АКТУЕЛНО

КОНАЧНО – ПОКРЕТ НАЦИОНАЛНОГ СПАСА као алтернатива против опште пропасти и разарања Србије! (видео)


Оснивачи покрета су проф. др Слободан Комазец, Бранко Драгаш, др Драган Петровић и економиста Драган Радовић.

Проф. др Слободан Комазец је објаснио зашто се оснива Покрет националног спаса Србије:

„После озбиљних документованих, аргуметованих критика које смо дали на стварност Србије, привреду Србије, друштво, пропадање институција, видели смо да таква указивања немају одјека код званичне власти. То вам је као када слепцу показујете лепоте Србије, када глувом желите да прикажете симфонију у ситуацији када политичари који су огрезли у криминалу и корупцији и користе своје позиције само да пуне џепове, да пљачкају овај народ… до голе коже…“

Проф Комазец каже да су коначно схватили да се само удруживањем снага које су до сада деловале појединачно, а које су свест нације и које су критичку мисао држале до једног нивоа, сада морају објединити у један националнни фронт и понудити програм и алтернативу овој општој пропасти и актуелној власти…
Програм је, каже проф. Комазец, већ готов, само да се направи синтеза до краја године и понуди народу Србије.

„Да нација схвати да има алтернативу, да има могућност, да има кадрова, има људи, интелектуалаца, има памети, и у расејању и у земљи, који су спремни да жртвују за националне и државне интересе и велики део својих капацитета , и породичних обавеза и другог… Не траже ништа заузврат, не траже позиције, унапред се одричу било каквих позиција, али желе да се ставе у службу народа. И позивамо све, позваћемо све ове који су се до сада показали критички према стварности Србије, према будућности Србије која се нуди са овом „елитом“ која је на власти. Желимо да их окупимо, позваћемо их, да се створи јак фронт, и да народ коначно схвати да има алтернативу и да сутра када треба да се изјасне – бира ову другу алтернативу овој општој пропасти и разарању Србије.“

 

ИЗВОР: Српски Колектив

12.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

19 replies »

 1. Једино паметно што је кренуло у задњих пет година .Милион посто подршке овој стручној групи .Тимски рад стручњака , једини је излаз из утопије ове власти, којој треба судити преким судом !!! Без своје индустрије од занатске до индустријске нема нам спаса од ЕКО НОМСКОГ РОБСТВА ,нестанка народа традиције и културе а оно што је НАЈГОРЕ СРБИ У КАТОЛИЧКОЈ ЕВРОПИ НЕМАЈУ НИ ПРОМИЛ ШАНСЕ ЗА ОПСТАНАК !!!!

  Свиђа ми се

 2. Bravo braco srbi konacno da pokrenete ovaj uplasen i zaspali narod da se probudi i krene u borbu za lobodu da se pozatvara ova pljackaska mafija sve je lose u nasoj srbiji gubimo kosovo familije i sve sto je dobro i casno prema tome mnogo hvala i napred do pobede bratski poz iz novog bgda.

  Свиђа се 1 person

 3. Због чега не вјерујем Бранку Драгашу?

  Не вјерујем му због тога што се поноси породичном традицијом од , како каже , осам вјекова али некако тихо говори гдје су му преци провели тих осам вјекова. Некако се стиди окупиране РСК из које је потекао.
  Не вјерујем му и због његовог величања Анте Марковића. Јесам млађи од г. Драгаша али довољно сам видио и искусио крај осамдесетих и почетак деведесетих. Писао је г. Драгаш о Анти а и сада одушевљено прича о њему а мислим да га је тај исти Анте обмануо. Нисам био , попут г. Драгаша , директор приватне банке у то вријеме али сам радио у једној финансијској институцији у СР Хрватској. Морам рећи да га је Анте , бар према мојим сазнањима , доводио у заблуду. Можда и због тога да г. Драгаш не би прозрео Антине стварне намјере. Не знам да је Анте икада тражио да се поштују права једног од два КОНСТИТУТИВНА (ПО УСТАВУ СР Хрватске) народа а при том мислим на мој СРБски народ. Требао би г. Драгаш знати и то да је СР Хрватска у вријеме док је Анте био премијер „зграбила“ много више девиза него што г. Драгаш мисли. Па и оних које су помињу на Кипру. О наоружавању усташа које је дозволио и о спријечавању СРБског отпора би се исто тако много могло рећи. Дакле , Анте је био и те како умјешан у прављење Н(еовисне) Д(ржаве) Х(рватске)
  Постоје и „приче“ да су Анте и његови другови хапшени од стране гестапо-а у Дубровнику а да је он једини преживио и пуштен???
  На жалост и Анте и г. Драгаш су ћутали (Драгаш и даље ћути) на чињеницу да је над Драгашевим „земљацима“ извршен геноцид. Ако неко жели рећи да тих пола милиона ипак није убијено него само протјерано морам им рећи да гријеше. Прогон се (а тако су настајале дражаве као нпр. Аустралија) , уз одузимање права , сматрао замјеном за СМРТНУ КАЗНУ! Пола милиона СРБА је протјерано из „лијепе Антине“ и ОДУЗЕТА СУ НАМ СВА ПРАВА па се може рећи да смо били осуђени на СМРТНУ КАЗНУ али смо населили земаљску куглу као и „матицу“.
  Мислим да је довољно разлога (а било би и за додати) због чега не вјерујем Бранку Драгашу и његовом доприносу „националном спасу“.

  Свиђа ми се

 4. Овај позив представља увреду здравог разума или злу намеру да се постојеће стање задржи, продужи! Где је у историји света икада примењен принцип непосредне демократије!? Ко бира предложене људе, на основу којих критеријума, ко поставља те људе, на које функције их поставља, на које време их поставља!? Толико питања, а ниједан одговор! Пуних 17 година је требало тим људима да схвате да режим апсолутно не дотиче њихова критика и исто толико година не могу да схвате да је Србија окупирана, да има издајнички режим, да избора нема од 5. октобра 2000. године, а они позиваку грађане да гласају на изборима за ,,њихов,, покрет! Поред тога, ти људи, осим критика упућених режиму, никад ништа нису урадили за ову земљу и народ! Које су им квалификације да им народ поверује? Таквих јалових стручњака Србија има на претек, критичара режима још више, зашто би народ баш њима веровао да би извукли Србију из агоније и ко би им и на који начин омогућио да спроведу ,,свој,, програм!? Било би смешно да није жалосно на овај начин обмањивати јавност док Србија умире!

  Свиђа ми се

  • gdine RASPUCHIN, ne moram da se slozim sa onim sto ste naveli u svom komentaru, ali ako je to najveca ili mozda jedina greska gdina Dragasa, onda mu oprastam jer smo svi mi bili u mnogim zabludama sto zbog nacionalizma, sto zbog strucnosti ili nestrucnosti, sto zbog ljudskih i drugih osobina pojedinaca.
   Mislim da je gdin Dragas kompetentan i da ce imati znanja, snage i hrabrosti da pokrene ovu ucmalu sredinu i donese poboljsanje Srbiji koja je vec totalno potonula u zabokrecinu aktuelnih politickih struktura, laznih diploma i laznog iskustva i morala.

   Свиђа ми се

   • г-ђо (или г-ђице) „десанка“ ,

    Зашто би национализам био „заблуда“ како Ви то кажете? Национализам , па и у економији , је неопходан за опстанак народа. Наравно национализам у правом смислу а не у искривљеном којег нам желе наметнути. Упрво сам и навео „људске и друге особине појединаца“ које ми се код „појединца“ Драгаша не свиђају и због којих му не вјерујем као што нисам вјеровао Анти и као што не вјерујем у „братство и јединство“ јер сам га једва преживио а многи моји нису и многи моји су „протјерани“ или као што рекох „на смрт осуђени“.
    Вратити ћу се на национализам у економији. Недавно је Вучић , гостујући у „Ћирилици“ , изјавио да први пут имамо суфицит у трговини са „лијепом њином“. То је безочно искривљавање истине. Можда је и тачно да из Србије одлази више робе али је чињеница да је та роба произведена у фирмама које су сада у власништву субјеката из „лијепе њине“. Не треба заборавити да ће се од продаје те робе „лијепа њина“ наоружавати , куповати ракете које лете и до Ниша и њима можда и неком Вашем , не дај Боже , наудити. А , да. Драгаш има (како сам тврди) доста пословних и личних пријатеља у „лијепој њиној“. Ја , који сам тамо рођен и чији су тамо живјели вјековима (као и његови) тамо немам никога али ја се за разлику од њега нисам дружио са Антом.
    Ово све је мој став који износим на основу породичног и личног искуства а Ви мислите о томе шта год желите и држите се само свог става.

    Свиђа ми се

 5. Драго ми је ,да је неко у Србију узео да направи нешто,ЖИВЕО КРАЉ,да вратимо МОНАРХИЈУ;ДА КОНАЧНО ПОКАЖЕМО СВЕТУ да је Србија коначно изашла из мрака и канђи комуњара, кренула тамо где је стала 1940

  Свиђа ми се

 6. lepo zamišljeno treba to uraditi što pre, ali mora da postoje i jasna pravila,da u pokret nemože biti primljen nijedan član prethodne i sadašnje vlesti, ovi preletačevići poput VULINA,DAČIĆA,I DA NE NABRAJAM, SVAKO KO JE BIO U IZVRŠNOJ VLASTI I UNIŠTAVAO SRBIJU, nemože biti u članstvu pokreta nacionalnog spasa.samo tako možete dobiti podrškunezadovoljnog naroda, radnika, saeljaka !

  Свиђа се 1 person

 7. Дај Боже да заживи што пре нешто што ће спасити Србију,удружимо се сви национално свесни Срби,дајмо све од себе ако мислимо да постојимо у следећих 100 година,нека најбољи искораче,крајње је време.

  Свиђа се 1 person