АКТУЕЛНО

Драган Мраовић: Отворено писмо Ани Брнабић, председнику Владе Републике Србије


ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
 
председник Владе Ана Брнабић
БеоградНемањина 11
тел/факс: 3620-115
predsednikvlade@gov.rs
 
                                                                           Земун/Голубац 14.08.2017.
 
Поштована,
 
 
Обратио сам вам се дописом у прилогу од 5. о.м., као председник Управног одбора Завода за проучавање културног развитка Републике Србије зато што је моје постављење под вашим потписом (мени га је потписао први потпредседник Ивица Дачић, који потписује онда када премијер није у могућности због других обавеза). Нисам добио никакав одговор.  Зато сам принуђен да вам овај допис пошаљем и у форми „отвореног писма“, што значи и вама и српској јавности.
 
 
С поштовањем,
 
Драган Мраовић

 

Oggetto:

pismo predsedniku Vlade

Da:

dragan mraovic (draganmraovic@yahoo.com)

A:

Cc:

Ccn:

Data:

Sabato 5 Agosto 2017 13:14

 
 
ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
 
председник Владе Ана Брнабић
БеоградНемањина 11
тел/факс: 3620-115
predsednikvlade@gov.rs
 
 
 
Београд, 5. Август 2016.
 
Поштована,
 
 
обраћам вам се као председник Управног одбора Завода за проучавање културног развитка Републике Србије, под ингеренцијом Министарства културе и информисања и као културни посленик у УКС, КПЗ Србије и КПЗ Београда, јер сам и у овим организацијама члан УО (увек и свуда волонтерски и бесплатно), те имам основа да вас замолим за следећа објашњења:
 
а) Зашто ја и чланови мог УО не примамо никакву надокнаду за наш рад, а госпођа Маја Гојковић, иако је председник Скупштине Србије, прима, како чујем, око 65.000 динара месечно зато што је председник УО Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност? Не тражим никакву личну надокнаду за свој рад, јер радим од срца за Србију, али предлажем вам два решења:

 

    1. Да укинете не само Маји Гојковић, већ свим члановима свих УО под вашом ингеренцијом било какву надокнаду осим евентуалних путних трошкова за чланове УО ван Београда.

 

    1. Или да уведете исте надокнаде и за УО у коме сам ја председник. Пола те надокнаде ћу давати деци у Звечанској, а другу половину за народну кухињу за Србе на Космету.

 

б) Због чега је дошло до промене у „адресару“ ваше Владе па је Министарство културе  и информисања сада на задњем месту, иако је увек било испред неких других министарстава? Да ли то значи да је вашој Влади, као и претходнима, култура потребна само у политичкој реторици. Једино што сада имамо добро за културу, у оквиру државног апарата, је садашњи министар културе, чији рад ценим и подржавам и надам се да ћете то исто и ви чинити.
 
С поштовањем,
 
Драган Мраовић
 
књижевник и књижевни преводилац
 
Председник УО ЗАПРОКУЛ-а
Извор: електронском поштом
——————

15.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »