Љиљана Булатовић-Медић

Шест НВО у Србији траже да се откаже промоција књиге „Сребреница – лаж и подвала србском народу“


Шест невладиних организација у Србији придружило се протесту и захтјеву удружења и институција БиХ да се спријечи промоција књиге новинарке Љиљане Булатовић „Сребреница – лаж и подвала србском народу“, коју је најавио начелник Општине Сребреница Младен Грујичић за 7. јул у том граду.

У саопштењу групе НВО се наводи да је ауторка књиге „активни негатор геноцида“, да је била лични биограф генерала Ратка Младића, оснивач је међународног одбора за истину о Радовану Караџићу, написала је књиге о Сребреници и Караџићу, као и велики број текстова у којима „велича лик и дјело“ Младића и Караџића.

Саопштење су потписали, Хелсиншки одбор за људска права у Србији, Центар за културну деконтаминацију Грађанске иницијативе, Београдски центар за људска права, YUCOM – Комитет правника за људска права, Жене у црном, Фонд за хуманитарно право Иницијатива младих за људска права, Независно удружење новинара Војводине.

ИЗВОР: РТРС

—————

6.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

 

8 replies »

 1. југославија НЕ ПОСТОЈИ САМО СРБИЈА САД ТРЕБА ЦЕЛОМ СВЕТУ РЕЋИ ШТА СУ усташе У ТЗВ ндх У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ ЧИНИЛЕ НАД СРБСКОМ ЂЕЦОМ ЖЕНАМА СТАРИМ И НЕМОЋНИМ ЉУДИМА И РЕЋИ ДА ЈЕ ватикан А папа ЈЕ БЛОГОСИЉАО ЗЛОЧИНЕ усташа НАД СРБСКИМ НАРОДОМ ТЕ ТЗВ нво ТРЕБА ЗАБРАНИТИ И ПРОЋЕРАТИ ИЗ СРБИЈЕ ОНИ ШИРЕ ЛАЖ И НЕСИСТИНУ ПРОТИВ СРБСКОГ РОДА погани рдђе несоји БОГ ВАС КЛЕО погани ШТО ЋЕ турска вјера МЕДЂУ НАМА

  Свиђа ми се

 2. Цитат Черчила: „Док немамо унутрашњег непријатеља ни спољни непријатељи нам не могу ништа!“ Сада можете мислити како преовладава стање у Србији и Републици Српској.

  Свиђа ми се

 3. Тешко је презентовати истину Србском народу,од силних плаћеничких НВО организација у Србији,јер да имамо јаку ,правно уређену државу не би дозволила таквима да ради против своје државе и народа.Јер нажалост власт им и помаже да буду ефикасни у уништењу свог народа,оправдавајући тако новац који добијају из разних центара моћи.

  Свиђа ми се

 4. Љиљана је српски геније. Најбољи доказ за то је Захтев за спаљивање њених књига који разобличују нападе на наше достојанство, на част и херојство српског народа и народних вођа.

  Свиђа ми се

 5. Тачно је , да је вррменска динстанцса толика ида се разумно може аналиточки коментарисати о тзв. „Геноциду“ бошњака у Сребреници. У мојој РЈ, којом сам командовао, на крову Реп. Србске, Влашићу,била бе постављена спец јединица за ЕИ ипреко исте смо пратили комплет електронски саобраћај у БиХ са тежиштем на активности АБиХ и ХВО. Такође праћени су сви електронсни медоји у БиХ. Извештаје ове специјалне јед. за ЕИ лористили су и припадници Главмог Штаба ВРС,који су обавештајно-безбедносно пратили формирање 7.К А БиХ у Травнику у периоду 1993- 1995.год. О овој јединици њеној намени и циљевима,због чега је уз помоћ ментора са запада и формирана, огласићу се посебно. У зон моје јединице боравио је често покојни Љубо Беара, помоћник К-та Гл. Шт.ВРС,који је у времену ослбођења Сребренице у првој половини јула1995.год. ВРС на челу са ген. Ратком Младићем ушла је у празну Сребреницу,јер су исту напустили делпв А БиХ, готово без борбе са циљем пробоја г/с ка Тузли,а део јединоца среб.дивизије су се предали и према њима у духу жен. Конвенције у рату поступљено бе што су то и МН средства информисања уз пуни ангажман МНЦК заббележили и објавили.Господин Беара ме је информисао о догађајима,који су се догодили у Стебреници. Приликом размештаја заробљених припадника среб. див.,којом је командовао Насер Орић, разјарени борци дрин Корп. ВРС, отимали су и ликвидирали те заробљенигке,који су испадима из зашт,зоне чинили велике зиочине према незбринутом србскоме народу а посебно стријим и малолетним на просторима Братунца, Теочака и широј оклини Сребренице,где су појединци пстављали своје потписе,коби су те злочине чинили. И у 2.Св.рату снаге ханџар дивизине учинили велике злочине према Србкоме народу,који је под утицајем КПЈ-СКЈ сакривен,али од тога народа на тим просторима незаборављен.Из исих мусл. фамилија, које су злочин чинили у прошлом рату,њихови потомци били су и најекстремнији носиоци злочина према србскоме народу тога ктаја у периоду од 1991-1995.год. Многи су се у току заједничког живота непосредно и познавали. Разјарени борци ВРС тога краја,у циљу освете отели су и побили су, по изјавин Беаре, од 500-800 мусл.зробаеника. Тачно да је тај чин ликвидације без судске пресуде злочин а никако геноцид како то власти БиХ третирају, уз подршку већег дела МНЗ. У бројци одо око 7.000 убијени бшоњака, најмање је једна трћина Срба,кобе су из зајед.гробница ексхумирали и сахранили као жрве бошњачкога нард од Стрне по њима“четника“. Сребреницу је издла власт БиХ на челу са Алијом Изетбевовићем а уз асистенцину НАТО и САД. Детаљно су ме о ситуацији у Сребреници информисали припадници холандске јединице,која је била за сво време рата лоцирана у Сребреници, ради заштите тзв заштићене зоне Сребреница! По мени има право госп. Булатовић да промовипе своју књигу у Сребреницикао саставном делу Реп,Србске. Што се тиче НВО у Србији,то су познате антксрпске орг.плаћене сорошовим крвавим доларима. И њима ће се,а бог ће дати у Србији у скорије време стати ногом за врат!!!

  Свиђа ми се

 6. Sad ce medijski silovatelj AV da pokaze pravo lice odnosno da iskaze svoj patriotizam i slobodarski duh i u svim potcinjenim mu medijima objavi haske dnevnike Karadzica, Mladica, Koljevica, Sljivananina i drugih, uz malu pomoc prijatelja iz Vikiliksa. Popadae svi svetski vladari ako ubrzo ne cujemo veliko Oprostite Srbi i Jugosloveni za genocid koji smo nad vama sproveli-

  Свиђа ми се