АКТУЕЛНО

ЗАШТО АМЕРИКАНЦИ ПРЕТВАРАЈУ УКРАЈИНУ У БИОЛОШКУ БОМБУ?


фото: ПЕЧАТ

Последњих 12 година велику пажњу, али и забринутост становништва на постсовјетском простору, и не само њему, изазивају вести да САД шире мрежу војних биолошких лабораторија у државама бившег СССР-а, окружујући на тај начин Русију. Рад ових лабораторија је тајна, а изузете су и од кривичне одговорности приликом потписивања уговора о њиховом отварању и раду

Америчке војне биолошке лабораторије постоје у Грузији (неколико њих, при чему је прва после упорних протеста становништва затворена), у Казахстану (једна), Азербејџану (од 2013), Јерменији (од 2016). Интересантно је да после обојене револуције 2014. године у Украјини ова држава постаје велика база за америчке војне биолошке лабораторије, па се пажња јавности усмерила на ову земљу, а у њој се дефинитивно догађају невероватне епидемије о којима се углавном ћути.

У Украјини је укупно, од 2014. до 2017, изграђено 15 америчких војних биолошких лабораторија. У њима раде искључиво Американци, комплетно финансирање је на терет Министарства одбране САД, а локалне власти су се обавезале да неће контролисати њихов рад. Ове војне лабораторије, које се баве углавном проучавањем и производњом вируса и бактерија, налазе се у следећим градовима: Одеси, Виници, Ужгороду, Лавову (три), Харкову, Кијеву (три), Херсону, Тернопољу, а неколико их је смештено према Криму и Луганској Народној Републици.

Интересантно је да после доласка на власт Порошенка и клике америчке војне биолошке лабораторије у Украјини повећавају тајност рада, а свим тамошњим медијима је забрањено да пишу о њима, иако су лабораторије опасност и за Русију, и за Белорусију, Молдавију, Придњестровље и државе Европске уније.

 

*ЦЕО ТЕКСТ у штампаном издању магазина.

ИЗВОР: ПЕЧАТ

—————-

16.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић