АКТУЕЛНО

102. дан ШТРАЈКА: Радници Гоше најавили штрајк глађу


СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА –  Радници Фабрике шинских возила „Гоша“ из Смедеревске Паланке, који 102. дан штрајкују, данас су од 7 до 10 часова блокирали пружни прелаза на међународном железничком коридору Београд – Солун, а у том периоду заустављен је и саобраћај на магистралном путу према Тополи.

Због блокаде пруге неколико возова заустављено је на железничкој станици у том граду.

Председник Штрјакачког одбора „Гоше“ Милан Вујичић рекао је ФоНету да су из надлежних министарстава „добили сигнал“ да ће њихов проблем бити решен наредне недеље, али је најавио да ће, уколико се то не деси, протест бити „драстично радикализован“.

Уколико се те најаве не обистине, 17. јула ћемо ступити у штрајк глађу и почети целодневне блокаде међународног железничког коридора 10. Поред мене, штрајк глађу ће започети још 15 радника, а постоји могућност да нам се већ наредног дана прикључи још двадесетак колега, казао је Вујичић.

Према његовим речима, радници „Гоше“ су изгубили стрпљење и више „немају намеру да чекају и моле“.

Свесни смо да је штрајк глађу опасан по наше здравље, али више немамо времена да чекамо док нам породице једва преживљавају, истакао је Вујичић.

Он је рекао да су радници одлучили да одустану од најављеног протеста испред зграде Скупштине општине, јер су добили информацију да ће на данашњој седници опозициони одборници покушати да оборе владајућу Српску напредну странку (СНС).

Ми се боримо за нашу егзистенцију и не желимо да учествујемо у политичким окршајима, већ то препуштамо политичарима, рекао је Вујичић.

Радници „Гоше“ траже од послодавца сукцесивну исплату заосталих зарада, које по запосленом износе више од 600.000 динара, повезивање радног стажа и оверу здравствених књижица.

ИЗВОР: РТВ

————-

6.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Lazarevic, Hamovic, Drakulic, Miskovic, Karici, Bajatovic, ex-julovci, Zecevic, Mitrovic… izjasniste se… Drzava, to ste vi, zar ne? Ljudi, izgleda, niste…

    Свиђа ми се