио. Ја сам лично сведок како је Шешељ преко ноћи променио причу. Био је да књига иде, иде и на крају је рекао немам новца за штампање.

Водитељ: Тренутно је Шешељ у неком дилу са Вучићем?

Вишекруна: Да кажем. Па непосредно након повратка из Хага, он је стварно био против и ето игром случаја басш у тих неких месец дана наше сарадње и писања књига , он је купљен. И, после је недуго, сећам се Цвијан кренуо против Вучића. Ја сам као противкандидат кренуо да оснивам Републиканску странку и звао и мене: „Молим те помагај!“

Е сад, с обзиром да је мени Вучић дао да му водим Фејсбук профил који сам водио две године, чак и из Амстердама једно време. Суштина је била да ја будем као нека вештачка конкуренција, у том интернет тиму чувеном СНС-е том лудаку. Мићану и осталим кретенима који су претили женама који и даље. То су једне кукавице, то су његови пси који лају. Мићан је иначе из Лознице, фризер. Он га је ставио овде да буде и одборник у Београду.

Водитељ: Имао си прилике да видим тај фамозни интернет тим напредњака, те ботове како изгледа.

Вишекруна: Да. Наравно, наравно. Па види то је на неки начин мој грех који ја носим, ја сам зачетник тог неког бот система. Ја сам ту прву верзију, сам ја осмислио. Зашто? Био сам опозиција, па хајде да стимулишемо чланове да боље раде ми смо онда њима тако бодовали их и на разне начине. Ја сам водио један Вучићев профил на Фејсбуку по Вучићевом налогу, а Вучић је био мајстор да завађа људе и онда он на пример у сваком одбору општинском да увек подршку пет струја и ко ког дође код њега каже: Подржавам те. И онда се они тамо медјусобно, намерно убаци коску да се они међусобно сукобљавају. Да учлањују људе, да се такмиче и да тако странка функционисе и да му наравно доносе новац. Јер Вучић је продао све функције.

Водитељ: Куповао све функције у СНС-у?

Вишекруна: СНС је био робна кућа. Значи, ту уђеш и платиш, донесеш Вучићу новац. Купиш страначку функцију, купиш државну функцију. То је све рађено преда мном. Значи, Вучић уопште није гледао да ли је та особа паметна, да ли је нешто за народ учинио, изнела неки програм, он само гледа шта си донео. Вучића је занимао само новац и није бирао да ли је то нарко дилер дошао, да ли је неки Кертес дошао, да ли неко са царине дошао. Значи, ко год је донео новац он је купио страначку или државну функцију. С тим што је често продавао непостојеће функције. Сећам се, неко да новац и он каже: „…Ти си члан Републичког савета за правна питања!“ Тај савет се никад није састајао. Сад човек изађе сав срећан: „…Ја сам члан“, а не схвата да се никад неће састати.

Сећам се, на пример, Цане, па онда овај Јелић, овај из Новог Сада. Онда, на пример Матијевић. Матијевић је рецимо дао 500 евра Милошу Вучевићу, градоначелнику Новог Сада. И ја када сам као члан покрајинског штаба СНС-а за Војводину том Мировићу пренео, Мировић каже: реци Вучићу, каквих 500 евра! Па он је свестан колико Матијевићима месара и свега, он мора много више да да. Не да да градском, треба да да покрајинском, републичком, да финансира. Онда, рецимо Бата Милованчев, доктор, 100.000 евра је дао. Он је сада директор Луке Нови Сад и тако. И онда рецимо Егић, овај мученик што је сад координатор, он је давао рецимо Вучевићу 200 евра за рад тамо странке месечно. Тако да су сви давали и то је била као једна робна кућа где уђеш и колико платиш такву функцију добије.

Наравно, многи су преварени и сада вијају Вучића. И ту је сада Вучић у проблему око еворпских интеграција, зато што је он обећавао људима да ће помоћи у Европске институције. И сада њега 10.000-15.000 људи вија који су му дали новац, а видимо да га је Европа пустила низ воду. Значи, то је буквално, он је тотално пуштен низ воду. И он сада ту има један проблем. Почео је да мења телефоне мобилне стално, покушава да се стално сакрије од тих који су му дали новац. Многи од њих и мене зову, и многи од њих чекају да Вучић падне са власти, па да га онда ухвате. Ево и ја исто се надам да ћу и ја стићи међу првима ту на ред.

Водитељ: Да ухватиш Вучића када падне са власти?

Вишекруна: Тако је. За све ово што ми ради, Вучић ми шаље полицију на кућу. Вучић ми врши притиске на послу, Вучић ми је направио пакао од живота. Значи, разноразни су притисци да не бих све ово износио у јавност. Конкретно, ја сам као што сам напоменуо, рецимо хапшен за време Милошевића први пут, то је било 2000. године. Потом сам хапшен 2014. због фејсбука, одузет ми је мобилни, лаптоп пред болесном мајком су ми упадали као највећем криминалцу са пиштољима. Тада је било у „Блицу“ и свугде: Вишекруна прети смрћу и шта ја знам… Вучић има ту особину кад год му мало падне рејтинг, он прати стално истраживања јавног мњења. Он одмах примењује те радикалске прљаве фазоне и одмах измишља „хоће да ме убију“ и онда иде оно око Јајинаца…Или, Бркић је рекао у Таблоиду за сина…јер зна да је народ осетљив на децу и то. И то је рецимо једно од његових измишљотина. Конкретно се сећам када је то објавио за Таблоид. Он је рекао задњи дан да се Таблоид повуче са киоска, а изнео је и ту бруталну лаж да смо ми у Таблоиду напали његовог сина да би народ стекао утисак да је он угрожен. Потом је народ ујутру отишао да купи и није га било. Међутим, он је чекао задњи дан од те две недеље колико је Таблоид био на киоску и није га више било. Иначе, аутор самог тог текста у Таблоиду сам ја. Али ја сам ту писао о другим стварима, ми нисмо уопште сина дотицали, само смо рекли који другови од сина су на функцијама у граду.

Водитељ: Међу њима има и хомосексуалаца, између осталог?

Вишекруна: Наравно. Ја знам све Вучићеве слабе тачке. Поред Пеце Поповића, Вилибада Ерића, од нас троје нема нико ко га боље познаје. Ми смо се недавно састали сва тројица. Ми смо пет сати причали, буквално смо читали мисли једни другима. Ниједног момента се нисмо суочили, значи ни ја ни Пеца ни Вилибалд. Вучић нам је јасан као дан и ја сам знао како да га испровоцирам у тексту и Цанетом и тим момцима које он што су млади и лепи стављали ту где је стављао и онда се Вучић изнервирао и отишао и слагао за то, за сина. Знаш и сам да га је после Бркић тужио, да је Бркић добио на суду јер се и не помиње да син општи са њим и све то што је измислио.

Замисли Тешо колико мораш бити перверзан, па да сопственог сина злоупотребиш и да кажем да је не знам геј и да је ово или оно, само да би добио политичке поене.

Водитељ: Ту да се избаци прича да је измислио неко да полно општи са својим сином.

Вишекруна: Тако је. Ја сам аутор текста, нигде то нисам поменуо, поменуо сам неке ствари које су њега друге заболеле и он као перверзњак, као човек који воли само себе, јер Вучићу, њему ништа није свето . Он само воли себе и новац. Поред те две ствари, значи видимо, ево сина је убацио ни кривог ни дужног у причу и тако кад год му падне рејтинг, он примени те неке уличне фазоне. Иначе, Вучић је искомплесиран, он је један неостварени навијач и он очигледно као и тај навијач није био тамо запажен и он има сада тај синдром: „ја сам најјачи“ и да се окружује таквима који ће му потврђивати те гадости. Зашто је он конкретно тај телетекст гледао, што је Бркић рекао исто ту код тебе у емисији, зашто он прати телетекст. Па он прати телетекст зато што се са својим другарима клади и онда дођу ти другари тамо у кабинет. Ја сам то гледао и то су исто бивши хулигани као и он и овај, и они се шале. Он их је ставио да буду директори спортских центара, јавних предузећа по Београдским општинама, конкретно је био Вождовац итд. И онда они кажу ако победи ова утакмица радницима иду плате, а ако не, они су целе буџете јавних предузећа ставили на утакмицу. А онда и са Вучићем спрдали ха, ха. Хоће ли радници добити или неће, јер наравно Вучића народ не занима. Значи, апсолутно га не интересују ни држава ни народ, значи он воли само себе и воли новац.

Водитељ: Он има велики комплекс из навијачких дана, није се остварио, многи кажу да је он јако искомплексиран човек?

Вишекруна: Да. Он примењује пре свега те дечје фазоне. Значи, он је давно прецртао све нас који смо иоле интелектуалци, нормални и образовани и он се обраћа само том неписменом делу Србије који може да прогута те лажи и гадости које сервира, коришћењем тих дечијих фазона. Конкретно, то је све Шешељева радикалска школа где они осмисле те неке поједине представе, типа у Новом Саду. Као истрчава нек човек на бину, онда он каже, пусти те га као он је храбар, а они пошаљу човека. Онда на пример у оном студију, знаш када се овај онесвестио сада код Марића, на Хепи. То су све тако неки скечеви који су буквално за децу.

Водитељ: А то делује малтене као да је ментално ретардиран, направљено за ментално ретардиране људе?

Вишекруна: Да. Вучић је све нормалне људе прецртао јер он не воли никога ко му прво није дао новац, кога не може да превари. Значи, апсолутно воли само оне који му се диве, који га хвале, који га величају и овај, из тог разлога је овај елиминисао све иоле људе који имају заиста образовање, који су легално дошли до дипломе и тако. А значи, ти климоглавци, ћутолози, такојевићи без икаквог знања и искуства, они видимо напредују. И они су сада око њега.

Водитељ: Која је то слика у питању?

Вишекруна: Да. Ово је испред Шумица, испред Спортског центра када смо имали главни Одбор. У Шумицама је сећам се била једна жена директор пре Ивана Бакића и она је упропастила Шумице. Она их је завила у црно, узела је кредите, значи растурила их је. Вучић је приметио тај њен таленат да брзо опљачка, да добро опљачка, он то воли. Он воли тако људе који су као мангупи, који су јаки, који су сељачине, који су као неки навијачи. Воли да се окружује таквим људима јер је он кажем један неостварени мафијаш. Као он се представља ко да је он неки фрајер, као да је са улице, у том фазону.

И он је одмах ту жену ставио у Министарство. Значи да тамо наставља да пљачка. Јако је волео људе који брзо пљачкају, који добро пљачкају. Мировић, на пример њега није волео. Зато што је Мировић пуно задржавао за себе. Мировића су звали у Новом Саду Мистер 20 %. Он је чак 20% узимао и замисли ти кад узмеш неком инвеститору 20%, па кад инвеститор чека пет година да наплати неки пут што је уредио, и за тих пет година евро иде дупло горе, инфлација, вичу му сутра, сутра.

Човек у међувремену затвори фирму и све. Платио је материјал што је направио пут, платио је Мировићу, платио је ПДВ.

Знаш да мораш да платиш и ПДВ када потпишеш Уговор. Иначе, конкретно Мировић у Новом Саду, он је човек који је умешан у масу афера. На пример афера АТП, Бехатон…

Сећам се приче када је долазио један инвеститор из Хрватске, када је Мировић био директор ЗИГ-а (Завод за изградњу града). И Мировић је наредио једном жестоком момку да га сачека испред ЗИГ-а и пошто је на спрату била та лицитација за једно грађевинско земљиште покрај Новог Сада, тај жестоки момак је рекао овоме: „Ајде, уђи овде“. И тог инвеститора из Хрватске везао лисицама, чекали су да прође горе лицитација, да се овај не појави.

Мировић је сишао, дао му је десет хиљада Еура. Овај је одвезао Хрвата. Хрват је рекао: „…Идем да те пријавим у полицију!“ Није га никада ни пријавио и тако је то једна од прича у Новом Саду каквим се Мировић пословима служи.

Иначе, зашто је Мировић рецимо био у неким лошим односима са Вучићем. Он је крао, али превише задржавао за себе и онда Вучић буде мало љут када се њему не проследи колико треба, а Мировић се коцка.

И Мировић се коцкао у Ветернику и тамо је директно из буџета ЗИГ-а дизао новац, па су чекали да донесе када изгуби итд. Мировић је био саветник Бори Новаковићу, није долазио никада на посао. Маја Гојковић је, рецимо, мом добром пријатељу плакала на рамену када је била градоначелник Новог Сада колико је морала новца да шаље Вучићу. Каже: „Цео буџет морам да му пошаљем“.

И Вучић је сада направио један систем где координатори на терену пљачкају. Он је послао брата. Вучић је послао брата у Нови Сад. Он му га је дао на поклон. Ево, ти буди у Новом Саду . Ту је он , Андреј Вучић , ту је Звонко Веселиновић сада. А у Окружним одборима у Зрењанину се све пита Горан Кнежевић. Вучић се њима не меша…Вучић је узео ово где је 90% пара. По окружним одборима, ти локални председници округа имају потпуну аутономију да пљачкају, да раде шта год хоће. И то Вучића никада није занимало, шта се у неком општинском одбору дешава. То је терен Кнежевића, то је терен Мировића. Они ту пљачкају. Они су то тако поделили и знали да мора да се преко координатора носи у Окружни новац који се испушта из општинског буџета и потом да се носи део тога у централу странке, за Вучића.

Видимо да су Вучићевом брату порасли апетити и сада је он узео од Мировића и те општине мимо Новог Сада. Иначе, у самом Новом Саду се Вучевић ништа не пита.

Водитељ: Ништа се не пита, он је тамо марионета?

Вишекруна: Чиста марионета. Он је према мени увек био јако љубоморан, зато што сам, кажем, увек био у првом реду, у тиму. На тим митинзима мене Вучевић молио да му закажем састанак са Вучићем у централи. Ја му шаљем три месеца поруке, Вучић неће да ми одговори. Молим те каже, питај га кад могу да дођем. Ја кажем Вучићу: „…Пита ме Вучевић тамо у Новом Саду кад може да дође код тебе у централу“. „Ма, нек дође сутра“. И стварно сам га видео. Он је њега три сата држао у чекаоници док га није примио. И Вучевић је од тог времена имао неку опсесију да ћу можда ја бити не знам шта у Новом Саду и ништа није радио само је достављао Вучићу против мене без престанка. И ту ми је послао Борка Рајкова да ме шпијунира, да ми глуми лажног пријатеља и овога Милоша Егића и где год се ја појавим ту је и он и та двојица. И после је њих за то шпијунирање мене наградио. Једном је дао да буде директор Спенса, а други је и данас овај Егић директор урбанизма у Новом Саду.

Водитељ: на конту оних 200 евра и шпијунирања тебе?

Вишекруна: А, иначе Егићев отац је криминалац, из Крајине. Тада је направио неке тржне центре Лупус, брат му је наводно у ДС , чак у руководству. Он је без дана школе, никакву школу нема, нема никакво радно искуство, а директор је. И сада му је чак дато да пљачка Темерин и Бачку Паланку, да буде координатор, јер је у међувремену са Вучићевим братом остварио контакт. Он тамо иде и малтретира људе, шиканира, шамара. Нађе тако неког уличара да буде председник општине који извршава његове налоге и они пљачкају, раде.Сада смо имали недавно у Обровцу код Бачке паланке највећу заплену дроге, марихуане, где је неколико тона је заплењено.

Водитељ: Како се то десило, ко стоји, ко је држао ту марихуану?

Вишекруна: Та марихуана је била у Обровцу у једној фабричкој хали у којој председник општине нон стоп је обилазио и бивши и садашњи. И то је представљено као највећа инвестиција у Бачкој Паланци. Ту су се спаљивале гуме и то се наплаћивало овој краветини Божовић Стани и то у Министарству екологије и пољопривреде. Они су лажно књижили да тамо уништавају не знам какве количине. Министарство је то њима плаћало, а у исто време су држали, складиштили дрогу и све. И грађани Обровца су се нон стоп жалили, јер буквално нису могли да изађу из куће због смрада. Јер нигде није било ни филтера, ни ничега а имали су ту обавезу. У Таблоиду смо то детаљно описали, имали су обавезу да имају праву дозволу за рад. Имали су обавезу као што им је општина дала халу да запосле 15 људи. Они на Бироу званично немају ниједног запосленог а функционишу. А немају ниједну дозволу. Сама хала је на 15-20 метара од изворишта воде где се спаљују гуме итд. И онда су од тог деривата продавали као нафту, од спаљених гума и људима су у Обровцу трактори поцркали. Све су то наплаћивали, на дивље су радили, политика их је штитила.

Андреј Вучић је нон стоп био у Бачкој Паланци и то око оног што су пљачкали војну земљу у Карађорђеву и дали наводно Арапима. То је све он, Андреј Вучић и та екипа што је око овога, да би на крају, у тој истој хали, која је највећа инвестиција, био неки збор грађана и био председник општине и представник те фирме, он рекао: „Ми смо само пробали машине“. Они никад ни званично нису почели да раде а огромне паре су добили из Министарства што уништавају и на крају видимо и да је дрога нађена.

Ово је конкретно слика са једног предавања где ево Вучић ( ево овде сам ја)се мени обраћа. Иначе, он је имао ту особину, ту неку навику да на свим митинзима мене обично стави у први ред, а онда се мени и обраћа. Ево се ово случајно и види то на овој слици. Ево овде смо такође (слика) .Ово је Вучић, а овде сам и ја. Иначе, Тешо ти си слушао све оне снимке.

Водитељ: Слушао снимке и стварно има изузетно тога да се чује и изаћи ће на видело јавности. Све те информације.. Једно мало питањце. Прича се да у интернет тиму СНС-а ти неки људи чак и не добијају плату, већ обећање послова преко неког система бодовања, како то функционише?

Вишекруна: Види, тај интернет тим толико је био некреативан, као и што је и Вучић некреативан, да сам ја сам више на том свом паралелном профилу имао акције и свега у току 2011. и 2012. него они као и што сам и малопре био рекао. Вучић је ту мене користио као вештачку конкуренцију да би се они такмичили самном, а њима је у исто време причао да ја то неовлашћено водим. А мени је говорио само напред, иди, иди и тако. И он је имао, кажем, тај таленат да завади људе, то оно завади, па владај. И видим сад да је завадио све друштвене групе, не знам, приватни и јавни сектор, и пензионере и запослене и запослене и онда имају осећај да ће у тој редистрибуцији неких пара нешто да ћапе. Тако је и ово значи, тај интернет тим никакве није имао активности, него само буквално све ја, више сам ја сам него њих тамо 15 што су примали новац и све. И онда је он мени рекао хајде. Био му је рођендан, а иначе ија и Вучић смо често причали о историји, јер смо правници обојица и од историјских личности највише је волео Тита и Стаљина.

Водитељ: Зашто Тита и Стаљина?

Вишекруна: Па, то је једна занимљива прича. Ја сам му једном рекао, људи су умирали у логорима са речима да друг Стаљин ово зна, он би дошао и спасио нас. Наравно, да друг Стаљин све зна као и што Вучић све зна у којим општинама се краде, ко ради то. И он мени каже како ти то лепо саопштиш и конципираш и уживао је у тим цитатима Стаљина. Исто тако и сви ти јадници , чланови што су му се обраћали из општина, па кажу овај краде. Нису знали да је то код Вучића плус што краду. Он ће тако и напредовати. Чланови су мислили кад пријаве некога да краде, Вучић ће га сменити или тако нешто. А уствари, Вучић је такве припремао не да морају да уче крађу, него је он узимао искусне у крађи, да чим ступе на власт да крену да раде за њега, да пљачкају и то. Ево видимо овде (слика)на пример како преко својих новинара Вучић често мене да кажем злоупотребљавао у тој борби са Пајтићем и ДС-ом.

Водитељ: То је било скоро а ти то ниси дао ту изјаву?

Вишекруна: Не. Он је често моје лажне изјаве пласирао у јавност. Значи, Вучић је имао ту особину да ти стави неке ствари у уста. Ево овде исповест: “Пајтић ми је одузео невиност и преварио”.

Водитељ: Онда га је Пајтићев дечко, оптужио да је завео жуту патку.

Вишекруна: Да. Ето то су све те његове… Вучић је первезњак. То су сви знали.

Водитељ: Знамо да се мисли да је то поприлично болесна особа могла да осмисли.

Вишекруна: Сећам се једне ситуације, мајка ми је пар дана после избора маја 2012. имала мождани удар јако тежак. Ја сам био поред ње у болници, била је у коми и звони ми телефон и ја се јављам и Милош Вучевић: Па јеси ли ти нормалан што си ово дао у јавности? Ја ништа нисам дао, мајка ми је у болници. Да погледам кад оно ПИНК И Б92 – Вишекруна је изјавио СПС не може да седи на две столице. То се односило на Нови Сад. Као морају да се одлуче да напусте коалицију са ДС-ом, пошто је већ била формирана коалиција СПС и СНС на нивоу републике. И Вучић је је пустио ту реченицу од Владе Ђукановића у све медије као да је моја. Буквално, нити је моја изјава ни ништа. Онда имамо саопштење ујутру где кажу Вишекруна функционер СНС-а каже СПС не може на две столице. И онда ја имам позив од Вучевића који је увек био патолошки опседнут самном и љубоморан: Шта се ти, немаш ти овлашћења да говориш као представник одбора за медије у градском одбору. Једино сам ја овлашћен да говорим у вези странке у Новом Саду. Али, човече, где сам ја рекао, где ја имам уопште могућности да у те централне медије пуштам. Ја сам сад поред мајке. И Вучевић није могао да издржи, увече је дао саопштење Вишекруна није члан, он је неовлашћен. Значи опет нека лаж. А пазите, ја код њега у кабинету, он каже ја нисам ни функционер ни ништа (показује слику) ево ово је кабинет Вучевића. Ево ово је састанак одбора за медије где сам као ја председник, овде видиш Бору Лазукића новинара, овај Милков глумац. Значи, ми смо ту састављали баш ту књигу Вучић и ја где је требало да буде у позитивном контексту што је вучић наручио и имали оне састанке и то је сад ова књига. Значи, ја сам само ту оно што сам видео и чуо објавио. И то сам приредио та нека своја, ајде да кажем сведочанства из прве руке. И то је на основу кажем опет неких записника, ових снимака и фотографија. И ево Вучевић лажов, преварант и све остало каже не зна Вишекруна, а Вишекруна годину дана у његовом кабинету. Вучић је њему послао поруку: Вишекруна ће бити председник одбора за медије, назвао га преда мном. Вучић је преда мном назвао Мировића и рекао: шаљем ти Вишекруну, он је члан покрајинског штаба за Војводину, то је Вучић мени додељивао функције. Чуо си сад недавно пред ове изборе ме је назвао и рекао члан си неког покрајинског…

Водитељ: Чуо сам лично тај разговор, пустио си ми.

Вишекруна: Да. Али видите он је тако делио безвезе.

Водитељ: Колико се у то доба питао брат Вучићев у странци? Да ли се он тада експонирао или тек касније кад је Вучић на власт дошао?

Вишекруна: Па знаш шта, мени је Вучић рекао баш када се то мами десило каже: у Новом Саду сам ја то дао брату и он је брату дао Нови Сад и тако се брат тамо игра и онда је мени брат сређивао све што се тиче тих операција и свега за мајку у покрајинској болници. Наравно, Вучић је хтео да купи моје ћутање као сад што сам овде дошао да све ово причам јер ја сам сведок тамо како је примао новац, како је лагао људе и све остало. Ово ми је занимљиво, ја сам њему рекао када сам улазио, причао сам малопре како ми је Цвијан рекао: ја доносим новац од Цанета, Славише Пурића.

Ја сам ушао код Вучића и кажем: „…Ја нисам знао да тебе финансира Цане и Пурић, сад ми је неки испред рекао“. Ја у то време нисам познавао Цвијана, каже он: ко? Ја кажем: Цвијан. Он је одмах звао Николића: „…Видиш шта прича Цвијан тамо, иде около и прича да нам Цане даје паре!!“

Замисли да је сад, цитирам Вучића: Замисли да је то сад снимио неко и објавио, ми би били готови. Значи, Вучић је преда мном и Николићем који је то знао, признао да им Цвијан служи за доношење новца. И Цвијан је онда обилазио и затворе и ту су криминалци давали новац.

Кад СНС дође на власт да их пусти, да их ослободи и све остало. Вучић је мене назвао на сред суђења, ја сам иначе прешао један пут…Таблоид је мене прво критиковао везано са овом мојом блискошћу са Пајтићем. Па сам их тужио. Ја сам се онда упознао са Бркићем на суђењу и ми смо се спријатељили. Кад смо видели да смо на истој страни борбе против криминала, корупције, за народ. Међутим остао је тај спор где сам ја тражио накнаду за углед и остало и мене Вучић зове, то је било негде 2014., на сред рочишта, ту је нека била Дачић судија, ту је Бркић. Звони ми телефон, ја се јављам, ова судија виче „не смеш да се јавиш“, ја излазим напоље, каже: „…Види, ја знам да си на суђењу“, цитирам Вучића, то имам снимљено. Каже: „…Знам да си на суђењу, повуци тужбу против Милована Бркића“.

Пазите, човек који данас Милована Бркића назива психичким болесником, и све и од мене тражио 2014. да повучем тужбу против Милована Бркића! Ја му наравно нисам веровао, ја кажем када ћеш ти мени надокнадити, морам адвокату платити. Имам судске тачке и све. Вучић мени каже: „… Долазим сутра у Нови Сад, отварам тржни центар Биг и доносим ти новац“. Ја сам тражио, мислим 1.000 евра, да би платио адвоката и тај се судски спор вукао пет година. Мени је био циљ да га прекинем, али нисам имао једноставно могућности. И он је дошао, ујутру ми је послао поруку, крећем и тако.

И ми смо се ту дописивали, да би ми на крају дана рекао: „…Сутра се јави Милошу Вучевићу, он ће ти платити“. Али ја сам ту причу слушао сутра, сутра…Вучићу је увек био одговор сутра.

Кад му неко да новац па га вија. Ја сам упознао у Републици Српској у кампањи СНС када је он послао пуно његових другара са Новог Београда којима он виче 20 година СУТРА. Тако да је мени познато Вучићево сутра. Ја сам ове поруке објавио у Таблоиду, у минут, секунд и датум где ми је Вучић у та три дана послао 20 пута сутра, сутра и ја зовем сутра Милоша Вучевића и рекох јел било јуче Вучић са тобом, а Вучевић каже јесте. Јесте ли отворили тржни центар Биг? Вучевић: Јесте. Рекох, мени је речено да ћеш ме ти данас новац дати. Каже он мени: „Мени Вучић ништа није рекао“. Ја у шоку како ти ништа није рекао , 20 порука, сад ћу да ти проследим поруке. И ја сам му послао Вучићеве поруке. Ја сам шокиран овом комуникацијом. Е, онда ја зовем Вучића, рекох: „…Види, ја сам теби учинио хиљаде услуга, да би срушили Тадића. Ништа ти нисам тражио никада“. Донео сам му 55 вина, организовао сам му рођендан, где смо му тамо доносили штафету младости, све као Титу. Ми смо имали руту од Трга младости до Старог Меркатора где су требали чланови да носе. Пријавило се било 4.000 хиљада чланова!

Онда ми је Вучић послао: „…Види, то би злоупотребили ови из ДС, ајде ти сам донеси штафету“. Онда смо ми на Фејсбук профилу који сам ја водио, имали да се бира најлепша Вучићева слика за рођендан и штафета младости у којој смо ставили песму. Пази, ја сам направио тај систем ботова. Оно што ти кажем ботови песме. Потом је једна Селена Ђајић из Зрењанина написала најлепшу песму, једна дивна млада девојка , коју смо ми ставили у штафету. Ја сам Вучићу ту штафету лично уручио на дан рођендана у његовом кабинету, где ме је он дочекао са тортом и ту ме је поново, то ће те читати у књизи, знате већ шта, заводио и све остало и хвалио. Ја сам опет био на дистанци. Е, сад овај, он је био фасциниран увек с Титом.

Водитељ: Зашто он толико воли Тита?

Вишекруна: Па, види, он увек користи оно што је већ виђене фазоне и он је из те моје књиге и на бројне друге начине све оно што је на овај народ већ примењено. На пример, значи, он нема креативности, нема никакву креативност. Он краде фазоне од других па и од Тита и од сличних. Од Милошевића је, не знам, украо Еурополис, као што је сад Београд на води. Значи, он све оне фазоне користи који су већ испуцани на народу и показали се као добри, успешни , да народ се добро прима. Он их сад, значи примењује.

Водитељ: Једну смо ствар пропустили да кажемо шта се на крају десило са Цвијаном?

Вишекруна: Па, Цвијан је кренуо са мном у ту Републиканску странку и то је кренуло јако лепо, јер сам њега подржао, јер смо ми хтели да изнутра разбијемо СНС. И то је буквално, пошто сам био администратор профила Вучића, много људи сам пребацио из СНС-а незадовољних, који су у том моменту схватили да је то превара. Ми смо скупљали ту документацију о пљачкама. Имали смо на Фејсбуку групу где се пријављују неправилности. И Вучић је највише читао Таблоид и он је све те наше текстове што смо у Таблоиду објављивали и касније што смо му ми достављали, користио за рекетирање.

Значи, он је рекетирао ту опозицију, функционере ДС-е. Када је дошао на власт он их је чак и затварао у затвор, па кад му плате , пусти их и тако. И Тешо, Цвијан је купљен у једном тренутку као што је купљен и Шешељ. И Цвијан је само угасио телефон, угасио Фејсбук и нестао из Србије. И Цвијан ти је сада на релацији Чикаго у Америци и ту је иначе био са Бокуном из Звезде Гранда интиман. Цвијан је оставио адвокатске канцеларије у центру Београда и његови приправници нису знали где је. Значи, он је нестао и мени као најближем сараднику се није јавио. Странка је остала без лидера. Знаш и да је био противкандидат прво Вучићу у СНС-у ,па је формирао своју партију. Ми смо почели одборнике добијати не знам, у Зрењанину, у Сенти и у Апатину.

Водитељ: Приступио Вам је тзв. изворни СНС.

Вишекруна: И онај Јакшић који је настрадао под сумњивим околностима.

Водитељ: Врло сумњивим. Отишао је да попије кафу и само га је стрефио срчани удар.

Вишекруна: Јесте. Видиш, Вучић је увек куповао опозицију. Он је купио Реџеповића из Телепромтера, он је дао том Матијевићу налог да почне да се рекламира на Телепромтеру. Реџеповић је добио, прича се 50 хиљада долара, Цвијан је добио више милиона евра. Пази, он је уносан посао као један познати адвокат са огромним маркетингом значи, напустио земљу, без трага. Ја кажем да је он нестао. Можда је и мртав, ми не знамо где је Цвијан. Нисам ти рекао само крај ове приче са Таблоидом: Кад ме је Вучић звао да повучем ту тужбу и причали смо како ме је лагао пар дана да ће ми платити те трошкове и пребацивао на Вучевића. Ја сам њему трећи дан послао поруку: Кад ћеш? Он ме је позвао увече и казао ми: Зар је битно да ли ће бити данас или сутра? Ево, биће сутра. То је оно чувено његово „сутра“. И ја сам онда сутра у Таблоиду објавио ту преписку са Вучићем под називом „Биће сутра, мало сутра“. Код Вучића никад није било битно колико ти дугује пара, значи да ли је то 1.000 динара или милион евра, Вучић је наравно милионер и тада био у опозицији, а тек данас има преко милијарду евра. Њему је принцип да ти не врати, да ти дугује 1.000 динара – неће ти вратити. Ја сам то знао, наљутио сам се. Зато што је кад је био опозиција ја сам му хиљаде ствари учинио бесплатно и први пут кад је требало он мене да испоштује, само да ми да оно што припада, јер је тражио да повучем тужбу против Таблоида, он то није урадио. Он је очекивао да мене вуче за нос дуго. Вукао ме је три дан. Кад је видео да нећу да повучем тужбу против Бркића, Вучић је извршио притисак на суд у Новом Саду да ослободи Таблоид. Значи, директно је извршио притисак на судије да пресуде да мене Таблоид није вређао иако је у самом тексту било на хиљаде увреда на мој рачун, да сам онакав, да сам овакав…

Водитељ: Како си тужио Таблоид и радио са њима?

Вишекруна: Ја сам се на самим рочиштима упознао са Бркићем и ту је кренула наша сарадња и ми смо од непријатеља који су на суду постали пријатељи.

Водитељ: Зар те то није подстакло да, ето, повучеш тужбу?

Вишекруна: Ја сам хтео да је повучем, међутим мој адвокат у то време, овај чувени Јован Хоровиц, ја сам према њему имао обавезе јер су они 3-4 године водили спор. Имао сам обавезе према суду да платим таксе итд. То је нарасло на више хиљада евра, 3-5 хиљада, адвокатски трошкови, ја то нисам имао у то време на рачуну. Ја и Бркић смо тражили модел како то да решимо, да престанемо спор. Бркић је очигледно као неко ко се бави дуго тиме, вршио притисак на Вучића да ме зове као неког функционера, члана и да тражи од мене да ја то повучем али трошкови падају на мој рачун. Ја сам имао новац, а што би ја извршавао Вучићев хир. Ја сам рекао: Плати, а ја ћу помоћи. Он је обећао, три дана ме завлачио да ће плати Вучевић, ови-они… БИГ се отвара, као што сам рекао, и на крају је назвао суд и пошто мене није успео да превари, ја сам само одложио за 15 дана рочиште, дајући Вучићу простор да ми да новац.

Он је назвао суд и суд је пресудио против мене и сви трошкови су пали на мој рачун, и тако. Човека кога је звао великим пријатељем кога је као и мене је издао, Предрага Пецу Поповића, преварио је за неке судске таксе. Ја сам онда ту потпуно полудео и почео сам да откривам ту поједине детаље у Таблоиду и остало. Онда је кренула полиција, притисци на послу и све остало.

Водитељ: Пошто сам детаљно прочитао књигу, припремио сам нека питања везано за детаље те књиге. Толико је био занимљив разговор, толико смо тема отворили да нисам стигао ни добар део овога да покријем. А сада бих желео на брзину да се позабавим овим, само пре тога имам једно мало питање. Рекао си да брат Александра Вучића је сада ангажован за Нови Сад али прича се по Новом Саду да је сад нешто много битан Звонко Веселиновић, такође у граду?

Вишекруна: Па ево, Веселиновић је недавно, пре пола године, тамо прекопута футошке пијаце у једном ресторану седео са тим локалним криминалцима. Они имају тај систем да седну са криминалцима и донесу договоре: Донеси 2000-3000 сигурних гласова, добићеш – бирај шта хоћеш. Овај је рекао да хоће Топлану. А овај је рекао: Да ли још нешто хоћеш? А овај каже: Хоћу да запослим девојку у ЗИГ. Веселиновић је назвао градоначелника, он је дошао за 10 минута. Каже: Зови ЗИГ. Био је онај Вишњић неки директор. Он је назвао, рекао му је име, сутра ће доћи девојка да ради. Веселиновић је тако показао овима да је он главни у Новом Саду. Сећам се, тај Вишњић који је иначе тад био директор ЗИГ-а, тражио је од једног мог пријатеља…каже: „…Правим зграде, који ми требају папири?“ Вишњић му је рекао бахато: „…Немам пара да трошим, иди ми донеси 20.000 евра“.

И код нас тамо у један Ротари клуб дошао тај пријатељ и тражи хитно 20.000 евра у кешу. „Сад ме је послао Вишњић, по 20.000 евра.“ Онако бахато.

Хоћу да вам кажем који је то ментални склоп и чиме се они баве. Веселиновић је тако обишао све општине и са својом сабраћом криминалцима је продавао те функције после избора у замену за сигурне гласове. СНС је у Новом Саду куповао гласове тако што је овај опраштао људима рачуне за воду, давао пакете, давао новац. Они су за то углавном користили ову Трећу Србију. Па онда, као не радимо ми то, ради Трећа Србија. Онда, не радимо ми пљачку јавног предузећа Информатике него ради Трећа Србија. А у ствари, Трећа Србија у тај мученик Паровић, они су само извршавали прљави део посла, да би народ гледао и народ сада пљује Трећу Србију, а све паре СНС-у.

Водитељ: Која је Ваша улога у рушењу покрајинске власти ДС у рушењу градске власти ДС?

Вишекруна: Што се тиче покрајинске, то је моја улога што је Вучић од мојих текстова у Таблоиду направио једно специјално издање које је поделио три дана пред изборе 2012. И то је у свим кућама у Новом Саду било и уопште по Војводини и ту је ДС пала. Што се тиче градске власти , већ сам причао како је Вучић дао оно саопштење да СПС мора да напусти власт, па је онда Вучевић демантовао увече да је Вишекруна нико и ништа. Међутим, СПС је сутрадан стварно напустио власт. Људи у СПС -у у Новом Саду су знали да кроз мене говори Вучић и знали су колико смо ми у том моменту били блиски, добри. Ја сам иначе био и саветник председника општине Сечањ где је СНС исто на власти и ту су, када сам кренуо да износим све ово о Вучићу нису хтели да ми дају плату. Тужио сам и недавно сам добио један велики износ новца који је суд скинуо са буџета у општини Сечањ и пребацио на мој рачун. Исто тако се у Водама Војводине врши мобинг нада мном по налогу Игора Мировића и А. Вучића и ево данас 24.05.2017. сам поднео пријаву за мобинг против Јавног предузећа Воде Војводине, где ће такође нажалост грађани због лудости функционера СНС, као тог у Сечњу покојног Карасија и сада ово што ми се ради у Водама Војводине опет ће грађани то плаћати. Зашто они то раде? Зато што сам био један од водећих учесника ових протеста студената у Новом Саду и Томислав Ловреновић, новинар је дао саопштење да због мене организује контрамитинг чувени.

Водитељ: Чувени контрамитинг.

Вишекруна: И у том саопштењу је било да због четири геја Пајтића, Вишекруне, Груховића и Недима Сејдимовића који воде, организују протесте студената, ја правим контрамитинг. Онда је СНС мене таргетирао као неког вођу протеста, нема вође, као што знаш и у Београду. Ја јесам заштитио студенте као неко које човек у свету борилачких вештина, а Вучићева банда је тамо послала двојицу наркомана на дан протеста који су имали за циљ да отму д студената онај мегафон и да нападну градску кућу, Извршно веће , РТ Војводине где је већ спремна полиција унутра и сукоб.

Ја кад сам то видео, ја сам био онако крупнији од студената и стао сам поред и рекао: Бежи бре, тој двојици наркомана. Они су мени пришли и кажу: Па ти си наш. Кажем: Који Ваш? „Па, ти си из полиције!“

Они су мене заменили, мислили су да сам из полиције. Кажу: Ми смо чланови СНС-а. Зар ниси добио налог да нас пустиш, ја се окренем, око мене стварно полиција која обезбеђује ову двојицу, пружају му логистику, да та двојица преузму протест, да нападну. Онда је био онај снимак на Н1, како су они тамо тукли са студентима и наредна три сата сам ја морао да штитим тог што је носио мегафон да му не отму и злоупотребе. Ја сам узео мегафон, рекао сам: „…Ово су СНС ботови, мене су заменили са полицијом“, у једном моменту су пришли: „…Што нам не даш, па ти си наш“.

Онда сам ја ту схватио да је полиција била у њиховој служби. После СНС писао неке по Новом Саду увече, онда ујутру градоначелник као кречи. Ево, студенти вређају Вучића, а они пишу пароле, па крече. Па му онда убаце неке разне заставе , да народ не долази, не компромитује , не разбију протесте. Па, нам ставе на месту где се окупљају неку пијацу, да немамо трг, на Тргу Слободе је пијаца и не може физички, ставили продавце, онда су ставили тренутно јаке звучнике. И сад се окупљају свако вече, ставили јаке звучнике где се покрије и аудиопростор и гасили су светла да не видимо где пролазимо. Међутим студенти су наши паметни, узму оне мобилне, машу, светле, тек је ту народ видео те вечери 7-7,5 хиљада је било људи. И то је и за Београд велико. Тако да су се разним прљавим притисцима , од 105 поништених РТВ, 25 је њих дало отказ. Сви добијају отказ, све су снимали учеснике, имају досије за свакога. Значи, послали су ми наркомане да се тамо туку. Ја сам се и тукао са њима , имају и ти снимци и ти си видео на фејсбуку. Да нападају и и онда родитељи да кажу деци, немојте ићи, није безбедно итд. Значи, буквално на хиљаде перфидних начина су радили на томе да протести пропадну, куповали су тамо те виђеније организације, чланове и на крају је Ловренковић мене апострофирао са пар њих, да због мене прави контрамитинг. Јер, од тог момента у Водама Војводине креће прогон и креће полиција да ме напада, малтретира породицу, баш у току протеста. Не дају ми да изађем из зграде да мајци променим пелене на 5 минута, а у згради нема живе душе. Ево, на пример у Водама Војводине су без обзира на те забране запошљавања, масу страначких ботова су примили. Ево, ја овде имам списак задњи који су потписали Уговор о раду Вучевић Жељко Сента, Онгулов Марко, Нови Бечеј ,Теодоровић Гордана угоститељски техничар,Тибор Бицов Вршац. Значи, имам и њихове Уговоре и све супротно Закону. Где је тужилац или било ко. Маринковић Александар, Орашац , Бабић Милован, Бобић Милка трговац, има кројачку радњу, Светлана Коњевић психолог. Један конобар је рекао да неће да потпише јер дупло више заради као конобар. Сви су потписали, с обећањем. Значи, од 11 Уговора , четворо је одустало, а седморо је потписало јер као више зарађује на местима и нису могли да се договоре око плате. Хоћу да Вам кажем ботови се запошљавају, видимо кројачице, конобари, замислите како ће ти сутра да бране Војводину од поплава а мени конкретно овде прогони жена која је помоћник директора. Ја сам одмах по систематизацији као координатор испод ње , Драгиња Драга која је тамо запослила куму, ћерку, пријатеље, виђају брата.

Водитељ: Целу родбину.

Вишекруна: Целу родбину. И замислите сада она, који је то морал, она неком нешто пребацује, не да ми ниједан радни задатак, па онда тражи резултате рада и тако се играју. Добили су наравно налог од Мировића и Вучића да раде мобинг, за то што ће опет грађани платити кроз суд за све те њихове игрице. Причао сам о првој поруци коју ми је Вучић послао, а ево , ово је последња порука коју ми је Вучић послао. Ја могу и то показати са броја 064/667…не бих сада задња три броја, ти си видео.

Водитељ: Видео сам, да. Записао сам број

Вишекруна: Да. Записао си број. И сада му је тај број активан, ја сам му рекао, овако је било: Пеца Поповић је написао на свом фејсбуку: Ала Пеца Поповић лаже. Пеца је на свом фејсбуку навео изјаве 7.11.2016. где Вучић каже: Подржавам Хилари, јер сам паметан, а онда 9.11.2016. када је Трамп победио, никада се нисам мешао у председничке изборе у Америци. И ја сам се онда нашалио: И види како наш Пеца Поповић лаже о теби на фејсбуку. Али је Пеца само имитирао њега, на то ми је Вучић рекао, лажов баш као и ти. Ја сам му на то одговорио. Лагање смо учили од тебе, али те још нисмо достигли. Нашта је Вучић одговорио: И то је задња порука коју сам са њим изменио. Извини, ти си геније непревазиђени.

Водитељ: То је цинизам типичан за њега.

Вишекруна: Кажем, ја овде износим оно што сам видео и чуо, не улазим у то, ко је психичко оболење, која је перверзија. Имају психолози, имају психијатри, имају твоји гледаоци. Нека они сами процене на основу мојих сведочанстава. И ових порука, ових слика. Пази биће ботова који ће рећи: Ђорђе лаже, а дал слике лажу, да ли снимци лажу, да ли аудиозаписи лажу, које си ти чуо лажу. Ако све то лажем онда сам ја…

Водитељ: Ловреновић је организовао контрамитинг и тада поводом вашег протеста на којој је дошло осморо људи.

Вишекруна: Тако је, тако је. И то су пренели сви медији где је он мене оптужио.

Водитељ: Он је преко сајта нешто Вас нападао?

Да сам ја финансијер, да сам вођа студентских протеста. И онда је тек кренула опсесија, општа хајка , полиција и на послу и на друге начине.

Водитељ: Зашто то Ловреновић ради?

Вишекруна: Па, вероватно из неког егзибиционизма, да би привукао пажњу на себе или не знам из ког разлога.

Водитељ: Који је био критеријум генерално, који су сад критерији за напредовање у СНС?

Вишекруна: Основни критеријум је количина новца, значи ви плаћате и ви добијате неку функцију. И онда, ако на тој функцији радите брзо, брзо лажете, значи ако шаљете новац за странку, испумпавање локалног буџета, ви напредујете, ако хвалиш Вучића, итд…То су значи неки критеријуми, народ их уопште не интересује нити их то занима. Они су све богатији из дана у дан. Вучић сада може да да 100 евра по гласу, он толико има новца које је украо.

Значи, он на изборима нема шанси, наместиће, видео си како је рекао да је коалиција Двери-ДСС један глас испод црте. То је свима нама послао поруку да је РИК под његовом контролом. После је покрао и републиканску странку јер је имао ону опсесију и био је љут на Сандуловића због оног напада у Лондону. Ја сам тада и био са Сандуловићем у Лондону кад се то десило и онда је наредио да они кажу да је добио он пар хиљада гласова али исто да би га понизио, као 0,001%. Кажем, како Вучић диктира у РИК-у, они тако објаве.

Водитељ: Ко је и када вама забранио да пишете на Фејсбуку?

Вишекруна: Мени је забранио 18.4., значи пре месец дана, директор Вода Војводине, Славко Дринчић. Он ме је позвао у канцеларију и рекао: „Наређено ми је са врха да мораш престати да пишеш на Фејсбуку и да мораш престати водити и ићи на студентске протесте.“ Ја нисам послушао то, зато што је то моја приватна ствар шта ћу да пишем на свом налогу. Ја сам му том приликом указао на мобинг који се врши нада мном. Он ми је рекао: „Остави оба телефона.“ Прешли смо у канцеларију поред овог кабинета и тада ми је то саопштио. Рекао ми је: „Напунићемо ти сто предметима. Не брини.“, итд… Завлачио ме је да не бих поднео тужбу против њега за мобинг, за накнаду штете. У сваком случају, притисци који врше на мене су несносни. Значи, мајка је нажалост сада у тешком здравственом стању и позлило јој је а ја не смем да изађем. Када изадјем, немам коме да се јавим. Значи, ова Драгиња Драгаш, директор, неће да ме прими. Злоупотребљавају ово што ми је мајка болесна, притисци да напустим посао су огромни. Протести против диктатуре су један од главних разлога за то. А у Водама Војводине, рецимо, од Мирчића из Радикала ћерка, у канцеларији до моје, никада није дошла. Значи, Александар Мирчић, његова ћерка се никад није појавила.

Водитељ: Одакле сад ћерка Мирчића, зар он није опозиција?

Вишекруна: Па ту је примила још ДС, пошто су радикали били сервирани и гласали у Скупштинама тајно, а очигледно су сад у дилу са СНС. И питам сад директора Славка Дрнчића како није приметио да нема Александре Мирчић на послу, уопште не долази. Она је моја комшиница, стално закључане канцеларије, никад није била. Дејан Ковач, председник Градског одбора СДП Расима Љајића, никад није дошао на посао. То је мој колега координатор. Сви смо једнаки, само су неки једнакији, разумете? А у Закону о мобингу јасно пише. На ту тему, да сви морају бити исти и у колективу и све остало. Онда се мени замера, каже: Тамо нема резултата рада; отишао да препаркира ауто; па ме тамо снимају, прате. „Отишао да купи нешто да једе.“ „Отишао до Дунавског парка“. Мислим, о чему ми причамо?! Људи уопште нису у згради. Мени годину дана нису дали ни један предмет зато што знају да бих радио по Закону. То њима не одговара, зато што пишем за Таблоид, зато што учествујем у протестима.

Водитељ: Вас су хапсили?

Вишекруна: Мене су хапсили више пута. Напоменуо сам, за време Милошевића 2000. године, затим 2014. за писање на Фејсбуку, и сад око ових протеста су ми упадали у кућу. Нису ме нашли у Бачкој Паланци, био сам у Новом Саду. Полиција је упала тренутно, отац ми је јавио, и ту су се на моменат повукли. Ја ћу вас подсетити да је такође Милан Маленовић, помоћник уредника Таблоида, преко седам месеци провео у кућном затвору. Прво је био у затвору па је пребачен у кућни притвор. Није могао да иде по лекове, по налогу Александра Вучића. Милан Маленовић, ја, затим наш сарадник за северну Војводину Бела Молнар – исто ухапшен. На правди Бога, без иједног разлога, човек је оперисао рак мозга, оптужен да је пљунуо полицајца . Утврђено је у затворској болници да уоште не може пљувачку да створи. То је било у Куриру као он напао, тукао се . А он не може да устане. Ја сад питам ево Вучића: Хоће ли ико од нас из Таблоида који смо ти помогли да дођеш на власт, дочекати на слободи оног кад ти одеш.

Водитељ: Вас је пуно било хапшено?

Вишекруна: Ево, сад сам Вам рекао, нас троје, на правди Бога што пишем против криминала и корупције. За шта смо ми стварно хапшени, привођени, зашто је Милан Маленовић био у затвору? Шта бре, он то ради. Знам и све оне које је опљачкао на хиљаде њих којима је обећао. Пази, Вучић и не слуша шта ти њему кажеш. Ти њему кажеш треба ми то што он има , гледа шта си му донео. Ти му даш новац, ти си изашао, он је заборавио већ шта си му тражио. Сад ће сви ти људи које је он преварио да њега вијају.

Водитељ: Да ли Информер и Курир можда краду информације из Таблоида?

Вишекруна: Да. Ја често виђам моје текстове које сам пре четири године писао тамо о криминалу ДС и осталих у Новом Саду. На насловним странама Информера и Курира као што су сад неке нове вести, а то су текстови из Таблоида од пре четири године. Међутим, они не смеју када је нешто актуелно против власти, него нападају опозицију, онда узимају Таблоидов текст и објављују као сад нека нова открића. А ми смо то већ писали. Лако је сад бити храбар, кад се ДС и остали ваљају по поду, требало је тад бити храбар, рекао је Вучић када сам му донео то у канцеларију , те доказе и кад је видео каже: Остави ми овај лаптоп, ти одмах иди у Будимпешту. Тебе ће сад ови из ДС да ухапсе. Ја сам побегао у Будимпешту, одмах сам ушао у воз, отишао сам тамо. Сутрадан су ми оца ухапсили и то под неком оптужбом ,без везе нешто. Значи, одмах су ударили на мене. Хоћу да ти кажем, овај, Вучић је после користио све те документе које сам му тад дао из Таблоида и рекетирао је те људе, затварао, пуштао. Они су сад на слободи у Новом Саду. Пију по шаку лекова, како дају паре СНС-у тако их пусте. Док год има пара , биће на слободи. Тако исто раде и Информер и Курир, те они узму тако те неке наше старе текстове које смо писали против тадашње власти, и крену да рекетирају, кад им се плати, они се повлаче.

Водитељ: Да ли је тачно да је Вулин хомосексуалац?

Вишекруна: Па, што је рекао Бркић за Вучића у твојој прошлој емисији: Ја мислим у 24 карата. Вулин је мене звао када сам 2012. био са мајком у болници, она је била у коми пар месеци, и то непосредно после избора, тј. негде мај месец, јун. Звони мени телефон, Вулин, ја сам се изненадио откуд му уопште мој број. Ми смо се знали из централе СНС-а пошто сам нон стоп био са Вучићем. И он је ту наравно долазио.

Увек је вртио неку бројаницу, тако се смиривао, пошто је он, иначе тежак наркоман, он користи дрогу, чак шта више један мој колега био је тамо самном у сали месне заједнице у Бачкој паланци, Предраг Вулетић. Он му је сад заменик председништва покрета социјалиста и председник је покрајинског одбора и он му је куплер мајстор. Предраг Вулетић из Бачке Паланке је Вулинов куплер-мајстор и за то је добио сада да буде покрајински секретар за социјална питања. Пазите, Вулин је само дрогирана будалетина без зрнцета морала која прича о радничким правима, социјали и гладним људима и то из црног џипа.

А још су луђи они који му верују, који носе сад у Новом Саду, када је био Вучићев митинг, носе те заставе покрета социјалиста и то у реду онако по двоје њих постројио. Вулин је у фебруару са једним Срђаном Малим, не бих да офирам дечка, знам га, у хотелу Президент у Футошкој улици имао секс и био је активан и пасиван. Више пута у току априла, фебруара прошле године они су општили. Мени се Мали после жалио, каже, није испоштовао што је обећавао итд. А, овај Вулетић из Бачке Паланке, он је био са једним нашим чувеним стрипером, пошто је држао тамо дискотеку у Бачкој Паланци, а такође је наркоман и педер, као и Вулин.

Он му подводи те момке и све остало. Иначе, мене је његов брат од Предрага Вулетића покрајинског секретара недавно звао на телефон, покушавајући да ме намами и тобоже да се туче са мном, што је смешно. Ја сам тај снимак снимио и објавио на порталу Жи-ги-Инфо, значи, где буквално су биле претње да ја његовој породици наносим зло то што причам да је он куплер мајстор. Да се вратим на оно што сам почео, мене је Вулин 2012. назвао и рекао да ли хоћеш да будеш у канцеларији за Косово? Пошто је он тада добио да буде директор и то. Мене је изненадило то јер ја имам посао диван у водама Војводине рекох, не знам. Ајде ти размисли, то је био негде петак, па ћу те ја назвати у понедељак па ћемо наставити. Назови ти мене. Ја сам га назвао у понедељак, каже он: Причао сам са твојим центром (Вулина, имам снимљено и то си слушао пре почетка емисије) причао сам са твојим шефом, он је рекао да не крадемо кадрове једни другима. Вучић је њему рекао? Немој Ђорђа да ангажујеш пошто је покрет социјалиста а ја сам као СНС, па као да се не краду кадрови. Ето то је неко моје искуство са њим. Овај, видели сте оне неартикулисане покрете и све, исто је то и са Пеђом. Извините и Пеђа Вулетић је тамо по Бачкој Паланци добио тих десетак функција од Вулина, заменик директора царине Србије. И те момке је доводио и ставио тамо по извршном одбору по Бачкој Паланци, у општинама са 18 година, 19 да буду одборници, да буду чланови градско већа итд…

Водитељ: Колико има у тим круговима људи који се дрогирају?

Вишекруна: Јако пуно. Ја сам једном народном посланику, покрајинском, кад сам му објаснио да у покрету социјалиста мора бити перверзан да би напредовао. И он је из оне старе гарнитуре још из СПС-а и он је мислио да је довољно за српске политичаре да је важно правило да може пуно појести, попити и то је предност да буде као успешан у политици. И кад смо он и ја схватили да у покрету социјалиста и СНС-а мораш бити и у оргијама и да мораш бити настран. Да мораш бити наркоман што је стварно, ево, у случају Вулетића и био случај. Да би напредовао он је напустио њих као посланик. Видео је једноставно да нема шта ту да тражи, случајно се нашао и што је замиљиво колико су сви ти избори у 2012. били намештени, ми можемо видети по томе да тај мој пријатељ који је био кандидат за покрајинског посланика, он је од мене који сам био као што сам рекао у изборном штабу у Београду у централи странке тражио резултат избора. Изборна ноћ је, он ме зове био 12-ти на листи и хоће да зна да ли ће бити изабран за покрајинског посланика. Ја зове покрајински штаб у Новом Саду, нико се не јавља у странци, онда сам ја, већ је било 12 увече, резултати су били објављени. Зовем Маровића, зовем Вучевића каже: ми смо легли да спавамо. Кажем: а који је резултат, колико смо добили покрајинских посланика. Каже: ујутру ћемо видети. Шта је поента приче: није било ни кампање за покрајинске изборе, није било слогана, није било програма, значи већ је тада све било договорено да демократска странка наставља у покрајини да влада. Све су општине биле унапред подељене између демократске странке и СНС-а. Значи тачно се знало унапред, овај резултат је био потпуно пројектован. Мене је Вучић слао да обилазим све општине, био сам у Кикинди са Марковим који је сад председник општине у Зрењанину, у Сремској Митровици у Суботици. Ја сам све обилазио и подносио сам Вучићу извештај о стању на терену. Ти криминалци који финансирају, он је све то и знао али је хтео само да се са мном дружи, типа ради нешто, члан си покрајинског штаба, шта ја знам. То су све тако његове измишљене фикс идеје, пошто у СНС нема састанака.

Водитељ: Како мислите нема састанака?

Вишекруна: Па, нема састанака, значи има руководства, онда хиљаде празних места, и онда иду чланови, нема никакве хијерархије да би страначка база могла да утиче на њене одлуке. Буду састанци пред изборе, два-три састанка и ту се прича међу члановима, на ком месту на ранг листи запошљава у јавном сектору. Значи,у СНС-у се не прича ништа шта ћемо у граду да развијемо, него ти људи долазе из интереса где је једина тема на ком сам ја месту, на ком је месту он, да ме у јавни сектор запослите… Општи интерес се уопште ту и помиње нити се доводи у питање.

Водитељ: Због чега је Вучић поставио Мају Гојковић на чело скупштине

Вишекруна: Па већ сам објашњавао, она је плакала на рамену мог доброг друга, пријатеља, јер је узео буџет града Новог Сада. Морала је да плати Вучићу када је била градоначелник Новог Сада. Њу су звали Маја вињак, она и пре пуно пила, вотка уствари, то јој је надимак тамо у Новом Саду.

Водитељ: Да ли Ви или Милован Бркић имате контаката са неким министрима из актуелне Вучићеве владе?

Вишекруна: Па, ја сам 4-5 неких разговора теби пустио пре емисије.

Водитељ: Пуштао си, пуштао си ми са неким министрима, не бих да откријем с којим.

Вишекруна: Ја не бих хтео њих да офирам, њихово мишљење је испод исто као и твоје, моје, као и свих интелектуалаца у овој земљи и они су јако добри. Све могу да потврдим што је овде Бркић причао и Пеца Поповић и добрим делом Сандуловић везано за то. Бркић има стално састанке са министрима. Ја сам присуствовао многима. Они нам пружају подршку у ономе што Таблоид ради, у смислу борбе против криминала и корупције и писања о истини. О овом режиму који је потпуно криминалан и тотално ненародни, који је све богатији и уништава ову земљу. Вучић је страшне штете чинио. Он је нама нанео већу штету него НАТО бомбардовање. Ми смо сад у таквом каналу да нам више нема спаса.

Водитељ: Где се Вучић лечио и од чега?

Вишекруна: У току 2011-2012, док сам био код њега у канцеларији, он се лечио у Немачкој. Мени конкретно се жалио да има проблема са срцем и притиском, и да су те његове посете Немачкој у сврху лечења.

Водитељ: Који одговор неко најчешће може да добије од Вучића, кад га пита нешто?

Вишекруна: Код Вучића је све „сутра“. А знамо да то сутра може лако и 20 година да траје. Ја знам људе којима 20 година виче: „Сутра ћу те запослити“ или „Сутра ћу испунити неки договор“.

Водитељ: Због чега је Срба Филиповић заслужио да буде народни посланик?

Вишекруна: Па, Срба је шпијун. Он је шпијунирао и куцао увек те поруке Вучићу, ко шта прича по странци. А имам ту и слике како је глумио Деда Мраза кад је била Нова година, и делио оне слаткише а Вучић га је водио за собом у костиму Деда Мраза. И ево човек са Алфа Универзитетом неког приватника у костиму Деда Мраза, ено га сад у Скупштини без дана радног стажа и променио је све партије. Вучић воли такве лудаке, неписмене, дебиле. Он је и правио неке дебилне изјаве, тамо на Фејсбуку, као он има неки блог.

Водитељ: Да ли Вучић цени сиромашне људе за које се наводно бори?

Вишекруна: Не, не. Вучић искључиво цени оне који имају новац. Ко год нема паре, он је будала. Ко год дође без пара, он га и не слуша шта прича, он само гледа шта ће му дати и цени оне који га хвале. Он сиромашне људе презире.

Водитељ: Које новине ви читате?

Вишекруна: Па, ја тренутно читам Таблоид. Значи, шта ми колеге пишу. И читам Данас.

Водитељ: Шта мислите о раду Информера?

Вишекруна: Па види, Информер, они објављују оно што им Вучић каже и тако рекетирају и опозицију и многе друге. То је једно гласило, то су све лажи искључиво бљувотине које ни пас с маслом не би појео.

Водитељ: Да ли имаш доказ да је неки од министара куповао место одборника?

Вишекруна: Да. Наиме, ја као администратор Вучићевих профила, сам био у контакту са пуно људи који су нам тамо слали из својих општина податке о криминалу, о корупцији…мислећи да ће доласком нове власти да се то истражи и тако сам стекао поверење масе људи. У једном граду у Банату се десило да је један одборник им недостајао да усвоје буџет. И мене је тај министар звао, који је из тог града и рекао: „Ја знам да си ти добар са том одборницом, она мени неће да се јави, она је искључила телефоне“. То се десило јер ју је он у претходном периоду пуно лагао. Она је отишла у Лигу, то је било на вестима Б92 и свугде. Рекао ми је да је ја назовем. Ја сам назвао и она се мени јавила пошто ме је ценила и ми смо ту договорили да се она врати у СНС. Сутра је већ на Б92, а и свугде на вестима, било: Невероватан обрт, вратила се у СНС, има већину. То је највећи град у Банату, иначе. Том приликом сам се састао са тадашњим министром, а он је и сада министар у Влади Србије, нашли смо се у Дунавској улици у Новом Саду и он је том приликом написао један папир. Ево, ја ћу га сада овако показати. Ово је рукопис актуелног министра у Влади Србије, где каже да се тој одборници даје једно предузеће, да се њеном мужу даје Дирекција за изградњу, и 2000 евра. Он је сутра ујутру све то испоштовао, и он је то онако махинално писао, били смо у кабинету Милоша Вучевића. Када смо полазили са састанка, ја сам то узео са стола и ја овде имам доказ, рукопис министра актуелног и доказ у корупцији. Да смо ми нормална држава као нека на Западу, можда би и Влада пала. И мислим ево, ово сад гледа премијер, тужиоци, па ево нека реагују.

Водитеља: Како је изгледало писање саопштења у СНС-а?

Вишекруна: Писање саопштења је изгледало трагикомично, Вучић је инсистирао од нас који су ту били присутни да се сви укључимо да му помогнемо. И ту је био присутан Александар Јовичић, на пример Неша Слина Стефановић, Марко Ђурић и ја. Значи, ова двојица Јовичић и Стефановић су само потврђивали, дивили се, када су нешто изговорили то су биле такве гадости да их је Вучић прекидао, говорио ћути. И на крају сам и ја пар пута рекао Стефановићу да ћути. Потом га је Вучић послао доле по пицу да донесе. После ме је Марко Ђурић питао: Ко је тебе послао из Брисела, дакле да си ти једини који може Вучићу да се супротстави и рећи кад мислиш да греши и све остало Нико му није смео у смислу да каже да ниси у праву или нешто, него се само морало потврђивати и дивити.

Водитељ: Да ли је Вучић икада издао сопственог сарадника због новца, имате ли пример у вези тога

Вишекруна: Па, издао је конкретно Ивана Бакића. То је човек који му је радио кампању и у Републици Српској, који је био директор Спортског центра Шумице.Вучић га је гурнуо да буде кандидат за председника Спортског савеза насупрот Шоштара, а онда када је примио новац, онда је повукао подршку преко Перуничића је послао циркуларно свим одборима: Бакић има, али и нема подршку СНС-а. Иако је Бакић у том моменту био (и сада је) Стефановићев кум, значи Неше Слине. Они су њега ‘ладно издали, продали, у задњи час. Шоштар је био победио на тим изборима где сам ја лично учествовао и лобирао и био присутан ноћ пред изборе у Спортском савезу. Имали смо ту у Желвозу код станице овај састанак. Био је Стефановић и сви и ту ноћ је Вучић променио страну.

Водитељ: Да ли можете навести конкретан пример да је продао јавно предузеће и да је одмах напредовао.

Вишекруна: Па, на пример госпођа која је пре Бакића била у Шумицама, она је упропастила, задужила. Вучић је видео тај њен таленат за пљачку и он ју је послао у Министарство спорта да настави…

Водитељ: Колико су уствари момци које је Вучић постављао на функције у Београду и по којим критеријумима, можете ли дати неки пример?

Вишекруна: Могу. Значи, 18 година су имали, ту су на пример, тај Реља огњеновић, друг од Вучићевог сина. Он је у Вождовцу за саобраћај , за туризам. Ту је Драгомир, тај Петронијевић. То је човек који је по Републици Српској лагао, ишао. Значи, био је шпијун. Потом Александар Јовичић исто. Овај дечко без дана стажа, без икакве школе, из Сребренице, Мићан фризер из лознице. Ја верујем да се Београђани грозе: без стажа, без подршке базе, без искуства, без ичега, на највишим позицијама. Само што су Вучићеви шпијуни, дупеувлакачи, партнери или шта већ.

Водитељ: Које новине сте виђали на радном столу Вучића?

Вишекруна: Код Вучића кад год сам ушао био је Таблоид. Значи, апсолутно он је, када је дошао на власт прво што је похапсио, похапсио је те људе из ДС о којима је Таблоид највише писао и наравно чим су му дали новац он их је пустио из затвора и дан данас их рекетирају и полиција и правосуђе, СНС и сви остали.

Водитељ: У вашој књизи постоји одломак где се описује разговор између Пајтића и Вучића, о чему је реч?

Вишекруна: На отварању једне фабрике у Оџацима се одвијао занимљив разговор између два премијера. То је било пре пар година док је Пајтић био, пише у књизи конкретно време, датум и све то читаоци могу видети, ти си видео. Била је врпца свечана да се фабрика пусти. Мислим да се зове Реал книтинг у Оџацима. Он је рекао Пајтићу, цитирам: Вишекруна је рекао да имаш поздрав од пријатеља, али ја нисам хтео ту вест да објавим у јавности јер штитим твоју приватност. Када су завршили отварање, мене Пајтић назвао. Он је знао да овај лаже, то нити је то мој стил, нити се то десили, ништа. Замисли , каже: Шта ми је лудак и первезњак Вучић сад рекао и онда је поновио оно што сам цитирао. Замислите, пред толиким народом, пред свима. О чему они причају, два премијера о мени једном малом обичном сараднику Таблоида и о сведоку злодела и једног и другог. Ево остављам Вашим гледаоцима и психолозима да се позабаве тиме.

Водитељ: Милован Бркић је у својој емисији рекао да сте били у емотивној вези са Вучићем. Одакле му та информација?

Вишекруна: Па, Бркић је дошао до тог сазнања на основу оног што је сам видео и чуо у централи СНС-а где је често боравио он и Милан Маленовић. Они су видели ту моју и Вучићеву блискост, видели су да ја улазим без куцања, да имам приступ ма ко год био у кабинету. Видели су да седим увек у првим редовима, увек на свим митинзима док су ови моји из Новог Сада Вукчевић и банда били на десетом тамо реду. Онда је Бркић сам стекао такав утисак. Отуд моја и Вучићева блискост, а на суду Бркић је јако био добар са Вучићем, сваки дан су сарађивали.

Водитељ: Шта Вам је причао Вучићев пријатељ из војске?

Вишекруна: Вучићев пријатељ је мој добар друг, они су се поздрављали преко мене. Мени је Вучић потврдио да је тај момак, тај човек да је стварно његов пријатељ и они су заједно служили у касарни „Славиша Вајнер Чича“ у Сарајеву где су били тада деца комуниста. То је била једна повлашћена касарна. Ту је био и Борис Новковић с њим и многи други. Вучића су звали Жути нос, зато што се једном капетану Перишићу, мислим толико увлачио, цинкарио све остале другове, да је био крајње тамо омражен и Вучић је сам себи као ћата доделио значку примерног војника. Иако није прошао војну обуку. И он је овај, питао тог мог друга који је иначе из Осијека, па је избегао овде у Војводини, каже: За кога навијаш? Тај мој пријатељ каже: Па, за Звезду. Како за Звезду , а ти из Осијека. Каже: Толико је био глуп, да није могао да схвати да постоје Срби и у Осијеку! Ја сам онда схватио да је тотално оно чудан момак. И пре неки месец кад су били ови избори, кад му је отац био код Марића, отац је рекао: “Мој син је наређивао официрима!” И баш тад је мене звао тај његов друг из војске. Та, он као ћата, можда је могао војницима, али, где официрима! Е, да ли је он слагао оца или му отац стварно верује у то или му је и отац лажов као што је он… Нешто је од то двоје истина.

Водитељ: Зашто је Вучић звао Бранислава Швоњу на разговор?

Вишекруна: Зато што је Швоња у току кампање ове последње за председничке изборе се самном састао, у хотелу Идила у Бачкој паланци на једној вечери и након те вечере је уследио позив. Касније је мене пре пар месеци Швоња, ту имам негде визит карту дао у згради Воде Војводине, када је именован за директора покрајинског Фонда за пружање помоћи избеглицама и каже: Дођи код мене у канцеларију. Ја сам дошао. Знаш оно када смо се сликали. Ја рекох: Да. Каже, звао ме одмах сутрадан градоначелник Новог Сада. Био је и Андреј Вучић и напали ме што се са тобом дружим и да си ти јако опасан, да то није добро за мене. Иначе, недавно је и Швоња ухапшен. И то је онај пример како Вучић враћа својим пријатељима и како их продаје Значи, Швоња који је са својом странком, заједница та Срба, Хрватске СДС као покојног Јована Рашковића, како он зове, подржао Вучића. Где је на његовим митинзима по Војводини, Вукчевић долазио и држао говоре. Они су га после избора ставили на место директора фонда за избеглице, а онда га исти они ухапсили. То сад и говорим и сарадницима Вучићевим. Колико Вучић цени оданост и подршку коју добија.

Водитељ: Ко је фаворизовао Николу Селаковића?

Вишекруна: Николу Селаковића је фаворизовао професор Антић. Професор Антић му је био на факултету. Он је са малим Сашом Миливојевим био интиман. Купали су се заједно. Миливојев је нама у Таблоиду дао сведочанства како је дошао да размени неку књигу и професор га је дочекао у кади са пеном, ту је било купање. После мали Миливојев назвао Вучића, тражио му да га убаци у Курир пошто је Миливојев писао за Правду. И Вучић је рекао: Ало Миливојев, маму и тату називај лажовима. Пошто му је овај рекао завлачиш ме месецима, кад ћу почети да пишем и Миливојев је напустио Србију и отишао у Дубаи. Тамо је сад за пола године, годину дана зарадио 160 хиљада еура у проституцији и тако. Водитељ: Зашто се Вучић окружио људима са купљеним дипломама?

Вишекруна: Да би он био у центру пажње, да би он међу људима деловао онако, знате моћно, образовано, да би му се дивили и да га никад не би сменили. Јер, то су људи који немају нити никакву подршку базе, нити било шта и он може да вечно када су сви у руководству с купљеним дипломама без дана стажа, без икаквог искуства, он може да вечно влада у СНС и да народу се представи да је он као најозбиљнији и што је стварно у таквом окружењу јесте И ако нема везе о економији или било о чему.

Водитељ: Да ли страни политичари знају истину о Вучићу?

Вишекруна: Да. Ја сам био, знаш, на конференцији, ти си пратио преко Фејсбука и у Лондону и у Берлину и у Бриселу. И сви политичари страни вишег ранга да кажем у својим партијама, функционери још добро знају и за цензуру и за криминал и за дискриминацију у Србији. На крају и кад им кажем да је плата око 200 евра они знају да је то негде испод афричког нивоа и мени су из тих разлога неком је промовисао ову књигу „Вучић и ја“ и дали једну боравишну дозволу у ЕУ.

Водитељ: Да ли Вучић сам смишља лажи које пласира у јавност, да ли је довољно креативан?

Вишекруна: Не. Вучић само краде туђе фазоне, дал су то фазони које је Тито већ испробао над овим народом, дал су то Милошевићев Еурополис, па су сад Вучићеви Београд на води и тако. Значи, он углавном рециклира неке идеје које је овај народ већ одавно попио. И видиш кад год му падне рејтинг како измисли атентате на себе и друге, ево ја сам био атентатор 2014. приведен и све остало. Прати то истраживање и онда брзо циркус: напада ми Таблоид дете, раде атентате и сличне гадости. Измишљотине које неписмени део народа нажалост гута још увек.

Водитељ: Који је новинар по Вама најбољи познавалац лика и дела А.В.

Вишекруна: Па то је дефинитивно Предраг Пеца Поповић. Они су најдуже сарађивали и добро се познају. И ми смо се недавно срели. Ја, Пеца и Вилибад Ерић у једној кафани на Новом Београду и пет сати смо причали . Имали смо све исте ставове, размишљања, буквално смо читали мисли једни другима. Овај, нама је Вучић јасан као дан.. Знаш, сви који га познају знају да не држи реч, знају да све лаже. Знају да све краде, знају с ким имају посла, тако.

Водитељ: Да ли знате Вучићеве слабе тачке и како он реагује када их напишете у Таблоиду?

Вишекруна: Тачно знам како да га испровоцирам, знам и сваки пут се упеца и одмах излази сутра на конференцију. Један од мојих текстова је и тај што је показивао код Оливере Ковачевић на РТС-у када је рекао да сексуално општи са својим сином. Ја наравно то нисам написао са сином, већ са момцима које је унапредио и о Цанету Суботићу који га финансира. Значи, ја сам му знао неке слабе тачке , ту сам га испровоцирао и он је одреаговао лажима како би добио неке поене код грађана како ја тобоже пишем и Таблоид како он општи са сином. Знам да је после Бркић тужио и добио спор и да је то све била његова измишљотина перверзна где је злоупотребио сина ради политичких поена.

Водитељ: Који је Вучићев највећи противник

Вишекруна: Вучић сам себи. Он је 90% у медијима , а добија 10-15% од укупног броја гласова. Остало украде , купи и то чиме се бави. Овај, тако да он највише сам себи обара рејтинг и он ће сам себе уништити. Већ се згадио и смучио свима иоле озбиљним, образованим људима у земљи.

Глоса

Вучић је 90% у свим медијима, 10% су бирачка тела и то кроз разне марифетлуке које је радио. Значи, он буквално тим својим манијачким и лудачким поступцима, само обара себи рејтинг. Највећи непријатељ Вучићу је сам Вучић. Видимо да сви интелектуалци у Србији мисле исто што ја и ти о Вучићу. Значи, сада је свима јасно ко је он. Ја немам шта ту да додам.

6 replies »

 1. Александар Вучић је пресилио – а ко пресили – царевати неће.
  Хвала Вам Тешо на емисијама које сте снимили за Балкан ИНФО;
  довели сте људе који имају шта да кажу, да изнесу Истину.
  Ништа од тога се не може чути у јавним медијима.
  Браво за ТЕШАЛИКС

  Свиђа ми се

 2. Vučić jeste smeće.
  Tu dileme nema.

  Ali ova osoba i ovakve priče su akcije tipa snimak Dačića i Miše ‘banane’.
  Ima slika, nema ton.

  Mnogi će se uvrediti, ali kao što je ciljna grupa Vučućeve propagande nisko inteligentno stanovništvo, tako su ciljna grupacija ovog intervjua mediokriteti.

  Ovo dozirano kompromitovanje zapravo dolazi od samog izvora našeg problema.
  Dolazi od onih koji su postavili tog bednika Vučića.

  Oni će ga i skinuti.
  Po starom receptu.
  Bašto kao i Slobu.

  I dok budemo slavili Vođin pad, ništa bolje smeće će već biti na tronu.

  I za kraj,
  Ovaj intervju je još jedan u nizu pokazatelj mediokritetskog novinarstva tima Balkan Info.

  Pozdrav

  Свиђа ми се